Kezünkben: iPhone XS és iPhone XS Max – teszt, vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/09/22/kezunkben-iphone-xs-es-iphone-xs-max-teszt-velemeny/

Az Apple több mint egy hete mutatta be az új készülékeket, amik az iPhone X🅂, iPhone X🅂 Max és iPhone X🅁 neveket kapták. Az iPhone X🅂 a nevéből is adódóan egyfajta ráncfelvarrása az iPhone X-nek, az iPhone X🅂 Max azonban már más tészta. Mindkét készülék szinte ugyanazzal a hardverrel rendelkezik, tehát ugyanaz a processzor, ugyanaz…

Korrekt cikk, köszi :slight_smile:

1 kedvelés

Korrekt lett, a végén pedig megfelelő kövekeztetès! Ez a generáció nagyon gyenge lett.

Nem vágom igazán mi is van a hazai árazással???
A német apple 1149€-t kér az osztrák pont ennyit, az angol meg 999Ł-ot ezek kb 20-30e-rel olcsóbbak mint a hazai árak. Kérnék magyarázatot mi is van a hazai árakkal? Persze nem a hazai fizetésekhez van igazítva, de nem az ára sok nálunk, hanem a fizetések kevesek zömmel.
Egy sima vendégmunkás a sógoroknál 1500€-t keres alapból ha még nem ment feljebb amióta kint jártam. Abból sem tűnik soknak.
Amugy a bemutatón vmi olyan is elhangzott ha jól emléxem, hogy a kijelző tán 60%-kal szebb lett, v vmi hasonló.Akkor azzal mostanra mi lett?

Miért is lett gyenge ez a generáció? Akinek X-e van annak nem feltétlenül éri meg váltani, aki meg régebbiről vált az meg értelemszerűen nem fog egy éves vasat venni, csak ha nincsen az újra pénze. Itt nem csak arra gondolok, hogy mindig a legújabb kell, hanem miért is venne vki régit mikor kint az új és azért pár dologban van előrelépés, pont mint szokott az S modellek esetén eddig.

A cikkel ellentétben a külföldi tesztek azt említik, hogy tartalom ugyan annyi fér ki a xs maxra, mint a simára (xs). Nyilván nagyítva. Tehát aki a plusz modellek valamelyikéről vált, akkor az számoljon azzal, hogy olyan mintha X-re váltana (képernyő tartalmat tekintve).

1 kedvelés

Mert az appok még nem frissültek azért. Nyilván több tartalom fér majd ki, ha végre frissül mondjuk a Facebook vagy az Instagram

Mert egyszerűen más színek és egy picit fejlettebb kamera meg proci! Ez igy szerintem gyenge!

Pont erről írtam, hogy eddig is csak ennyik változtak a ráncfelvarrott S jelzésű modelleknél, a proci és 1-2 apróság. Nem értem mit is vártak egy S-es modell esetén, akiknek ez kevés, hiszen S -es modell, ezért is maradt meg gondolom az X előtte és nem lett 9 ami logikus lett volna.

a X nem kapta meg a melysegelesseg(!) allitast?!
hardverikeg tudna? vagy csak az A12 tudna…?!

afa
gyenge forint

en a 7-et x-re cserelem…
sztem ez esszeru es gazdasagos;
eloszor xr-t neztem ki, de az gyengebb… csak a proci ujabb, de cserebe +100000.- (kb.)
:wink:

Azért az megállapítható, hogy beltéri fényviszonyok mellett az X nem jó, az XS pedig rossz képeket csinál.

Ezek az árak vicc kategória.
Már az X-et is sokalltam.

Az attól is függ hogy mennyiért tudod az X-et, mert ha olcsón akkor is 240e táján mozog és ki tudja milyen garival, hát én inkább kihozom a T-től kamatmentesen és mivel az üzletiben tutira ott is maradok ameddig az jó ergo nem áll benne egy vasam sem többe sem kerül mint máshol, amit meg nem benne tárolok azt elköltöm másra így kari előtt. Gondolkodtam én is az X-et 240e-ért de az újabb mégis csak újabb, gondolom 2 évet kihúz ha jövőre nem dobnak vmi nagyon hűhát.

van az 200, sot jovo heten meg lejjebb megy…
(igaz a 7 ara is… :wink:)

Face ID tényleg gyorsabb lett?

igen, csinaltam videot is, de baromi elfelejtettem betenni :slight_smile: Mondjuk nem sokkal.

1 kedvelés

Az itthoni magas áfa egyrészt, de ami sokkal meghatározóbb, az az adattárolókra kivetett, szellemi tulajdonnal összefüggő jogdíj. A telefonod háttértárján jó eséllyel szerzői jogdíjköteles tartalmakat fogsz tárolni, pl zenék, filmek, alkalmazások. Az teljesen mellékes, ha egyébként te szépen, legálisan megveszed itunesban ezeket, mert nem lehet mindenki minden megabájtját ellenőrizni. Ezért jól megadóztatják inkább az összes adattárolót itthon, cserébe eltekintenek a torrentezés, kalózkodás alól országszerte.

1 kedvelés

Az Artisjus nem drága. Mobiloknál 4788Ft 64GB felett.
Az Áfa a baj, a gyenge forint, meg az, hogy az Apple elég vastagon számolja az árfolyamkockázatot akkor is amikor usd-eur váltást csinálja, meg akkor is amikor az eur-huf váltást.