iOS 14.5: mostantól maszkban is felold a Face ID, ha a kezünkön van az Apple Watch!

Eredetileg itt jelent meg: iOS 14.5: mostantól maszkban is felold a Face ID, ha a kezünkön van az Apple Watch! - Szifon.com

A Face ID az egyik legbiztonságosabb és legjobb autentikáció jelenleg a világon. Technikailag biztonságosabb az ujjlenyomat-olvasónál, de sajnos a 1 éve a COVID miatt mindenki, aki Face ID-t használ, gyakorlatilag kínlódik minden alkalommal a maszk miatt. Az Apple azzal próbálta ezt javítani, hogy a Face ID maszk esetén gyorsabban reagáljon és rögtön kérje a jelkódot,…

Szóval akinek nincs órája az b*szhatja.

Ez aztán ám a frissítés! Akinek nincs  óra az le van szarva!

@henderson @baloghadam74 ez ugyanaz a funkció, mint a Mac esetén, ahhoz is Apple Watch kell. másképp nem tud mi alapján azonosítani, hiszen az arcod el van takarva, ezt váltja ki az óra.

de áthidaló megoldásnak már nagyon régóta itt van ez:

Mégis h kéne ennek működnie watch nélkül?

Amugy ez nem ugy megy, hogy a szemed környékét megnézi a FaceID és csak akkor enged tovább órával ha az okénak tűnik? Mintha valahol ezt láttam volna egy youtube videóban.

1 kedvelés

Nem tudom, de nekem már lazán oldja maszkban is. Szinte egésznap hordom munkában a maszkot és rengetegszer előveszem a telefont és már feloldja úgy is ha rajtam van, azt hozzáteszem hogy átlagban ugyanolyan maszk van rajtam, de ha véletlen nem akkor fel se old. Ja és én nem csináltam ilyen maszkos face id beállitást. ( mármint már korábban is oldotta nem mostantól)

1 kedvelés

Ha lehuzom az orrom alá a maszkot de még úgy hogy letakarja az orrlyukat nekem is feloldja.

Nekem is simán feloldja naszkban minden gond nélkül. Nem tudom mi a problémájuk :smiley:

Lám van jó is covidban, a végén még a kis dolgoknak is megtanulunk örülni :slight_smile:
Komolyra fordítva, ez nekem nagy könnyebbség lesz, de nem fogom mindig engedélyezni.

1 kedvelés

Miert gondolkodsz azon, hogy ezt kikapcsolva tartod? Ugy tunik, hogy elegge kicsire van veve az engedelyezett tavolsag. Ha a bal kezem a zsebemben van (ezen van az ora) es jobb kezzel eloveszem a telefont, akkor nem old fel.

Köszönöm az érzékelési távolsággal kapcsolatos bétás infót. Ha kijön a végleges 14.5 kipróbálom és az alapján fogom eldönteni, hogy végül miként lesz beállítva (soha, néha, mindig). A MacBookPro felodását nagyon élvezem mióta van órám. A jelenlegi életmódom alapján a Mac esetében nem érzem ezt biztonság csökkenésnek. A telo-óra esetét még ízlelgetenem kell :wink:

Ja a becsukott szemmel talán maszkban, de nem maszk nélkül old fel ahogy a cikkben félreérthető.

Ha maszkban próbálod, a Face id-t beállítani, akkor azt írja, hogy “El van takarva az arca”!

Na igen, erre lenne az órás megoldás csak lusták voltak jól megcsinálni.

Nem maszkban kell feltanítani! Tökéletesen felold maszkban óra nélkül is ha jól csinálod…

Ez régebben ment, már nem.

Ez milyen vicces. Mikor pár hete itt leírtam hogy jó lenne a touchid újra a maszkviselés miatt, nekem estek ketten is hogy hülyeség, csak vegyem le a maszkot. Lám az Apple szerint mégiscsak kell kezdeni valamit ezzel.

Más kérdés hogy ahogyan itt mások is írták, nekem már maszkban is működik a face id.

Kérjük, hogy ez működjön a CarPlay esetén maszk nélkül is :pray:
Milyen fantasztikus is lenne, ha a kocsiban lehetne normálisan használni egy Face ID-s telót fektetett módban is :sunglasses:

1 kedvelés

Carplay-nél minek akarod a telefont nyitni?

gondolom, nem a telefonnal navigál, és így zárolja a kijelzőt?