Kezünkben az Apple Watch Series 6 – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/10/01/kezunkben-az-apple-watch-series-6-teszt-es-velemeny/

Az Apple két hete bemutatta az Apple Watch Series 6-ot és az Apple Watch SE-t, és ebben a cikkben mi most az előbbivel fogunk foglalkozni. A Series 6 effektíve egy ráncfelvarrás lett a múlt évben bemutatott Series 5 után. Az Apple Watch Series 6 legnagyobb újdonsága a véroxigén szint mérés, valamint a gyorsabb processzor és…

Nem szűnt meg az Edition kategória, de a kategórián belül már csak a titán tokozás érhető el a kerámia már nem.
Az más kérdés, hogy itthon ez a kategória továbbra sem érhető el, de tőlünk nyugatra sem mindenhol. Néhány példa:
nem: Ausztria
igen: Németország, Svájc

Ez érdekes, főleg hogy az Apple ki sem emelte, hogy továbbra is elérhetőek lennének. Köszi a tippet, átírom majd a cikket.

Én most gondolkodok az első watch-omon. Vártam a 6-ost, de szerintem az 5-ös lesz valami őszi akcióban. A véroxigén jó lenne, ha orvosilag hitelesitett lenne, de igy semmi értelmét nem látom.

Hétvégén lesz egy izmos cikk róla orvosokkal tesztelve a Honvédban. Várd meg. :slight_smile:

@Nem_Tom @SzifonAdmin a kerámia szűnt meg.

Engem nagyon érdekelne, hogy milyen a kijelzője “karcvédelem” szempontjából. Ismerősnek van 5-ös és elég brutál mit művel az üveggel 1-1 “nekicsapkodás”. Sajnos ez elkerülhetetlen, én is az órámat többször csaptam neki asztalnak, fém ajtókilincsnek, korlátnak és még sorolhatnám. Több éves zafir üveges Garminom van, hajszálkarc sincs rajta, az acéltokos részről nem is beszélve…

Mire számíthatok a 6-os esetében? Gondonolom, ha zafír üveges lenne - és hozná is azt a szintet - mindehol villogna pirosan a felirat. Így meg nem tudom mit gondoljak. Oké, apple care… de nem biztos, hogy karconként szeretnék menni cseréltetni. Inkább ne legyen :smiley:

mire gondolsz azzal, hogy mindenhol villogna pirosan a felirat? a sport órák sajnos karcolódnak, az Ion-X üveg nem zafír. azokra érdemes valami kijelzővédő.

Az Apple reklámokon, bannereken mindenhol ahol az órát reklámozzák :smiley:

Pont a sportóráknak kéne karcmentesnek lenniük, mert a legnagyobb igénybevételnek sportolás közben vannak kitéve, nem irodai környezetben mondjuk - bár a fém kilincsekhez ott vertem hozzá :smiley: - pl. képzeld el milyen egy apple watch-el eltanyázni bringával, aszfalton. . Az enyém sportóra kifejezetten, de nem merek addig Apple watchra váltani, amig “sajnos karcolódik”.

Edit:

Update: Apple tells us that the Series 6 aluminum version uses Ion-X glass, while the stainless steel and titanium versions use a sapphire crystal. All models have a ceramic and sapphire crystal back.

Azt hiszem ezt kerestem.

De hisz ezek az órák mindig is zafír üvegesek voltak. Csak az aluminium volt ion-x üveg.

igen, de ez mindig is így volt. csak az acél és az Edition modellek (arany, kerámia vagy titán) esetén van zafírkristályos kijelző. az alumínium sport modelleken Ion-X.

Csak nem feltétlen éri meg belelölni annyi pénzt egy olyan eszközbe aminek ha más nem az akuja el fog fogyni 5 éven belül és nem nagyon lehet cserélni. Ha veszel egy olyan órát ami 15 év múlva is óra akkor az legyen Zafir üveges. De egy olyan óra amibe bele van “kódolva” az elavulás…

AppleCare-rel kicserélteted, ha már a normál garanciális időn túl döglene meg az akku.

Akkor jó. Valamiért úgy rémlett, hogy itthon nem lehetett ilyesmit kapni, de akkor tévedtem.

Akksi lehet gond, 5 évre persze én sem tervezek egy órával, de 2 hónap alatt is eléggé szétment, amiről írtam feljebb.

Köszi

itthon a Series 3-tól az LTE-támogatás hazai elindulásáig nem lehetett kapni acél órát, mert azokból csak LTE-s van.

A. Care+ évente 2 ingyen cserét biztosít? Nem 2 cserét 2 évig?

Pár hete megváltozott :slight_smile: Úgy volt, de így lett! :slight_smile:

Ezt jó tudni

Ez biztos igy van? Kb 3-4 eve mar mindenemhez veszek AC±t es mindig az remlett, hogy evente 2 accidental csere van annyi ideig, amennyi ideig ervenyes az adott kategoriara az AC+. Vettem USA, Ausztral es Brit AC±t is.

Ott van a screenshoton is :slight_smile: