iOS 13 Erste MobilBank

Sziasztok!

Feltettem az iOS 13-at és azóta az Erste MobilBank alkalmazás nem működik. Használja esetleg más is és meg tudná erősíteni, hogy ez általános, vagy nálam van valami és hívjam az ügyfélszolgálatot?

általános. reklamálj a banknál, hogy volt több hónapjuk az új iOS-verzió megjelenése előtt, hogy felkészítsék rá az alkalmazásukat, de a jelek szerint ezt nem tették meg, ami eléggé szégyen épp egy banki app esetén.

ezért nem érnek semmit az ilyen jailbreak-detektáló módszerek, mégis ragaszkodnak hozzájuk az egyes fejlesztők. itt a problémát az okozza, hogy a jailbreak-detektáló rész nem lett frissítve az iOS 13-hoz, így bepánikolt tőle. ezt az app fejlesztőinek illett volna már az iOS 13 bétatesztelési időszaka alatt orvosolnia, hiszen éppen az ilyenek miatt van a béta, hogy mire a felhasználó frissít, addigra maga az alkalmazás már készen álljon az iOS 13-mal való használatra is.

Az a vicces, hogy az App Store-ban azt írják, hogy felkészítették az iOS 13-ra… De köszi a választ, holnap akkor felhívom az ügyfélszolgálatot. :slight_smile:

a mellékelt ábra akkor mégsem ezt mutatja. de egyébként ha nem lennének ennyire beizgulva a jailbreaktől, és nem lenne benne az appban ez a jelenleg hibásan pánikoló modul, akkor ez a hiba sem jelentkezne. (kíváncsi lennék, rootolt Androidon mi a helyzet, vajon ott is pánikol az alkalmazásuk?)

Csak ebben az a legdurvább, hogy a bank webes felületére való belépéshez is az applikáció kell már, abban ugrik fel a jóváhagyási kérelem. Még az a szerencse, hogy be lehet jelölni, hogy inkább SMS-ben kérem a kódot. Különben most ki lennék zárva a bankból…

kínos. ezért muszáj egyszerűen minden ilyesmit valódi készüléken és élőben is tesztelni, mielőtt beküldik a frissítést az Apple-nek ellenőrzésre. ha például csak szimulátorban tesztelték, nem valódi készüléken, az okozhat mókákat.

igazából valamilyen szinten most sajnálom az ügyfélszolgálatosaikat, akiket emiatt majd megrohamoznak az iPhone-os felhasználók, hiszen ők a telefon másik végén semmit nem tudnak ezzel tenni.

Igen… Benne van a pakliban, hogy én magam nem is érem el az ügyfélszolgálatot, mert annyi lesz a várakozási idő, hogy megunom. És akkor marad az, hogy várom a frissítést csöndesen…

nálam is ezt csinálja. kiváncsi leszek mit fognak mondani az ügyfélszolgálaton.

Az App Store-ban az értékelések rész már tele van panasszal, szóval lehet felesleges hívni az ügyfélszolgálatot, mert már tudnak a hibáról.

az App Store értékelések nem a visszajelzésekre van, így az kérdéses, mennyire nézegetik azokat a banknál, az ügyfélszolgálat meg csak annyit tud tenni, hogy továbbítja felsőbb szintre. nyugodtan lehet jelezni nekik telefonon is.

Valaki a bank nevében válaszolt a panaszokra, de csak a szokásos “telepítsd újra” hülyeséget, ami persze nem oldotta meg a problémát. De akkor megpróbálom felhívni az ügyfélszolgálatot. Persze kérdés eljutok e ügyintézőhöz, mert szerintem nagyon sokan fogják ma hívni őket és rekord lesz a várakozási idő…

Felhívtam őket. Nagyon sok bejelentést kaptak már, tudnak róla, dolgoznak rajta.

Kicsit off topic, de azért van működő és normális jailbreak detektálás (ami nem csak az op rendszer verziószámát, de sok minden mást is vizsgál), csak hát az pénzbe kerül. És ha valakik, akkor a bankok az egyik legsóherebb népség akivel találkoztam, pedig nekik pont nem kéne…

Fogtunk már meg mi olyan fraud tranzakciót, ami jailbreakelt / feltört appból indult, de az nagyon-nagyon sok paraméter együttes vizsgálatával (kliens és szerver oldal egyaránt) derült ki.

Ez lehet nem feltétlen jailbreak detektálás probléma. Tavaly amikor anyám Androidos telefonja frissült akkor is ugyanez volt, hogy az Erste alkalmazása nem működött tovább. Az akkor nem írt ki semmi hibaüzenetet, egyszerűen a nagy fehér semmivel nyílt meg és napokba telt, mire javították…

na jó, de ha nem frissítik az adott komponenst az új rendszerhez, akkor ugyanaz lehet a helyzet, mint a fenti esetben, hogy hibásan jelzi feltörtnek a nem feltört rendszert. ha rendesen frissítve és tesztelve lett volna, akkor a fenti sem fordul elő.

Mondjuk az igaz… De hogy pont egy banki alkalmazással fordul ez elő, az elég gáz. Most ha nem lehetne rábökni a webes felületen, hogy SMS-ben kérem a belépési kódot, ki lennék zárva a bankból. Az meg picit kellemetlen. :smiley:

Persze ezt nem is vitatom, csak míg például az én munkahelyem által készített ilyen jellegű SDK terméke 0 day-től kezdve működik in cooperation with Apple meg Google, addig a kisebb cégeké nem. Igaz, az árcetli sem ugyanazt mutajta.

Csak hát, az egyik 2 alma, a másik 4 akkor a bankok a 2 almásat kérik. :slight_smile:

Az Erste valahogy mindig le van maradva… Az Apple Payt is az utolsók között vezették be.

Van még azért alább: CIB Bank, K&H, Raiffeisen Bank, Budapest Bank. :smiley:

És vajon az ő alkalmazásaik most működnek? :smiley: