Júniustól veszteségmentesre vált az Apple Music teljes kínálata, és lesz térbeli hang is

Eredetileg itt jelent meg: Júniustól veszteségmentesre vált az Apple Music teljes kínálata, és lesz térbeli hang is - Szifon.com

Az Apple egy sajtóközleménnyel ma bejelentette, hogy júniustól elhozza az előfizetők számára a térbeli hangot Dolby Atmos támogatással az Apple Music zenei kínálatába, és emellett az összes zeneszám is veszteségmentesen lesz elérhető. A térbeli hangnak köszönhetően a zene még inkább körbeölelhet minket, a veszteségmentes tömörítésnek köszönhetően pedig eredeti minőségben hallgathatjuk meg a kedvenc zenéinket, abban…

Ideje volt már. Eddig Tidalt használtam, egy Sony WH-1000XM3-al. Ha ez legalább olyan lesz, végre lemondhatom az előfizetést.

1 kedvelés

Már csupán egy Spoty szerü kezelőfelület kellene, ajánlókkal, lejátszási listákkal, mert, ami most van, az kritikán aluli

1 kedvelés

Ez csak nézőpont kérdése szerintem, nekem a Spotify soha nem tetszett. És nem elfogultságból mondom, mert azt sokkal előbb kipróbáltam mint az Apple Musicot, szóval akkor még nem volt mihez viszonyítanom, egész egyszerűen nem tetszett.

Épp a minap fedeztem fel, hogy ismét kaptam 2 hónap előfizetést az apple musichoz (nem tudom mióta lehet ott). Kíváncsian várom, hogy az airpods pro-val milyen lesz zenét hallgatni ha lesz térhangzás.

1 kedvelés

Nem tudom, zenénél mi értelme a Dolby Atmos hangzásnak… élő zenehallgatásnál is csak a vízszintes térinfo ami hozzáad az élményhez (sztereo), ha zárt helyen szól a zene, a hátulról/felülről érkező reflexiók csak rontani tudnak az élményen. Engem mindig zavar az összes virtuálisan hozzáadott térbeli info (pl. koncertterem, klub, stb. hangzás), az ál-térbeli (wide, stb.) hangzásokról nem is beszélve. Otthoni zenehallgatásnál eleve a szoba visszhangja rontja a legtöbbet a hangzáson, fülbe dugott 2 csatornás eszköznél meg vicckategória a sztereón túl bármilyen térbeli hangzás. Mindenesetre a lossless formátumot nagyon várom, kiváncsi vagyok, mit fog a gyakorlatban tudni (milyen forrásból állítják elő a nagyfelbontású streameltanyagot). Az Atmos meg… ha valakinek ez fog örömöt okozni, hát legyen :smiley:

Az a fő probléma a lossless vonallal, hogy az AirPlay csak 16 bit/44 khz-et támogat, míg DLNA esetén nem lenne ilyen limit gond, de azt meg az Apple nem támogatja. Kábel esetén meg átalakító hegyek… DLNA kompatibilis zenelejátszó iOS appban eddig csak Tidal kompatibilist tudok, amivel 24bitet tudok küldeni a hangfalra.

Kicsit kimaradt a cikkből hogy a Spotify is ad losslesst ha kell, igaz pluszban kell fizetni érte.

Kiváncsi leszek, hogy az AM Dolby Atmos menni fog-e HomePod-on is?
A logikus az volna, ha igen.

Tudtommal még nem.

még február végén írtunk arról, de a Spotify nem közölte, mikor lesz elérhető, csak annyit, hogy az év folyamán.

Nekem kb. 2 hete megváltozott a hangminőség. Autóban bluetooth kapcsolaton keresztül is hatalmas javulást tapasztaltam. Élvezkedtem rajta pár napja amikor jött a Vodától, hogy az adatforgalmam 80 százalékát elhasználtam. Ilyen eddig soha nem volt. Akkor tűnt fel, hogy piszkosul eszi a Spoty.
Nem emlékszem, hogy előtte be lehetett-e állítani, de most a “Rendkívüli” a legjobb minőség amit állíthatok. Családi csomagot használok.

Kizártnak tartom hogy hozza a Tidal minőséget, és akkor még nem is beszéltünk az ottani Master verzióról.

Én személy szerint a YouTube Music veszteségmentest várom, mert a reklám mentes youtube + music messze a legjobb ajánlat jelenleg.

Kíváncsi lennék az eddig ismertek alapján miből jutottál erre a következtetésre :smiley:

Akkor ebben a formában ez még(!) nem igaz, hogy “az Apple most lenyomta a Spotify-t” :slight_smile:

Tidal Hifim van, várom a Spotify Hifit, meglepetésként ért, hogy az Apple kijött ezzel. Gondoltam meg is nézem, kihasználom a 3 hónap individual trialt, átköltözöm, megnézem, mire lesz lossless akár használhassam is.
Őszintén szólva ilyen pocsék minőségű kezelőfelületet, ilyen kevés szolgáltatást egyiknél sem tapasztaltam, pedig szinte mindegyik itthon elérhető streamert kipróbáltam már. Arról nem is beszélve, hogy a PC-s zenehallgatást nem látom megoldottnak (az autómban androidos 2 din-es van, azt még nem próbáltam).
Bízom benne, hogy előrukkolnak új szoftverekkel, mire jön a június, mert így még az ingyenes időszakot sincs kedvem és türelmem végigcsinálni.

Problémák:

  • Soundiiz minden playlistet duplázva sync-elt bele (soha másikkal nem csinált ilyet, nem hiszem, hogy Sondiiz hiba)
  • webes felület csúnya, gagyi, nem látszanak a playlist nevei végig, a frame, amiben van, nem szélesíthető
  • webes felületen tegnap délután be volt duplázva a Könyvtár alatti menüsor (pl. Nemrég hozzáadott)
  • Nincs rendes mix, ajánló stb.
  • ipad-en képtelen elhinni, hogy megvan a subscription, reinstall, reboot stb. után sem látja rendesen. Lejátszani már bármit le tudok, de hibára fut a subscription résznél, a playlistjeim üresek, albumok üresek stb.
    (míg iphone-on megvan, weben megvan)

Van még mit melózni.

Áh… még valami.
Ennek ellenére ár / érték arányban sanszos, hogy verhetetlen lesz. Lehet majd lesz vmi szoftver, amivel lehet organizálni a lejátszást, Roon vagy ilyesmi. Ilyen olcsón Hifi stream máshol nemigen lesz. Tidalért töbszörös árat fizetek, mint amennyi itt lesz.

Érdekes, hogy AirPlayen kipróbáltam ugyanazt a zenét Tidal Hifivel és Flac 24bit/192 khz-zel. Az AirPlay ugye lerontja mindkettőt 16 bit/44kh-re, viszont hallhatóan jobb minőség volt (kevesebb háttér sercegő zaj) a FLAC esetén.

Más a tömörítés valszeg.

Igen, ezért is írtam, hogy versenyképes lehet az Apple FLAC-ja számomra.