iOS 14: miért nem működik az Erste app?

Tényleg lehal az Erste alkalmazás. De mivel Androidon teljesen jól működik frissítés után is (Android is most frissült), ezért van egy olyan gyanúm, hogy ez nem az Erste hibája lesz. :smile: Ez valami hasonló eset lesz, mint amikor a Viber meg a Messenger is behalt, de azok is csak iOS-en.

Szerintem meg az Erste hibája, de nem csak az Erste-jé, hanem jellemző a szolgáltatókra, hogy az Apple termékekre szánt alkalmazásukat eléggé lesz*rják. Ez ugyanaz, mint hogy az HBO GO alkalmazás Androidon rendszeresen frissül, iOS-en/tvOS-en/stb-n pedig lassan 2 éve nem… Amivel nem is lenne akkora baj, ha hiba nélkül működne, de egy használhatatlan bughalmaz, ezért is mondtam le az előfizetést… :woman_shrugging:

Nem tudom, nekem HBO GO szerencsére nincsen. :smiley: Amúgy minden egyéb frissítés megjön nálam iOS-re is mind Androidra. Viszont több esetben is előfordul, hogy iOS-en nem vagy nem jól működik, míg Androidon teljesen jól megy. Ilyen volt pl. egy esetben a Spendee-vel is, amit ugye én rendszerint naponta többször is használok és ezért hiányzott, amikor ugyanezt művelte, mint most az Erste alkalmazása. Viszont észrevettem, hogy droidon teljesen jól megy, úgyhogy ott használtam. De a legviccesebb az volt, amikor megjött a javítás és azzal is lehalt ugyanúgy. :smiley: Kiderült, hogy csak tiszta telepítéssel fog újra működni még azzal is, vagyis le kellett törölnöm és teljesen újratelepítenem, elölről. Na az ilyenek nagyon nem az alkalmazások hibái, hanem az iOS-é. Ahogyan az is, hogy az AppStore-ban is van egy rakás olyan alkalmazás, ami vagy nem működik, vagy nem úgy, ahogyan az a leírásban szerepel és persze egy rakás olyan is, amelyik tök ugyanaz mint egy másik vagy harmadik alkalmazás, csak más gyártó van feltüntetve és kicsit más a skin. Ráadásul ezek közt olyanok is vannak, melyek közül az egyik ingyenes, a másik meg pénzes. Ebben meg még az is “vicces”, hogy állítólag az Alma nagyon ellenőrzi, hogy mi kerülhet az AppStore-ba. :smiley: Tök hülyének nézik a felhasználóikat.
És még egy dolog; Nekem ez a 14-es verzió iOS egyáltalán nem akart települni iTunes-ből. Pedig frissítettem azt is és utána próbáltam. Valami 400-as hibát írt ki, amire a súgó se tudott semmit se mondani. :smiley: Utána próbáltam még egyszer, akkor is ugyanez. Harmadszorra letöröltem amit letöltött, újra töltöttem, majd megint próbáltam és akkor is ugyanez. Végül úgy sikerült feltelepítenem, hogy leszedtem a kábelről és Wifin keresztül csak a telefont használva a beállítások-szoftverfrissítés részből próbálkoztam. Na úgy végre összejött.
Szóval mindezekután ne próbáld nekem beadni, hogy ez nem az Alma hibája, mert olyan 80%-ra mondanám, hogy szerintem DE.

Valószinű azért késik mindig, mert az IOS-re és társaira nagyobb felkészültséggel kell/lehet fejleszteni, ergo az többe kerül nekik, míg droidra kb a cirkuszi bohóc is tud appot írni.
Érdekes, hogy az OTP-nél ez nem jelent gondot, mert frissítés nélkül is működött folyamatosan még a beta-k alatt is az app, ami nem mellesleg sokkal használhatóbb mint az erste annak hívott túlkomplikált hulladékja, ami még ellene zól hogy a befizető automatáik is valami borzasztó és felettébb idegesítő szerkezetek, láthatóan arra sem áldoznak semmit szinte, csak a reklám megy, hogy náluk azt is lehet, igen DE hogyan? Az egész itt is csak el és rá szánás dolga a bankok részéről is.
Arról nem is beszélve, hogy maga az erste küldött ki erre minden ügyfelének tájékoztatást, hogy majd a jövő héten frissítenek, biztosan nem ért rá aki csinálja. Tudom fentebb vki be is linkelte már csak egyeseknek 1xűbb az almát fikázniuk mint olvasni, vágod?

Nem próbálok beadni semmit, meg már összehasonlítási alapom sincs, mert nincs Androidos telefonom már, de azért a fene se gondolta volna amikor iPhone-t vettem, hogy itt lesznek gondok alkalmazásokkal. Persze lehetnek, mert hibák előfordulhatnak, de hogy még csak javítani se próbálják mert nem frissítik, az azért eléggé bicskanyitogató az alkalmazások fejlesztői részéről is, operációs rendszertől függetlenül.

Azon röhögtem nagyon, hogy az Erste inkább küldött minden ügyfelének SMS-t, hogy majd jön a frissített alkalmazás, addig inkább ne rakjuk fel az iOS 14-et. :smiley: :smiley: :smiley:

Ja bocsi, ezt írtad te is a végén. :smiley:

Pár hónapja vagyok erste bankos, de mint fentebb írtam már bánom, mert ahogy van a mobil dolgaik egy kalap sz… ! Nekem az fontos mert megyek mindig és el kellene érnem a dolgokat több estben is, erre beta-val nem is lehet használni mert kidob, míg az OTP simán megy mindig és sokkal jobban használható is és többet is tud lényegesen. Ott más bajok vannak sajna, de inkább az mint ilyen problémák sztem.

Muhaha. :smiley: Izé… Az azért ugye megvan, hogy az OTP a legdrágább bank idehaza? Szinte mindenért fizetned kell jóformán, kivéve azt, amit a törvény ír elő, hogy nem sápolhatnak le érte. :smiley: Az Erste alkalmazásai lehet, hogy “túlkomplikáltak”, meg lehet, hogy nem működik olyan pik-pak, viszont én nem fizetek jóformán semmit, csak éves kártyadíjat, azt csá. Na OK, ha utalok az százalékos, de az is sokkal olcsóbb, mintha OTP-ből utalsz. Viszont ha Erstésként OTP automatából veszek fel pénzt, azért sem kell fizetnem, sőt, ha külföldön veszek fel pénzt akármilyen automatából, azért sem. De te nyugodtan maradj az OTP-nél, mert ott az alkalmazások a kedvedre vannak. :smiley:

Alapvetően nekem nincs problémám az alkalmazással, mert jól működik arra amire én használom, persze ez felhasználófüggő, hogy kinek mit kell csinálnia benne. Csak valahogy a nagy OS frissítéseket nem tudják megugrani hiba nélkül.

Nekem szart se küldött.

Nekem is csak tegnap, amikor már mindegy volt, mert már frissítettem. :smiley: Emiatt meg biztos nem rakom vissza az előző verziót, addig használom weben.

Azt sajnos sokan nem tudják megugrani hiba nélkül.

Nem csak azt, mint írtam is, hogy semmire nem jó aki komolyan használj is és valamit kb másodpercek alatt akar elintézni mert ahhoz szokott a másik környezetben (OTP) ami több bankszámlával is 100x gyorsabb mint az erste app-ja és még ha lehet drágább is hát ennyit megér a stabil és minden esetben működő és beta-n is használható app. Érdekes hogy Te is és más is kapott sms-t akik erste ügyfelek nem? :crazy_face: Vágod?
Na igen ezt előre tudták mert ha nem akkor zavarják el aki ezért felelős és csak késve értesítenek hogy nem frissül mire kellene. Vicc amit ők is csinálnak.

Mondjuk szerintem a webes felületük se valami nagyon komoly. :smiley: Olyan fapadosnak mondanám, amit ők lehet minimalista stílusnak hívnak. :smiley:

1 kedvelés

Hát ha neked megér annyit ez, hogy folyamatosan szívják a számlád, akkor csak menj nyugodtan vissza az OTP-be. Tuti örülni is fognak neked szerintem. Én azt tapasztaltam, hogy akinek az Erstében még folyószámla hitele is volt, az is kevesebbet fizetett, mint hitel nélkül nagybátyám az OTP-ben. :smiley:
Mondom, nekem semmilyen sms-t nem küldtek. Vagyis nem mindenkinek küldtek. Nem tudom amúgy mi állt az sms-ben, de azt kétlem, hogy “előre tudták” volna, mert akkor egyszerűbb lett volna, ha előre lépnek inkább, minthogy sms-eket küldözgetnek körbe. Arról nem is beszélve, hogy Alma folyamatosan titkol mindent (még azt is ami már rég kitudódott :D), úgyhogy egy új iOS esetében előre tájékozottnak lenni nem egyszerű feladat.

Á dehogy! :crazy_face:
Kb olyan autós nyelven, mintha egy Tesla-ból a maga szolgáltatásaival egyetemben értve, átülnék egy Trabiba! Nekem ez volt az érzésem mikor először megláttam “működni” az app-ot, majd a webes oldalt. De jellemzően a minimál pc értő nővéremnek is az OTP simán kézreállt tudta használni, míg ránézett az erste cuccára és elhangzott a kérdés, akkor most mi van és hol is. Persze lehet ha nem az OTP után nézi az ember az erste-t akkor nincsen ilyen fapad érzése, de ha a fapadról megy át amoda, az tutira egy üdítő és felemelő érzés lesz, bárkinek, maga sokkal kifinomultabban elkészített logikájával és egyszerű, kézenfekvő kezelhetőségével.
UI: A raiffesen-től mentem otp-hez és akkor is felüdülés volt, pedig azt is jobban kézreáll mint az erste

A Trabi legalább nem robban fel magától. :smiley:

Amióta bankolok az Erste-nél vagyok, és mégis látom, hogy fapad és ettől bármi csak szebb és használhatóbb lehet. :smiley: Elvileg virtuális kártyát is nagyon könnyen lehetett volna ott igényelni, de nem találtam meg és inkább felhívtam a TeleBankot… :rofl:

Hú mingyáá kapunk a góré már írja is :roll_eyes:

Ah ba… Amióta felttem a 14-et, azóta csesztet, hogy fejezzem be a telepítést és állítsak be ApplePay-t. :smiley: :smiley: Remélem egyszer abbahagyja, mert qrvára nem fogok.