Kezünkben az iPhone 12 és iPhone 12 Pro – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/11/01/kezunkben-az-iphone-12-es-iphone-12-pro-teszt-es-velemeny/

Hazánkban idén ugyan nem elsőként, de cserébe különleges helyszínen teszteltük az iPhone 12, és iPhone 12 Pro készülékeket, így több szempontból is új tartalommal találkozhattok. A cikkben mindennél jobban próbáltuk visszaadni azt, hogy egy átlagos felhasználó mire használja a terméket, és mi az, amit elvárhat tőle, reméljük, tetszeni fog nektek és értékelitek majd. Az iPhone…

2 kedvelés

Részletes teszt, köszönjük!

Nekem nem tetszenek a színei, nem adtam volna annyi pontot a külsőre!

1 kedvelés

Jó képek :slightly_smiling_face:
Amúgy vajon szoftveresen el tudják valaha tüntetni a videókon a pöttyöket?

1 kedvelés

Nem tetszik a kek, sem a fekete? :weary::wink:

Az feature! Amugy gondolom a lencsetagok kozti keves hely miatt ilyen es nem szep, amit megszoktunk.

ja tudom, iphone 11 óta tűnt csak fel… előtte 6s-en valahogy nem :smiley:

Az én véleményem is az, hogy nem feltétlenül éri meg 12Pro-ra váltani főleg 11Pro-ról ami egy nagyon jó készülék lett minden téren és őszintén megmondva én csak a design miatt váltottam. Az egyszerű felhasználónak mint én abszolút semmi különbség nincs a képminőségek közt a 11Pro és a 12Pro közt, persze meg lehet kövezni, hogy fehéregyensúly meg rekesz meg mit tudom én mi, de az emberek nagy részének mint nekem fogalma sincs mit jelentenek ezek és talán csak akkor látja ezeket a különbségeket, ha megmutatják neki :slight_smile: A videónál viszont valóban szemmel láthatólag van nagy különbség. Ha valaki régebbi készülékről vált akkor én is a 12-őt ajánlom vagy esetleg valami kereskedőnél a most valószínűleg olcsóbb lett 11Pro-t ami, ismétlem magam de tényleg egy nagyon jó telefon. A MagSafe pedig még egy nagyon gyerekcipőben járó dolog. Biztos jó lesz, jönnek hozzá később jó dolgok, mint az autós tartó vagy pl egy statív adapter amire csak rá “ragasztod”. Úgyhogy csak megerősíteni tudom @SzifonAdmin véleményét a vásárlással kapcsolatban főleg, hogy én már cseréltem. A cikk amúgy nagyon exkluzív és jó lett. :+1:

1 kedvelés

:grinning: :nerd_face:

2 kedvelés

Javítani fogom! :man_shrugging:t2::heart:

2 kedvelés

Nem volt időm tesztelni, de ugye van az SDR videó és a HDR videó. Más a gammagörbe, más a színmélység, stb. Ha HDR videót szeretnél mondjuk egy mozirendszeren megnézni, akkor az csak abban az esetben lehetséges, ha a teljes lánc HDR kompatibilis. Talán már többen belefutottak 4K Blu-ray ripekbe, melynek mosott színei és nulla feketéje volt, ha SDR készüléken nézte őket. Itt is ez a helyzet?

Neural Engine-t szerettel volna irni szerintem. Nem? :slight_smile:

@rihekopo79 @hrace javítva, köszi!

2 kedvelés

Hiánypótló ez a cikk :smiley: Pár napja keresek nyers, iPhone 12 Dolby Vision fájlt, de ezidáig senki nem töltötte még fel, ki is próbáltam gyorsan TV-n és működik :slight_smile: Nagyon cucc.

:partying_face::partying_face::partying_face::partying_face: Pont ezért csináltam. Ez volt a cél! Örülök hogy sikerült!

1 kedvelés

A teszt fotókat eredeti formátumban, teljes méretükben elérhetővé / letölthetővé tudnátok tenni?

Néhányat becsomagolok neked és feltöltök. :slight_smile:

Íme néhány fotó:

https://szifon.fra1.digitaloceanspaces.com/iPhone%2012%20Pro%20raw.zip

Köszönöm! Ezeken jobban látható, hogy mit produkál.

Apróság, de igen is véka alá rejti az Apple, hogy gyengébb a 12-es szériában az aksi idő. 5.5%-os különbséget vall be a 11 pro javára, azt is csak egy kategóriában. Amit irtok, teszt, abban egy 1 éves aksival is 18% a különbség.

Amúgy nagyon jó a cikk, de én már teljesen ki vagyok, mennyi szemét húzása van az Apple-nek, szóval az ilyen nüanszok, hogy véka alá rejtik-e a szarabb aksi időt nálam már csak olaj a tűzre… :smiley:

Igen ezt már kibeszéltük, hogy kisebb az akku, de nincs véka alá rejtve, hisz ott van az oldalon és a mérete is kisebb. Kisebb az akksija, ezt nem is kérdőjelezte meg senki, de viszont nem annyira nagy a különbség mint gondolod. Saját tapasztalatból mondom.