iOS 14.4: már az utángyártott kamerák veszélyeire is figyelmeztet az iPhone 12

Eredetileg itt jelent meg: iOS 14.4: már az utángyártott kamerák veszélyeire is figyelmeztet az iPhone 12 - Szifon.com

A héten megjelent iOS 14.4-es frissítés egy hasznos újítást hozott a Beállítások alkalmazásba az iPhone 12 modellek számára. A Beállítások → Általános → Infó alatt ugyanis a tavaly ősszel bemutatott modellek képesek értesíteni minket arról, ha esetleg nem eredeti kamera van készülékedben. De miért is lehet ez problémás? Az Apple több indokot is felsorolt támogatási…

Miért csak iphone12? Miért csak az utángyártott kamerára figyelmeztet?

Eredeti kamerára miért figyelmeztessen?

1 kedvelés

Gondoltam kiterjeszthetnék minden telóra meg pl akksira, stb is.

Kijelzi az akksit is meg kijelzőt is. Akksit XS utáni, kijelzőt 11 és 12 a kamera meg csak 12. Biztos amikor beleteszik az ellenőrzést az akkori aktuális modellbe építik bele először. Gondolom van a kamerába valami amivel a telefon tudja ellenőrizni, hogy eredeti.

Én ezt fenntartásokkal kezelem mivel ,hogy az Appletől rendeltem eredetidok állványt. Olyat amilyen az App Storeokba van a telefonok alatt. És az iPhone X kiírta hogy nem eredeti tartozék! Holott eredeti Apple volt és az Appletől vettem. És Random egyszer kiírta hogy nem eredeti egyszer meg nem is foglalkozott vele. Szóval na!
iPhone Lightning Dock – Schwarz

A kábel és az adapter is eredeti volt? Mert ilyen van nekünk is nagyon régóta, de még egyszer nem írta ki, hogy nem eredeti.

ez adott esetben előfordulhat akkor is, ha valami kosz van a Lightning-aljzatban.

Anno már az iPhone 5-nel is kibukott egy utángyártott akksi. Utángyártott akksinal nem engedte újra rakni a ios-t és használhatatlanná vált a készülék. Az már más tészta hogy nem figyelmeztet csak offolt a telefon

Hihetetlen, h milyen tudás van ebben a telefonban. No meg az I.O.S. is elképesztő. Főleg amióta kijött a 14. Például a widgettek. (amiket az android már 1000 éve tud, és az I.O.S. is nállam tudta már az iPhone 4S-emen is, persze jailbreakelve és cydia tweak-ek segítségével, de nagyon stabilan!) Aki jailbreakelt és figyelemmel kísérte az tuti észrevette és tudja, hogy az Apple az új I.O.S.-ekbe mindig belecsempészett valamit a cydia tweak-ekeből, mintha önállóan nem lenne képes egy épkézláb ötletre… Nálam most iPhone 8-on nagyon sok widget egyáltalán nem, vagy csak részben, időnként hibásan működik, javító frissítés meg sehol… Csak egyetlen példa: a Fotók widget. Nem működik. Bármit csinálok vele azt mondja, hogy “nem érhető el tartalom”. Nem akarom részletezni de kb a neten létező összes magyar és angol leírást elolvastam, videókat megnéztem. Mindent lépésről lépésre követtem és elvégeztem, beleértve a teljes tartalom és beállítások törlését. Nem megy és kész. 2021, iphone 12, I.O.S 14.4 itt tartunk. De egy Fotók widget egyszerűen nem működik akkor sem, ha a világ összes tudományát beveted! Persze annyira nem fontos nekem az a widget. De könyörgöm… minek van, ha nem működik?! Jobb lett volna ha be sem teszi, legalább nem lenne ciki. Lehet azt mondani, h hát “biztos elavult már az iPhone 8-asom… Ja? Fasza. de azért annak idején 200 ezerért vettem. Meg amúgy ismerősömnél érdekes ugyanez a hiba iPhone 11-en és nála sem lehet kijavítani. A lényeg, hogy betették a “fertőzöttség”-értesítést a 14-be. Steve Jobs 100% forog a sírjában. Üdv. és bocsánat a regényemért…

Akkor gondolom olyan még nem volt az elmúlt jó pár évben, hogy valami tetszett volna és igazán meggyőzött az iphone és az IOS mellett? Csak mert azt nem írtad itt le 1x sem ahogy látom. Így csak már azt nem vágom miért is maradtál mégis iphone és IOS felhasználó mikor a droid már mindent régebb óta és jobban tud?
Ja és Steve még nem is volt ott ahol most szerinted forognia kellene, mikor az i4 idejében kijelentette, rosszul fogja a telót akinél nem jó a térerő. Ergo nem tudhatod sem Te sem más most hol is tartana az Apple ha élne, csak azt tudjuk hogy kényesen maximalista volt, bár az említett kijelentése után azért ebben sem lennék 100%-ig meggyőződve!

A fotók widget nekem is mindig ezt írja, hogy nem érhető el tartalom. :smiley: XR-en.

Mindig ezt csinálta? Csak mert most kitettem egy új oldalra és ott figyel egy kép rajta, ha rákattintok akkor simán belép az albumba (12mini) Amikor intelligens pakliban volt akkor is dolgozott, az Xs-en is.

Igen, soha nem működött. Jó nem is izgat, csak ha már így szóba került akkor megerősítettem, hogy nekem se jó. :smiley:

Látod én most kipróbáltam és jó, szóval nem általános a hibajelenség. :slightly_smiling_face:
Sőt régebben is jó volt csak én sem használtam és ezért ki is lőttem azonnal a pakliból.
Amugy meg nem vagyok benne biztos, hogy ő is nem csak egy fika erejére regisztrál itt ahogyan már annyian.

Lehetséges, de tudod, hogy én akkor is írok rendszeresen ha dícsérek, szóval ez tényleg csak egy megjegyzés volt, hogy nem csak neki nem működik. :slight_smile: Az is lehet, hogy valamitől függ amire nem jöttünk rá még.

Nem is rád vonatkozott ott az “is” hanem tudod kikre. :slightly_smiling_face:

Persze. :slight_smile:

Elvileg ott az iCloud Photo Libraryban levo Memories & Moments reszrol dobalgatja be a kepeket, nekem minden eszkozon mukodik.

Már szinte félve vártam, h valaki mennyire fog ellentámadásba lendülni, vagy mellémagyarázni. De igyekszem válaszolni az általad felvetett kérdésekre. EEgyébként félreolvastad, nem i4-em volt, hanem i4S-t írtam. És ha már ezt említettem akkor azt is, h első iPhone-om 3 volt, utána 3GS, az i4 valahogy kimaradt, aztán kövi évben vettem a 4S-t szinte rögtön amint itthon boltba került. Ha nem csal az emlékezetem I.O.S 5.0 volt rajta. Fekete volt, ma is a vitrinben pihen, nagyon imádtam, és mai napig az egyik valaha megjelent legszebb iPhone-nak tartom a 4 és 4S-t. És nagyon megörültem, hogy az i12 visszatért a szögletes formához. Persze ez ízlések és pofonok kérdése. A forma, a prémium kategória szerencsére kb semmit sem romlott szerintem. Inkább azmi az I.O.S.-t illeti van “bajom” . Steve Jobs. Igen, tudjuk nagyon maximalista volt. Ha ő úgy gondolta akkor hetekig dolgoztak egyetlen ikonon is. Ennek meg is volt az eredménye mert bárki bármit mond, a mostani I.O.S. kinézete már csak árnyéka a réginek. Nézd meg csak az akkori Fotók, vagy Kamera ikont, és nézd meg a maiakat. Ja igen… most ez a flat a módi, vagy mi a neve. De az akkori valóságos művészet volt a maiakhoz képest. Látszott, hogy profi munka van abban a megjelenésben. Ma meg olyan ikonok vannak, hogy egy tehetségesebb másodikos-harmadikos sulis is szebbet rajzol, ha megkéred. De ez mind csak a kinézet. Ott vannak a tech dolgok amiknek egy elég nagy része nem javult/fejlődött, hanem sokkal instabilabbá vállt. A sebesség oké mert a hardver, a processzorok fejlődtek, a net gyorsabb lett sokkal, már 5G-nél tartunk és több mint 1 GB-s netem van. De ami rossz az rossz. Lásd ez a widget dolog. Magyarázd meg nekem kérlek szépen, hogy hogyan lehet, hogy 1000 éve jailbreakelt iPhoneon, és külön telepített Cydia tweakekkel az összes widget (Fotókat is beleértve) működtek tökéletesen és teljesen stabilan? Most meg amikor maga az Apple építi be az I.O.S.-be mint már írtam sok widget egyáltalán nem működik, a többinek egy része sem nem túl stabil, és alig néhány van, ami 100% pöpec?
Én nem kekeckedni akarok és nem fikázni. Ezért végezetül megválaszolom a kérdésedet, hogy mégis miért maradtam iPhone felhasználó. Egyszerűen azért mert az iPhone-t szeretem! Ha nem így lenne akkor nem is irkálnék itt. Csak éppen ezért bánt az, hogy bizonyos értelemben az iPhone (vagy inkább csak az I.O.S.) inkább romlik mintsem, hogy fejlődne. De azt is megemlítem még, h ez nem csak a widgettekről szól. Sok hiba van az újabb I.O.S.-ekkel. Egy barátom pl. ha telefonál a beszélgetés végén nem tudja letenni egyből a telefont, és legalább 7X kell rányomjon a letevésre, hogy bomoljon a kapcsolat. Egy másik ismerősömnek a Bluetooth-al vannak gondjai. És még vagy 4-5 komolyabb hibáról tudnék írni de nem fogok mert amit eddig leírtam már kb hosszabb mint a cikk… és már én érzem magam hülyén!

Tehát nem találtam ki… És más is jelezte, megerősítette, hogy a hiba nála is fennáll. De ez van. Almás vagyok és az is maradok…