Kezünkben az iPhone XR – vélemény, teszt

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/10/27/kezunkben-az-iphone-xr-velemeny-teszt/

Múlt évben az Apple az iPhone X-zel hatalmasat ugrott a piacon, azonban idén már közel sem egyértelmű a választás, főleg ha az iPhone XR-ről van szó. A külföldi portálok persze áradoznak róla, “mintha muszáj lenne”, de jól látható, hogy az emberek sem az iPhone XS-t és XS Max-ot, sem az iPhone XR-t nem vásárolják olyan…

Baratnomnek i8 van gondolkodom Neki cseren,vartam az XR-t,de ez a cikm nem gyozott meg most X fele hajlok… szerintetek X vagy XR?

Amennyiben a párod szeretne nagyobb kijelzőt hajrá, azt ajánlom. Ha neki elég az iPhone X kijelzője (ami nagyobb a mostaninál is) akkor inkább azt ajánlom.

Érdemes lenne egyébként egy Apple boltba bemenni és kézbe fogni őket.

Sajnos nekem sem volt egyszerű írni erről a készülékről, mert tényleg emberfüggő, hogy tetszik-e vagy sem.

8 plushoz kepest milyen? (x vs xr egyertelmuen x!)

Udv,
Nekem annyi lenne a kerdesem hogy az iphone 8 is kepes lesz portre modra 1 kameraval hamar az xr is tudja ? Valaszotokat elore is koszonom.

Embere válogatja, de az Xr egy kiváló készülék.Engem az első pillanattól kezdve meggyőzött!

Nem, mivel az iPhone 8 nem rendelkezik az új processzorral.

Semmi köze a processzorhoz, egyszerűen nem akarják aktíválni a szoftverben, mert miért is akarnák, nem lett volna annyi különbség a Pluszhoz képest. :slight_smile:

A konklúzió feletti rettentően zajos képet mivel lőtted? iPhone X?

Igen, de zoomoltam is, amiatt :slight_smile:

Elég türhetö telefon lett ö, én személy szerint az XS-et nem tudom hova tenni, hogy minek is kellett. Elég lett volna az XR és az XSmax. Bár az XR-t szerintem is csinálhatták volna kisebbre. Nem nagyon értem az idei „frissitéseket“. Remélem jön valami ipad téren. :slight_smile:

Szerintem az iphone x jobb választás az amoled kijelző, a dupla kamera, a kompaktabb méret miatt mindenképp.

1 kedvelés

Szerintem a szoftveres bokeh-t mi számolja ki? Persze lehet az iPhone X-ben lévő is kitudja számolni, de akkor 3x megakadna közben a rendszer. Nyilván az új processzor AR képességei is számítanak.

Nem azért de nincs akkora de hűha nagy különbség a 2 proci között, különben is az i8 Plus már tudta a portré módot és ugyan az a procija mint az i8-nak. :smiley: (akkor a sima i8 miért ne tudná?) - csak azért mert akkor nem lett volna akkora különség az i8 és az i8 Plus között csak a 2 kamera meg a nagyobb kijelző.

Mert nincs benne két kamera. Az egyik hardveres megoldás, a másik szoftveres.

Tök mindegy, ha nagyon akarták volna akkor az i8-ban is lenne portré mód, de fel merek rakni 1 milliárd eurót rá, hogy ha lenne jb akkor lenne már tweak is a portré mód feloldásához.
Ahogy anno az i5S-en is simán használtam a live photo funkciót tweak-el, (meg a 3d touch funkciót is, igaz a mostani szoftveres megoldással), mégse lett tőle lassabb meg akadosabb a teló. ez csak rizsa habbal, hogy jobb proci kell hozzá.

Nem tök mindegy, mert az egyikhez kell hardver (plusz kamera) a másikhoz nem. Egyszerűnek gondolod, de valszeg nem olyan egyszerű, vagy nem akarta megcsinálni az Apple mert valamiért nem volt jó. (nem amiatt hogy többet keressen)

Nem tudok dönteni, hogy X-et vagy Xr-t vásároljak :slight_smile: Ti melyiket vennétek?

Miről váltanál? Mennyire kell a nagyobb kijelző?

Jelenleg egy iPhone 6S-t használok. Nagyobb mérettől eléggé tartok. 6S-t is nehéz volt megszokni. Ez az X mellett szól. Ami igazából a döntésnél fontos lehet az a kamera. Azt használom a legtöbbet.