Kezünkben a Eufy RoboVac L70 Hybrid robotporszívó

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/02/24/kezunkben-a-eufy-robovac-l70-hybrid-robotporszivo/

Manapság már viszonylag sokan vásárolnak otthonukba robotporszívót, és azt hiszem, az Anker márkát nem kell bemutatni sem. A világ legjobb kábel és Apple kiegészítő termékeit kapjuk tőlük, itt a Szifon.com-on is számos teszt volt már a márkáról. Az Anker csoport tagja a Eufy is, akitől ugyancsak teszteltünk már robot porszívót, de most a nagy testvért,…

Mivel jobb, vagy miben más mint a Xiaomi Roborock 2?

Illetve tud e két szintet kezelni? Fsz, emelet. Van amúgy olyan gép ami igen? Köszi

@farrvince Sajnos nem volt még a kezemben a Roborock 2 így erre nem tudok válaszolni.

@BoriszDa sajnos nem.

@BoriszDa mégis szerinted amúgy hogy menne fel az emeletre, vagy jönne le onnan? komolyan kérdezem. :slight_smile:

Úgy gondolja hogy két térképed van, és akkor nem kell újra térképeznie.

ja értem. pedig az viccesebb lenne, ha mondjuk fel tudna menni a lépcsőn, vagy repülne. :smiley:

Egyébként jogos felvetés, mert ha egy porszívód van, akkor csak felviszed és átállítod a térképet. Szóval ez tényleg jó feature lenne.

Ilyen tobb terkepes dolog (legalabbis, appban latszik tobb, es be lehet setelni) van a Roborock modellekben. Noha mivel nekem csak 1 szintem van, igy nem tudom, hogy mi ezzel a helyzet.

Amúgy szerintem meg ez is egy xiaomi roborock csak más néven :slightly_smiling_face: Úgyanúgy néz ki a készülék meg a menüje is, és még a térkép is. Olyan ez mint a Würth a gépek, Würth matrica Bosch gépek ( tavaly óta már nem ) :smiley:

@83miki83 mondjuk a Xiaomi mindenkitől mindent ellop, ebből nőtt naggyá, szóval…

Ez ebben az esetben nem áll meg, mert a piacon gyakorlatilag ez volt az első lidarral szerelt értelmes porszívó. És mivel sikeres, így sokan másolják is. Nekem a második generációs Roborock S50 van és másfél év alatt 18.000 m2-nél tart hibamentesen.

Biztosan nagyon jó kis gép, de ahogyan itt az ebay-en nézem, qrva drága. A legolcsóbb 170 ezer környékén van németből, de franciából van 270-ért is. Ennyiért meg szerintem akkor inkább egy iRobot Roomba 980. Árban kb. ugyanott van, sőt, van ahol ettől olcsóbb.

Ebay? Az ad neked magyar garanciát, illetve magyar áfát is rárakja? :slight_smile: Azért ne menjünk már ebbe megint bele.

Nem értem amit írtál. Mibe ne menjünk bele??? Tök mindegy hol nézem, az Amazonon vagy az Alin is megnézhetem, ott is ugyanennyibe kerül. Ez nem Áfa kérdése, ennek ennyi az ára. És pont azt írtam, hogy akkor már inkább idehaza veszek boltból, garanciával - és Áfával is - rendelkező iRobot Roomba-t, ami kb. ugyanennyit tud és kb. ugyanennyiért.

Ja! Egyébként Áfa meg vám fizetési kötelezettség ebay-es rendelés esetében csak az EU-n kívülről érkező tételeknél van és Áfa ott is csak 22 Euro feletti értékű esetében, vám pedig 150 Euro felett. Franciák meg legjobb tudomásom szerint EU tagok, de ha te tudsz valami változást etéren, akkor oszd meg velünk plíz. :smiley:

@Kukori nem értem… miért érdekes, hogy Németországból 170.000 Ft, Franciaországból 270.000 Ft, miközben a cikk végén található linken 152.999 Ft? (az iRobot Roomba 980 pedig minimum 178.000 körül van, de inkább 200.000, tehát drágább.)

  1. Mert túlságosan szór az ára. Ez jót nem jelent általában.
  2. Hasonló tudású iRobot Roomba van már 133-ért is már és akkor már inkább az szerintem:
    https://www.hazirobotok.hu/robotporszivo

@Kukori szerintem teljesen mindegy, hogy mennyire szór az ára a piacon, ha egyszer azt nem a hivatalos forrásoknál nézed. a hozzászólásodban korábban nem azt írtad, hogy hasonló tudású iRobot Roomba lenne, hanem hogy ennyiért akkor már egy iRobot Roomba 980 – de az még az általad linkelt oldalon is 189 999 Ft, vagyis drágább a cikkben bemutatott darabnál.

A 133 ezer ft-os roomba sokkal kevesebet tud, de még a 980-as se készít térképet, ha jól tudom azt az i7 meg az s9 tudja, erről az oldalról. Én sokat nézelődtem mielött a roborock-ot megvettem és a roomba meg se közelíti ár/érték arányban. Ez az Eufy árban és tudásban is ott van mint a Roborock.

1 kedvelés