Kezünkben az AQARA okos otthon – kiváló ár/érték aránnyal rendelkező, HomeKites termékcsalád!

Eredetileg itt jelent meg: Kezünkben az AQARA okos otthon – kiváló ár/érték aránnyal rendelkező, HomeKites termékcsalád! - Szifon.com

Ha azt mondom Xiaomi, akkor azt hiszem, mindenki a mobil készülékeikre, vagy mondjuk a robot porszívóra asszociál, ezen kívül pedig az okos otthon is az eszünkbe juthat, mivel rendkívül olcsón, részben HomeKit-képes termékeket is vásárolhatunk a Xiaomitól. Az AQARA termékcsalád minden egyes tagja HomeKit-képes, ez azt jelenti, hogy az olcsó központ megvásárlása után ebben a…

A Zigbee kompatibilitás oda-vissza működik? Tehát bármilyen Zigbee kompatibilis eszközből képes Homekites eszközt varázsolni?

Nem sajnos, ő csak a saját eszközeit ismeri fel. Amit te keresel az a Homey. :slight_smile:

Marmint, a boltban megveheto Homey hardver kepes arra, hogy egy Philips Hue kortet HomeKit kepes eszkoznek mutasson es tetszoleges mas Zigbee eszkozt is?

Igen. Erre a Homey képes. Lásd innr termékeket. Rákötöm a Philips HUE központra az Innr izzókat, majd azokat behúzom Homey-ba és ő teszi HomeKit-képessé, amit a Philips érthető okokból nem csinál meg. De ha veszek bármilyen Zigbee-s égőt, az HomeKit-képes lesz.

Aztaqrva. Ezt azonnal reportolni kellene. A Philipset majdnem kikurta a tetves Apple par evvel ezelott az egesz programbol, mert barmilyen Zigbee eszozt Homekitesse tettek. Azert kerult ki par eve ez a kepesseg a HUB-bol. Mas dobozolt termek meg ezt tudja?! Eszem megall. Ekkora egy suttyo paraszt ceget. Megy is a level az Applenak.

Ezzel nekem mér lesz jó? :smiley:

De ezt tudja egy HomeBridge is Zigbee vezérlővel. Ez nem újdonság, sok cucc tudja effektíve. A Homey csak egy a sok közül. Az hogy a Philips ez nem építette végül vissza :man_shrugging:t2:. De azzal hogy többi ilyen céget is kivonsz a forgalomból nem lesz senkinek sem jó csak szopatod a népet.

Kár. Annyiért nem keresem :smiley:

Sejtettem, de ennyiért tudja. :smiley: Egyéb esetben ajánlom a fenti HomeBridge raspeberry PI + Zigbee dolgot, de az nem lesz next next finish. KB negyed áron oldod meg, de kell hozzá programozói tudás, de legalább linux. Én meg tudnám oldani, de nem akartam :smiley: Nekem az out of box kell.

1 kedvelés

6 posts were merged into an existing topic: Homey: HomeKitre és házautomatizálásra képes okosotthonközpont – vélemény

Fillérekből kvázi ingyen is össze lehet kalapálni ezt a képességet, hogy Zigbee eszköz megjelenjen Homekitben, Homey nélkül, nyilván nem lesz olyan fancy app, de minden betehető Homekit-be. Kell hozzá olvasgatni, hegeszteni, de több hónapja raktam össze, csak teszt jelleggel és kísérletezgetek, de sosem hibázott még.

Nekem egy Synology (ami amúgy is megy 24h-ban) dockerben futtatja a szükséges funkciókat, mqtt, homebridge. Így pl. ezeréves IP kamera képe is megjelenik a Homekitben, Tasmotára flashelt Sonoff relék millió konfig lehetőséggel, Homekit nélküli Netatmo, vagy ping alapján egy ikon jelzi, hogy megy-e a PC otthon :slight_smile:

Azért ezeket az Aquara cuccokat jóval olcsóbban meg lehet venni, akár Cseh raktárból néhány nap alatt.

Pl. a hőmérő 4400 Cseh rakiból ha 4-et veszek, iStyleban 7900… tudom, van garancia ha itthon veszem, de 4400 ft darabja ha egy elromlik akkor is még bőven megéri. 31600 vs 17800… (4 db esetén)

Gondolom az Apple Czo levele alapján lerombolja az Aqara céget… biztos.

Még rendkívül bosszantó hibákról szóló hibajegyeket is lesz*arják hónapokon (ÉVEKEN) át, majd pont a te leveled alapján azonnal vádat emelnek :smiley:

Amikor a Philipses ügy volt, akkor még a Homekit képességért fizetniük kellett a cégeknek, az eredmény az lett, hogy nem terjedtek el az eszközök a kívánt tempóban. Akkoriban még hardveres alkatrészt kellett a cégeknek vásárolniuk az Appletől. Utána az Apple lazított ezen szerencsére, azóta már szabadság van. De lenne mit fejleszteni a Home alkalmazáson is. Lehetne még többféle “csempe”, pl. grafikonok amik mondjuk visszamenőlege adatokat is tudnának mutatni ami sokszor hasznos lenne. Többféle ikon még. Szabadabban átrendezhető képernyők.

Vagy ha nincs Syno, akkor egy Raspberry + Home assistant. Talán nincs is olyan, amit HA alatt nem lehet megoldani :smiley:

Már majdnem belelkesültem hogy ez a rendszer akár a jelenlegi RM PRO + Google Home rendszert is le tudná cserélni nálam, és végre HomeKit képes lenne az otthonom, ha már minden másom Apple. De ha az infrás cuccok nem mennem át a HomeKit-be, akkor meg vagyok lőve sajnos. Túl szép volt hogy igaz legyen.

Nem ertem, hogy milyen Agararol plane milyen vademelesrol beszelsz. Ha elolvasod, az MFi dokumentaciokat es felteteleket, abban vilagosan le van ira, kinek milyen dolgot szabad publikalnia. Itt emberunk rengeteg dolgot nem ugy implemental, ahogyan azt kellene (ez elmegy pl amikor magadnak probalgatod, de nem jo senkinek, ha egy ilyen valami ennyire trehany modon elterjed), plane nem ugy, ahogyan azt publikalni lehetne, tehat ebben a formaban ez inkabb art, mint hasznal.

Látod, pont olyanok miatt, mint @Czo nem lehet ezt megoldani aqaran belül :smiley: Mert jelentgetnek! Viccelek… ők hivatalos HomeKit támogatással rendelkeznek, tehát az Apple megtiltotta ezt a funkciót. Én ajánlom az AQARA-t, amit viszont te szeretnél, ahhoz a HomeBridge kell, hogy HomeKit ready legyen az RM Pro.

Az a kerdes, hogy a homekit felulete mennyire alkalmas arra, hogy taviranyito legyen. Nekem van Harmony Elite es hozza Hub tehat a Harmony alkalmazassal is tudok iranyitani mindent, de egy remalom az erintos felulet a fizikai taviranyito helyett. Pedig a Harmony app eleg jol ossze van rakva es lehet szepen rendezgetni is benne mindent, de kozelebe sem tud erni egy fizikai taviranyitonak. Akkor hasznalom ha a taviranyito a masik szobaban maradt es lusta vagyok atmenni erte.
Majd megnezem HOOBS-en keresztul milyen a Harmony es hogy nez ki az egesz a Homekitben.

Fos. :smiley: Egyébként nekem is harmony hubbal irányítom. De én Apple TV-t használok és ott szeretem a távirányítót tehát én csak ki/be kapcsolásra használom a HomeKit-et ennél az eszköznél.

Üdv, ez vajon együttműködik egy Broadlink RM4 Pro-val is? :thinking:
Mondjuk a nyitásérzékelő. Köszi!