Kezünkben az Oculus Quest 2 VR szemüveg: ez a jövő! – teszt és vélemény

Közvetlen tapasztalat:
Barátnőm tucat néven regisztrált a Facebookra, mert azt tanácsolták neki, hogy a saját készítésű ékszereit ott könnyebben tudja eladni. Csináltunk neki külön erre gmail fiókot, kitöltöttünk mindent, raktunk fel képeket, leírást, stb.
Belépéskor kérte a rendszer, hogy telefonon erősítsük meg az accountot. A telefonos app külön kiírta, hogy csak a biztonsági ellenőrzés miatt van rá szükség és hogy a telefonon tárolt személyes információkhoz nem nyúl.
Pár percre rá a facebook már dobálta is fel a kapcsolódás tippjeit, azokat az embereket, akiket a telefon híváslistájában talált. Pl. a dpd futárt, aki két nappal azelőtt a saját telefonjáról hívta, hogy otthon vagyunk-e. A barátnőm persze következetesen minden kapcsolódási javaslatot elutasított.
Aztán kb. fél óra elteltével az egész profil egyszerűen eltűnt. Nem érkezett a Facebooktól semmilyen értesítés, hogy miért törölték, egyszerűen nem lehetett többé belépni, azt írta ki, hogy ilyen felhasználó nem létezik, de ha újra akartuk regisztrálni, akkor közölte, hogy az adott néven és email címen nem lehet regisztrálni.
Ennyit arról, hogy semmi esélye.

“százezreket költesz az Apple készülékeidre is, és azoknál is előfordulhat, hogy “you may lose”.”

Tudsz mondani olyan konkrét esetet, amikor az Apple egy rendeltetés szerűen használt eszközről bárkit letiltott, az eszköz használatához semmilyen módon nem kapcsolódó online tevékenység miatt?

én pedig pont azt látom, hogy teljesen egyértelműen kamu profilok évek óta vígan facebookozgatnak, és gyártják a kamu oldalakat a kamu nyereményjátékokhoz. az, hogy el akarsz adni valamit a facebookon, már megint más kategóriába teszi a profilodat, mint ha semmit nem csinálnál rajta.

If you think your account was disabled by mistake, please enter the following information and we will consider your profile for review. You can submit more information here for up to 30 days after your account was disabled. After that, your account will be permanently disabled and you will no longer be able to request a review.

https://www.facebook.com/help/contact/260749603972907

iPhone-on nem fér hozzá a híváslistádhoz a facebook app (sem). ha ez nem iPhone, hanem valami androidos készülék, azzal kapcsolatban nem tudom, mi a helyzet, de ott én semmin sem csodálkoznék.

egyáltalán nem írtam, hogy ez ilyen esetben történne. de tudsz mondani olyan konkrét esetet, amikor a Facebook egy rendeltetésszerűen, a felhasználási feltételek betartása mellett valakinek letiltotta a profilját, és azt nem is állította vissza?

1 kedvelés

Tehát ha tucatnéven regisztráltál, akkor egy ilyen esetben garantáltan nem kapod vissza a fiókodat.

Mit értesz rendeltetésszerű használat alatt?
Mert ugye pont ennek a meghatározása az alapvető probléma az Oculus kötelező FB regisztrációjával.

Eredetileg az Oculus CV1-et bármilyen név alatt regisztrálhattam. Ha most ugyanazt a nevet továbbviszem Facebookra máris megszegem vele a felhasználási feltételeket és törlik az accountot, vele együtt a korábban megvásárolt szoftvereimet is.
Márpedig olyan sztorikkal, hogy nem a saját nevén regisztrált Facebookra, majd erre hivatkozva nem állították helyre az accountját tele van a net.

Félre ne értsd, én teljesen értem, hogy a Facebook miért törli a kamu profilokat és miért ragaszkodnak a valódi névhez. Az a nem kóser, hogy egy termék használati jogát ilyen profilokhoz kötik.

kivéve, ha tudod igazolni a tucat nevedet. de mint írtam, a tucatnév csak egy opció.

ott vannak a felhasználási feltételek mindenki számára elérhetően, be sem kell lépni hozzá a facebookra. ha azokat nem szeged meg, akkor nem is lehet semmi probléma. ha azokat megszeged, akkor annak megvannak a következményei, ami szintén előre ismert már a regisztráció előtt is. ha pedig konkrétan semmit nem csinálsz a facebookon, mit tudom én, például nem szólsz hozzá sehol semmihez, nem osztasz meg nem odaillő tartalmat, nem jelölgetsz be random ismeretleneket vagy úgy amúgy senkit sem, stb., akkor nem is tudod megszegni ezeket, és minden jogalapod megvan arra, hogy fellebbezhess a facebooknál, ha valami miatt mégis felfüggesztenének vagy bármi.

magyarán akkor igazából a CV1 regisztrációjánál elkövetted azt a hibát, hogy X okból nem a valódi nevedet adtad meg? nem ismerem, hogy ott hogy megy a dolog, de ebben én nem látok sok logikát, mert mi van akkor, ha mondjuk ténylegesen nevet változtattál, és a facebookon már az új név szerepel? nem egyszerűbb akkor előbb a CV1-es regisztrációdnál nevet változtatni, majd csak utána vinni tovább a regisztrációdat a facebookra?

de ahogy írtam, a facebook legtöbbször magasról tesz erre, főleg a magyar felhasználók esetén. még azokat sem törlik, vagy csak hosszú hónapok után, akik világos, hogy kamu nevet használnak, hiába jelenti őket bárki. és akkor most abba bele se menjünk, hogy a folyamatosan a felhasználási feltételekkel ellentétesen viselkedő, kártékony profilokkal sem történik szinte soha semmi.

mondanám, hogy nyugodtan próbáld ki, keress valami nyilvánvalóan kamu nevet (csemegézz mondjuk valami közéleti portál egy politikai jellegű megosztása alatt a hozzászólásokban, ott mindig van ilyenből temérdek), jelentsd, hogy kamu név, és az esetek döntő többségében konkrétan semmi sem fog történni, még csak fel sem függesztik. az is teljesen általános, hogy mondjuk felcseréli a vezeték- és keresztnevét, és ezzel a facebook elintézettnek könyveli el a dolgot.