Kezünkben az M1 iMac 2021 – "teszt" és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Kezünkben az M1 iMac 2021 – "teszt" és vélemény - Szifon.com

Az Apple egy egészen érdekes koncepcióként rakta le az asztalra az iMac-et, ami jelen esetben egy munkaállomás az egész család számára. Leginkább ezzel tudom jellemezni az M1-es gépet, ami brutális sebességre képes. Az alábbi cikk leginkább a saját véleményünket tökrözi majd az új iMac-ről és mert érdemben tesztelni teljesen felesleges lett volna, mivel az M1-es processzor…

helo ? :slightly_smiling_face:

Apple alap képernyőkímélő :man_shrugging:t2:

Biztos kikapcsolták a helyesírás-ellenőrzőt amikor ezt készítették. :smiley: :smiley: :smiley:

Vagy más nyelven van :slight_smile:

Közben bekapcsoltam az enyémen is, és alapból úgy van beállítva, hogy minden nyelven megjelenjen, így már értem :smiley:

Sokkal jobb, hogy kivették a tápot a gépből Hiba esetén sokkal könyebb cserélni. Ez is jó döntés!!!

1 kedvelés

Hát igen, én pont ezt az időtállóbbnak szánt konfigurációt vettem, ma jött meg. Nem olcsó valóban, de nagyon FUN :heart_eyes: Még nem tettem fel rá final cut-ot, meg ps-t, szóval nem látom a valós erejét, de a napokban belakom alaposan.


3 kedvelés

NAH így kell elhelyezni! :smiley: :smiley: ügyes! Mondjuk sztem szomorúan konstatáltad hogy a 2 homepod mini már lehet nem oda kell :smiley: Elég jó a hangja, persze még mindig nem HomePod mini szintűek de elég jó a hangja az iMac-nek.

1 kedvelés

Így-így, egy kicsit hezitáltam, hogy maradjanak-e, de van minden helyiségben másik HomePod meg minik, szóval marad itt. Azért jobb a hangjuk, mint az iMac-nek, de az is meglepően jól szól, talán egy kis mélyet hiányolok belőle.

1 kedvelés

Gratulálok!!!

2 kedvelés

Köszi! Péntekre ígérték, de valahogy Kölnben ragadt péntek hajnaltól, ma 9kor került futárhoz, nehéz szülés volt, és pont most volt hosszúhétvége, szóval idegbe’ voltam :sweat_smile:

Szuper gèp, szuper cikk!
Ha mindenre is elég az M1, és a legolcsóbb változat viszi a 4kt, és a kèpszerkesztèst (tapasztalatotok van ebben? ) , akkor ez nálam befutó! Sőt, azt kell mondanom, úgy még nem is vèszesen dràga… persze jobb lenne megnyerni :crossed_fingers:

Ugyan a gép elejére nem raktak gyárilag alma logót de a csomagban benne van így oda lehet ragasztani. Ezt jól tudom?

Igen. De ha jól làttam a videókon, a csomagban nagyobb méretű matricák vannak mint ami ott elfér…. Nem vagyok benne biztos hogy a hűtést segítenè…. :thinking:

Nagyobb a matrica mint ami ott elfér? Akkor mi értelme a matricának?

semmi köze annak a matricának ahhoz, hogy van-e az elején logó a gépnek, vagy nincs. évek óta jár Apple logós matrica a termékek mellé, de még senkinek nem jutott eszébe az, hogy az azért lenne ott, hogy fel tudd ragasztani, ha nem lenne logó az adott terméken, hiszen volt rajtuk logó.

(…) mindennapi teendők mellett bekapcsolnak-e a ventilátorok.
A válasz pedig az, hogy nem! Ha Apple Music-ról hallgatsz zenét, mellette 5-10 fülön böngészel Safariban, közben válaszolsz az Üzenetekben és a háttérben fut még a Skype és a Mail is, azzal még az iMac teljesen csendes marad.

Mi a helyzet, ha valóban mindennapi teendőkről van szó?

(Az cikkben megemlített terhelés azért közelében sincs egy átlagos mindennapi teendős / munkaterhelésnek, én inkább nagyon alap, takarékos, ad hoc hobbi / nyugdíjas terhelésnek nevezném, amire igazából a legkisebb, 4-5 éves Macbook Air is elegendő vasat biztosít.)

Mire gondolsz mindennapi teendők alatt? :slight_smile:

Na persze kinek mi, nálam most fut: Chrome (3 ablakban és összes 34 fülön - ebből 1 youtube zenét játszik le), Safari (2 ablakban, összesen 18 fülön), Edge (3 fülön), Slack, iTerm2 (3 fülön), Messenger, Jegyzetek, VSCode (3 ablakban), Viber, Signal, PHP Storm, Docker (3 container), Tunnelblick, plusz mindenféle background appok (FlyCut, XCode, brew, nodejs, stb), mindösszesen 2 képernyő és összesen 12 asztal - igaz ez inteles Macbook Pro (2020).

De a kifejezést nem én helyeztem el, szóval visszakérdeznék, Ti mit értetek mindennapi teendők alatt?