iOS 15 esetén a Beállítások/Általános/iPhone tárhely LASSÚ?!

nektek is “lefagy”?! (tölt sokáig) ios 15.1 ota?!

nekem mostanában folyton lefagy a 15.1.1 iphone 13 pro naptár is meg rengeteg alkalmazás befagy kezdek ideges lenni kicsit felháborító.

1 kedvelés

@rihekopo79 mire gondolsz az alatt, hogy lefagy? hogy mondjuk sokáig tart neki végigszámolni, és ezért jó néhány másodpercig pörög lent a folyamatjelző?

@szorian visszaállítást csináltál már? biztonsági mentést visszatöltve, vagy új iPhone-ként beállítva? ez milyen fiók naptárja? iCloud vagy más, mondjuk Google vagy Microsoft? milyen alkalmazások fagynak be? beépített appok, vagy App Store-ból letöltött? mit jelent a befagyás: egyáltalán nem reagál, és muszáj kilőni, vagy X idő után magához tér? megpróbáltad letörölni és újra letölteni az adott appot? be van kapcsolva az iCloud privát átjátszó, vagy nem? mobilneten van közben a telefon, vagy Wi-Fi-n? ha mobilneten, melyik szolgáltató, milyen kártyával (fizikai vagy eSIM)? hálózati beállítások törlése volt már?

Hát ez az, Ő nem nyomozni, hanem csak használni szeretné :slight_smile:

de ha valaki nem próbál meg semmit, akkor nem is fog megoldódni sem a probléma. és ennyi információ alapján még segíteni sem lehet, hiszen nem derül ki, mik a pontos körülmények és így mi lehet az oka.

Tudom, hogy a jószándék és a segíteni vágyás vezet, csak úgy éreztem már, hogy @szorian kollégánál már betelt a pohár

én ezt értem, de az nem oldja meg a problémát. én egyszerűen nem értem, hogy mit csinálok rosszul, hogy nem futok bele az ilyen hibákba.

Cseréljetek készüléket :slight_smile:
Van szerencsém a support mindkét oldalához, néha mi is csodálkozunk, hogy milyen szituk léteznek. Pontosabban már szinte nem csodálkozunk semmin.

igen, eddig simán megnyitotta, vártam pár mp-et, most percekig gondolkodik…

akkor ez más, ezek szerint csak lassú, nem fagy le. ha lefagyna, akkor ott megállna a Beállítások app, és semmire nem reagálna, ki kellene lőni, és újra elindítani.

a lassúság valamilyen szinten normális, amit adott esetben okozhat az, hogy túl sok adat van a készüléken, és az adatok alatt nem csak a konkrét adataidra gondolok, mint mondjuk a fotóid, vagy az üzeneteid, hanem a mindenféle alkalmazások adatai is, a böngésző gyorsítótára stb. ha valóban ez a háttere, akkor azon segíthet egy biztonsági mentés utáni visszaállítás.

Ez elvileg nem hiba, én is tapasztalom. Múltkorában szóba is került és @czo írta, hogy ez normális viselkedés. Régen bár betöltötte az adatokat pár mp alatt, de utána még csomó ideig korrigálta magát. Most viszont sokáig gondolkodik, de miután végzett, már a konkrét adatokat jeleníti meg.

Na itt van az említett hozzászólás.

mindegy hogy min van a telefon mobil vagy wifi és a naptárnál az egész képernyő befagy mégsem mozdul nem arról van szó hogy valamelyik naptár lefagyasztja az egész úgy szar ahogy van. csak szívok az iOS 15-el . És őszinte leszek a tököm televan már az állandó törléssel és újra installal ez egy fél milliós eszköz működjön már gond nélkül nem 16 magos számítást végzek rajta sima egyszerű dolgokat, ráadásul ez már alapból 15-el jött f@szom. Arról nem beszélve, hogy 2007 óta csak iPhone-t használok kevés olyan dolog van amit ne tudnék megoldani megcsinálni, minden ismerősömnek én adok  szupportot. De nálam azért vannak voltak csodák amivel az  szupportot is megfogtam csak néztem mint hal a szatyorba és meg sem tudták oldani a problémát. A távoli diagnosztika annyit ér mint halottnak a csók, csak azt mutatja ki ha valami nagy gubanc van a teljes diagnosztikához be kell vinni szervizbe. Amit meg is fogok tenni ha elérem a kapcsolatomat hogy futása le és utána viszem a telefont és majd hívjanak fel mi a helyzet mert nem akarok telefon nélkül maradni, mert ugye itt a balkánon nem mennek a dolgok pikk pakk…

én ezt értem, de ez nem fogja megoldani sajnos. most akkor ez milyen fiókhoz tartozó naptár? iCloud? Google? más? új iPhone-ként beállítva is csinálja? szoftveres problémát szerintem nem fog kidobni a (tudtommal hardveres) diagnosztika, nekem pedig ez annak tűnik. ergo ha le is adod, nem fognak tudni mit csinálni vele. ha az Apple cseszett el valamit szoftveresen, akkor arra kellene rájönni, hogy mi miatt jön ez elő nálad, ehhez pedig akkor az kellene, hogy adj több infót, mert ennyiből nem igazán lehet kitalálni. ezért tettem fel fentebb a sok kérdést, hátha az azokra adott válaszokból kirajzolódhat valami. (a supportos vonal mögött ülő kollégák tényleges, az Apple eszközök használatával kapcsolatos tapasztalatát nem ismerem, de megkockáztatom, hogy azért sokkal kevesebb közöttük az, aki tényleg rendelkezik megfelelő tapasztalattal, a többség inkább csak az Apple által számukra kínált dokumentációból szemezget, hiszen ugye mi mást tegyen –– viszont ettől még ők nem fognak tudni megoldani egy szoftveres hibát, azt csak az Apple fejlesztői tudják megtenni. ugyanez a helyzet a hazai szervizpartnereknél, ők is csak azt tudják megtenni, hogy újrahúzzák a készüléket, aztán lesz, ami lesz, a szoftver egy esetleges hibáját nem tudják orvosolni.)

Van iCloud, google, exchange naptár nagy valószínűséggel az exchange csinálja a problémát, mert ha azt kikapcsolom akkor szépen működik a naptár is ahogy kellene. A diagnosztikát a hívások megszakadása miatt csináltatom meg. Ott is látszik, hogy leginkább akkor jön elő ha olyan telefont hívok amibe mind a 2 kártya aktív a sima sim és az e-sim is. nálam pl mind a 2 telekom a pároméba telekom es telenor. Ami nem jelenti azt hogy hardveres a probléma de megvan rá az esély.

ha az Exchange okozza, akkor az könnyen lehet Microsoft-oldali gond. ha erről ezt is részletesen leírva veszel fel hibajegyet, az szerintem azért elég sokat segíthet a megoldásban, és ha nem az Apple a hunyó az ügyben, akkor ha más nem, akkor a cég fejlesztői jelezhetik a Microsoftnak, hogy valami nem oké.

ha a hívás a másik fél készüléke miatt szakad meg, akkor az nem a te készüléked hibája, és akkor azzal nem is lehet mit tenni a te készülékeden.

Nem gondolkodtal meg, hogy felrakod az Outlook appot? Nalam az ev folyaman sajna minden Exchange fiokot atkenyszeritettek valami oknal fogva az Outlook appra, igy ezt most barmennyire is szeretnem kiprobalni, sajna nem tudom a beepitett eszkozokkel. Igy pedig ugye ticketet sem lehet nyitni a problemara. Az is lehet, hogy valamit a szerveren kellene konfiguralni, vagy akar az is lehet, hogy egy update okozza a problemat az Exchange szerveren. A rendszergazdat nem kerdezted, hogy mi a helyzet? O mit lat a naploban? Illeve ha sokan jeleztek a problemat, felvette-e a kapcsolatot az MS-vel ezugyben?

Nem és nem is fogom az outlook papot feltenni mert egy naptárban kell lássam hogy mikor mim van különben keresztbe szervezek esetleges időpontokra. Microsoft 365-öt használunk tehát nem rendszergazdán múlik mivel minden szolgáltatás a felhőből jön.

Nálam is Icloud, Gmail és Exchange van beállítva és semmi probléma nincs a naptárral, 15.1.1 13pro, lehet mégis valami beállítási probléma lesz. Mondjuk én speciel semmit nem állítottam át 14 óta, minden úgyanúgy van.

Microsoft 365-öt használunk tehát nem rendszergazdán múlik mivel minden szolgáltatás a felhőből jön.

Tehat szerinted a rendszergazda NEM tudja ugy elkonfigolni a dolgokat, hogy problemak keletkezzenek? Dehogynem!

ez egyre rosszabb… konktrétan 10 perc, mire betölti…