Kezünkben az AirPods Pro – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/31/kezunkben-az-airpods-pro-teszt-es-velemeny/

Amikor az Apple bejelentette az AirPods Pro zajszűrős, avagy más néven zajkioltós fülhallgatóját, még a teljes leírás elolvasása előtt rögtön megrendeltem, mert számomra maga az AirPods is bevált több éve. Egyszerűen nem volt kérdés, hogy az Apple jobb fülhallgatót ad nekünk, és hogy őszinte legyek, tudtam, hogy a zajszűréssel csak jobb lehet ez a termék.…

:water_buffalo::poop::+1:t2:

Fejezd ki érzéseidet mélyebben, kérlek.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a hang javulása annak is köszönhető, hogy a kezd bejáratódni a füles, minden új fülest be kell járatni, és az idő elteltével sokkal másabb lesz a hangzása.

Így van, itt már egy rendes meghajtót kapunk, amit be kell járatni persze. Ehhez jó pár óra kell, az a baj ezt sokan nem tudják.

Köszi a cikket, jó volt! Én le is fogom cserélni az első generációsat.

1 kedvelés

Hibátlan döntés lesz! :slight_smile: Amúgy jó hogy írod, első generációról még jobban megéri váltani, mert kapsz plusz dolgokat.

Akkor azért sikerült úgy megírni a cikket, hogy végeredményben pozitív a véleményem a fülesről, csak sokan első benyomásként nem úgy néznek rá.

Egyébként, már azzal eladtam volna az AirPods Pro-t, hogy felveszem az ismerősők első benyomását a zajszűrésről. Olyan fejeket vágtak, hogy az valami elképesztő, pontosan amiatt, hogy az emberek nem tudják hogy ez létezik és milyen jó dolog. :slight_smile:

Én pedig ezt nagyon jól tudom, csak éppen itt jött a dilemma, hogy akkor a Bose meg a Sony jobb, másabb ebben a kategóriában, mit írjak le. Írjam le a WOW érzést, amit mások tapasztalnak, vagy próbáljam részletesebben elmondani, mit ad az Apple ezen a téren. Utóbbi lett végül. :slight_smile:

1 kedvelés

Ezt a terméket a helyén kell kezelni és egyetlen egy kérdést kell magunkat feltenni: tetszik a hangja? Ha igen, akkor nekünk ez megfelel kérdés nélkül, ha nem, akkor bizony ez nem a mi fülhallgatónk.

Mondjuk szívás ha nem tetszik a hangja. 100 ezerért visszaküldési lehetőség nélkül azért kockázatos. Igazából legtöbbet csak edzés közben, valamint telefonáláshoz használnám, arra meg majdnem mindegy milyen. Csak tisztán halljam a másik felet és fordítva. No meg persze csatlakozzon azonnal.

Nem értem, miért ne küldhetnéd vissza. 14 napig az Apple-höz vissza küldheted bármikor.

Ha “csak” ennyi az igényed, akkor neked bőven megfelelő lesz. Már az első generációssal is kristálytisztán lehet hallani a másikat telefonálás közben, és gyorsan is csatlakozik. De ezek még jobbak lettek az újabbakkal.

Szerintem jól tetted, hogy a saját véleményedet írtad le a többi eszközhöz hasonlítva. Pár dologra lennék kíváncsi még:
1.) Miért egy over-ear zajszűrős fejhallgatóhoz (Bose QC35) hasonlítottad? Oké, hogy zajszűrésben az az etalon, de az mégiscsak egy fejhallgató.
2.) Arról nem írtál, hogy a zajkioltás során mennyire érezhető az a “nyomás”, ami mondjuk a Bosenál elég erőteljesen megvan.
3.) Inkább AirPods vagy inkább in-ear füles ez, kialakítás szempontjából? Ez sokaknak (pl. nekem is) nagyon fontos, mert az AirPods tökéletesen illeszkedik, egyáltalán nem esik ki, ellentétben bármilyen (de tényleg!) in-ear fülessel.

Köszi!

2 kedvelés

Szia,

köszönöm szépen, válaszolok akkor sorban. :slight_smile:

  1. Azért mert ez van jelenleg itthon. Tehát nyilván ahhoz tudja az ember hasonlítani, ami elérhető, még ha csak nem is tökéletes az összehasonlítás ugye. Ettől függetlenül nyilván legalább a profikkal hasonlítottam össze nem a kínai, vagy gyengébb márkákkal.
  2. Azért nem írtam, mert nincs ilyen. Legalábbis a Bose-hoz képest egyáltalán nem kapod ezt. Valamennyire nyilván hallod a zajkioltást, DE mivel maga az AirPods Pro valóban a külső zajokat térképezi fel abban a pillanatban optimalizálja is ugye ezt, tehát nem lesz erőteljes.
  3. Inkább AirPods! :slight_smile:
1 kedvelés

Köszönöm a gyors választ, de nem örülök neki, mert most meggyőztél, hogy vennem kell :smiley:

1 kedvelés

Egy Beoplay H5-tel szembeni hangzás milyen?

Köszönöm a cikket.

Igy megjobban meggyözödtem arrol, hogy kell ez nekem. Mar meg is rendeltem.
En ugyan nem az Apple-töl rendelem közvetve, mert igy van 10% kedvezmenyem es a 14 nap helyett 30 napom van visszaküldeni. Ennyi idö alatt biztos, hogy eltudom dönteni megfelelö-e.
Több videot is megneztem es ez a te cikked mar a masodik volt amit magyarul is olvashattam. Van itthon elsö es masodik generacios Airpods is. Ott nem sok volt a különbseg. Igazabol erre az “agybadugos” valtozatra vartam az -töl. Az, hogy meg közebe zajszürös is lett az csak hab a tortan. Van egy Bose QC 35 fejhalgatom is, de mint ahogy te is irtad azt nem lehet alapul venni. Mas kategoria es en is masra hasznalom. Az az uj Airpods Pro konkretam munkahoz kell nekem. Ipari presgepekkel dolgozok amiknek 100 Db köröl van az erteke. Ennek az eltorzitasara a sima AirPods termeszetesen keptelen. Kiprobaltam a Bose fejhalgatot is a cegnel. A zajkioltas hihetetlenül jo volt, mar-mar kicsit sok is. A zenei elmeny meg fantasztikus! Nyilvan ugyan ezt nem foga elerni az uj Airpods Pro, de ha csak megközeliti a szintet mar akkor is kivalo. Kivancsian varom mit mutat majd az en esetemben ez az uj es nagyszerü termek. :slight_smile:

1 kedvelés

Elég bosszús vagyok. Mégpedig azért mert elég jó cuccok ezek de az hogy cserélhetetlen az aksi és 1.5-2 év után kb mehet a kukába (az apple is cseréli pénzért) és nem tartós cucc pedig az is lehetne… ezért inkább kihagyom. ilyen gyorsan avuló cuccokba nem szeretek invesztálni (oké ez tudom nem befektetés)… Amúgy meg mindehol arról megy a duma hogy környezetvédelem így környezetvédelem úgy erre mi van? Sorban mindenhol aksis dolgok jelennek meg pl fűrész fűnyíró… ha egyáltalán újra fel tudják használni akkor is töredéke jut vissza ezeknek a cuccoknak az újrafelhasználási körbe…

1 kedvelés

Pont az van a cikkben illetve válaszban hogy pont hogy nem az agybadugós modellhez közeli ez a cucc… hanem inkább sima AirPods.

Ez egy nagyon jó kérdés, mivel az is volt a fülemben, de több mint 1 éve. Azt gondolom, hogy hasonló a hangzása, talán a BEO jobb, de csak egy hajszállal, de ebben már nem vagyok biztos.

Azt kell ugye eldönteni, hogy érdemes-e mondjuk váltani egy sokkal jobb támogatottságra, és zajszűrésre. A H5 nagyon jó fülhallgató szerintem, legalábbis én nekem tetszett, igaz bumszli. Én azt mondom, mivel az viszonylag régi termék, régóta használod, megszoktad stb, szakadj ki a komfort zónádból és nézz meg mire képes a zajszűrés, akár egy Bose-t tesztelve előtte. (Könnyeben eljutsz egy Bose-hoz, mint mondjuk AirPods Pro teszterhez)

Igen, de kifogja neki zárni, kellőképpen. A 100dB mondjuk kemény. Ott a Bose biztos jobban teljesít, ám azért ilyen helyre egy fejhallgatót nem szívesen vinnék, hordanék. Ahogy ő is realizálta, nem fogja 100%-ig azt kapni, de neki lehet, hogy pont elég az AirPods Pro, arra hogy kicsit zártabb fülillesztékkel és zajszűréssel jól használhassa. Nyilván itt tényleg le kell tesztelni.

/cc @szaszab Természetesen várjuk a véleményt, és élménybeszámolót, mert érdekel!