Kezünkben az Apple Watch Series 5 – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/09/23/kezunkon-az-apple-watch-series-5-teszt-es-velemeny/

Az Apple szeptember 10-én mutatta be az új generációs Apple Watch Series 5-öt, amitől az esemény alatt nem nagyon voltunk elájulva, mert egyértelmű, hogy egy “S”-es frissítésről van szó. Persze ez nem újdonság a cég részéről, mert a Series 3-nál is csak processzor frissítést kaptunk. Míg az iPhone 11-nél a kamera a legnagyobb újdonság, addig…

Sajnos ocsmány ez a négyzet alakú forma továbbra is, ráadásul irreális áron… Talán a W6 jobb lesz.

Ezért van 2 titán karórám( certina, tissot) privát használatra és egy watch nike sportra. Nem tudom, de valahogy még nem találtam meg azt a kombinációt ami nagyon tetszene, beleértve a számlapokat, bár az új kalifornia egész türhetö. Biztam én is a titánban, de úgyanígy jártam, nem is értem miért nincs hozzá titán szíj. Bárcsak a TagHeuer Connected-en lenne watch os…:blush:

Teljesen egyetertek a cik irojaval! En is a titanium hazas S5-ben gondolkodtam, de mint ahogy lattam a videon es mas youtube videokon is fura összetetel egy Titan haz es egy Link Braclet. Vann elteres a szinek között. A Milanese Loop meg csunyabban adja magat azon a hazon. Igy kihagyon az S5 szeriat es marad az S4. Titkon meg bizom benne, hogy esetleg az Apple kiad egy Titaniumbol keszült Link Bracelet szijat ami mar öszhangban lenne az ora tokjaval. :thinking::ok_hand:

1 kedvelés

Megsúgom nem titánium házas hanem titán… :scream:

:man_facepalming:t2:

És azt tudod hogy a kettő között mi a különbség? :smile:
Megsúgom, semmi! :smiley:
Ez ugyan az mint az mint pl az urán és uránium, cirkónium és a cirkon…

Én is ebben bízom :smiley: de hát addigra már rég Series 6 lesz sajnos :frowning:

A titán (v. titánium :slight_smile: ) sajnos nagyon karcolódik, hacsak nem kap valami speckó védőréteget. Talán a fekete bevonat megvédi…
Viszont nagy előnye, hogy nemcsak könnyű, hanem a hővezető képessége rossz, így nincs meg a “hidegérzés” amikor felveszi az ember.

Nálam Epöl község a példa a Siri óralapon :smiley:

Igazság szerint csak a Hermés ( jó meg a Nike+) változatok vannak tényleg megkülönbeztetve, más szíj más számlap. Az editionhöz is lehetne számlap meg szíj ami úgyanúgy edition.

Sziasztok!Szombat óta egy Series 5 tulajdonosa vagyok.Azt vettem észre,hogy jobban merül,mint a jelenleg 1,5 éves series3 Watch-om. Reggel levettem töltőröl és este már 20%-on áll az akksi.Míg a s3 akksija tegnap reggel óta van hasonló százalékon.
Más is tapasztalt ilyen mértékü merülést,vagy csak nálam lehet valami gond…Mind a két órámon WatchOs 6.0 van…

Nekem a Series 4 jobban merult, mint a Series 3 tette. Ha hozzaveszem az always on displayt, akkor a Series 5nek jobban kellene merulnie. Szerintem, ha kibir egy napot (a specifikacionak megfeleloen), akkor baja nem igen van.

Kikapcsoltam az always on display funkciót,igy produkálja ezt az üzemidőt.Furcsálom,hogy a másféléves s3 jobb bírja,mint a pár napos s5.

Ezekszerint kikapcsolható. Ha kikapcsolod “ugyanúgy csinál” mint a régebbi órák, teljesen kikapcsolja a kijelzőt?

Igen.kikapcsolható

1 kedvelés

Szerintem egy okos eszkoznel aminel gyors az avulas es kb 1-3 evente cserelve lesz, egyszeruen penz kidobas a titanium, keramia, de akar meg a rozsda mentes tokozas is. Inkabb vennek egy Tag Hauer vagy mas nevesebb “normal” orat ami 10-20 ev mulva is tartani fogja az erteket mint egy Apple Watch-t dragabb tokozassal…

Az a baj, hogy te máshogy tekintesz erre. Te úgy hogy ez óra, mi úgy hogy ez hobbi/munka eszköz, tehát használjuk és cseréljük. Nem számít mennyit veszt az értékéből, mert amúgy is elavul, kb 2 évente évente. :slight_smile:

Azért a Tag Heuer Connected se tartja úgy az árát. 500-1000 eurós értéknél nem is lehet értéktartásról beszélni. Ott minimum egy 20ezer eurós órát kell venned és eltenni nem hordani!! Csak akkor tartja az értékét! A legdrágább óra is veszít az értékéből sokat, ha hordod!!