Kezünkben egy hamis AirPods – 40.000Ft-ért!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/11/22/kezunkben-egy-hamis-airpods-40-000ft-ert/

Korábban már írtam egy cikket arról, hogy hogyan különböztesd meg a hamis, vagy nem eredeti AirPods-ot a vásárlás előtt, illetve abban a cikkben megemlítettem azt, hogy melyik AirPods-ot érdemes megvásárolni 2019 év végén. Időközben az Apple kiadta az AirPods Pro-t is, amit teszteltünk is a megjelenéskor. (A képen egy hamis AirPods látható) Azt hiszem, az…

Én csak Apple Storeban vásárolok. Vagy rendelek az Appletől.

:open_mouth::astonished::dizzy_face:

Üdv,

Vajon az AirPods Pro-t is hamisítják már?

Feltűnt a napokban egy két hirdetés 79.990 Huf áron.

Megnéztem a cég aki hirdeti létező cég, de valahogy furcsa a hirdetés.

Már annak is van klónja igen.

Trololololol!

1 kedvelés

@fap_fap_fap ugye csak félreértem, és te most nem annak örülsz, ha valakit mások szándékosan megkárosítanak azzal, hogy hamis terméket adnak el az eredeti árában?

Szuper, azaz nem annyira.
Gondolom itt is akkor az a szabály, hogy ki kell bontani, párosítani ls a Bluetooth menüből megnézni a dolgokat.

Vagy van más módja?

Ha szeretnéd, akkor lefotózom neked az eredeti dobozt, azt azért nem szokták annyira ügyesen lemásolni, de a neten is találsz sztem erről képet. Igazából szerintem ilyen még nincs itthon, és cég nem is igazán teheti azt meg, hogy félrevezesse a vásárlóját, ezeket inkább magánszemélyek szokták

Hivatalosnak látszó áfás számlát kaptam, a termék 11.29.-én vehető át, előre utalást kértek, persze nem utaltam, majd a helyszínen kp-ba fizetek.

Ha gondolod megosztom a cég adatait, illetve a számla képét is.

Hidd el, hogy az eredeti lesz, cég nem igazán szokott hamis dolgokat árulni, csak az áfát csípték le ott amit máshol le tudják írni.

1 kedvelés

Reménykedem hogy igazad lesz!

Nem lesz vele gond :slight_smile: De ha gondolod emailben küldd el nekünk a céget a hello@szifon.com -ra.

De szépen fogalmaztad meg az áfacsalást :smiley:

1 kedvelés

Simán lehet hogy eredeti, ebből a 100ezer ft-os árból több mint 20ezer ft az ÁFA, ha ezt le tudják írni akkor még nekik is megéri olcsóbban adni.
Ezért is lehet hogy zeg-zug gsm-ek és egyebek jóval olcsóbban tudják a legújabb iPhone-t is árulni újonnan.

Amúgy jöhet egy cím nekem is PÜ-be!:slight_smile:

Csak egy kérdés:
Ha nincs benne az Apple féle W1 vagy H1 chip, akkor hogy tudták lemásolni a párosítási mechanizmust, amiknek ezek a chipek az alapfeltételei? Egy videót csinálhatnátok róla és kiegészíthetnétek a cikket.
Köszi! :blush:

1 kedvelés

@Vari_Gery valószínűleg úgy, hogy nem maga a chip “okozza” ezt a párosítási mechanizmust, hanem valami azonosítót is lemásoltak hozzá.

1 kedvelés

Küldtem e-mailt, mert időközben a Marketplace-ről eltűnt az árú, és a hozzá kapcsolódó beszélgetés is.

Kezd érdekes lenni! Bár ameddig nem fizettél nincsen csalás szerencsédre. Kérdés hányan estek bele az utalós verzióba és esetleg nem kapták/kapják meg a cuccot, vagy klónt kaptak. Ha nem volt odaírva, hogy eredeti termék, akkor még lehet törvényt sem sértenek, bár nem vagyok jogász. Amennyiben fent volt kép róla és azt kapta/kapja aki rendelt hát ki tudja elő lehet-e venni őket vmiért is. Ezek már annyira felkészültek, hogy nem csodálkoznék ha nem is sértenek jogszabályt.
Nálam volt egy teljesen i6s-nek kinéző klón régebben és a dobozán is alig volt az eredetihez képest eltérés, pont hogy a figyelmetlenebb laikus ne vegye észre, de fedje az átverést. Mint az apró betűs szerződés részek.

1 kedvelés

@gunar szerintem nem kezdett itt semmi sem érdekes lenni. ha egyszer eladta az eladó azt az egy darab terméket, miért tartaná fent a hirdetést? attól, hogy még nem került átvételre, már eladott státuszú. ha belegondolsz, ha fent hagyná a hirdetést, akkor meg abba lehetne belekötni, hacsak nem írta ki külön, hogy több darab is van.