Kipróbáltuk a Pioneer AVH-Z9200DAB wireless CarPlay fejegységét – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/10/27/kiprobaltuk-a-pioneer-avh-z9200dab-wireless-carplay-fejegyseget-teszt-es-velemeny/

Az utóbbi hetekben az iOS 14-ben megjelent Apple CarPlay újdonságokat próbáltam ki egy utólag beszerelhető Pioneer fejegységgel. Ez egy autós teszt és mint ilyen, első a biztonság. Az Apple mindent megtett azért, hogy a lehető legkevesebb interakcióval használhassuk a zsebünkben lévő mobilunk. Igen, a mobil végig a zsebünkben maradhat. 2014-ben jelent meg az első CarPlay…

Semmi rossz szándékom nincsen, azaz nem a fika vezérel, de ennyi pénzért adnak 800x480-at és nincsen CANBUS lehetőség sem (vagy csak én nem látom sehol? ) Az ok hogy CarPlay meg szépen szól és Pioneer minőség az egész, csak hát nem kicsit haladt el ezek a paraméterek felett az idő. Persze tudom a többi nagy sem tud sajna többet, sem felbontásban sem másban és főleg nem baráti áron.

mármint? ezekről mind van szó a cikkben.

A kijelző felbontása 914 x 480 pixel

Amint az az elrettentő képen látszik, a fejegység legalább 9 csatlakozóval (mikrofon, GPS, antenna, HDMI in, USB 1, USB 2, jack, power, CAN bus) csatlakozik a kocsihoz.

Hát ahol le merik írni forgalmazók a felbontást ott mindenhol 800x480 arról nem is beszélve, hogy ezt 2020-ban resistive kijelzővel merik árulni. A canbus-ra meg szintén sehol nem tértek ki igaz a cikkben ott van hogy a csatlakozás, de mint tudjuk a VW csoportnál is elég sok dolgot kijelez a gyári fejegység már régóta, azokat alapból tudja v azért megint csak le kell gombolni súlyos ezreket?

nem értem, mire gondolsz. láthatod, hogy ennek mekkora a felbontása (ha megnézed, a képernyőfotók is 914x480-asok), illetve hogy van rajta CAN bus. mit kellene kijelezzen?

Az összes olyant amit egy gyári fejegység tud, ajtó nyitások, radar körben, klíma, ülésfűtések, stb hirtelen ennyi jutott az eszembe, de van még jó pár, csak annyira megszokottak egy idő után, hogy fel sem tűnik.
Azért is írtam, hogy nem fikázni akarom csak mint jellemző a nagyobb márkás fejegységekre az amit ez is nyújt, gondolom úgy vannak vele, ameddig a konkurencia nem teszi bele addig jó lesz ez is. Itt jön az, hogy igaz minőségben nem érik fel ezeket, de tudásban régen felülmúlják a kínai gyári mintájó sőt innovatívabb fejegységek, pl a Tesla design kijelzők a gyári helyére sok típushoz. Mind tudja amiket fentebb soroltam és nagyobb felbontásokkal kapacitív kijelzővel illeszkednek a gyáriak helyére igaz android OS-sel, ami autóban nem hátrány 4Gb RAM esetében használható is rendesen. Persze a hangminőség nem olyan, meg a gari is necces, de egy Pioneer árából kb 2-3 kijön, bár már amelyik jobb minőség ott azok is 150e-200e között vannak. Több kis cég régóta forgalmazza itthon pár típusukat és mernek adni garit is rájuk. Ja tudják a CarPlay-t is stb. szóval ok tudom itt a minőségi áruról van szó ott meg szinte a gagyi, de azok is fejlődtek sokat minden téren, főleg tudásban és küllemben. Na ezt adhatná a pár jobb gyártó a saját termékeiben végre.
Elég régóta figyelem melyik mit is dob piacra és hát jó drágán adják még mindig a több helyen elavult technikát néha vmi újabbal spékelve.
Ja csak nézem a képet ahol a csatlakozások vannak, de nem látom a CAN dobozkáját, vagy ez alapból tudja a különféle gyártók autóit és a menüből lehet azt beállítani éppen mire csatlakozik?

Szia. A canbusos kábel és a többi vw-re való csatlakozó 40.000 ft volt. Ezzel a cikkben leirt 4 funkció érhető el, valamint a hangbeállítások (elöl, hátul, jobbra, balra). A gyári “optikai”tolatóradart, valamint a régi fejegységen lévő menüt nem tudja. Létezik egyébként egy drágább átalakító kábel, de még soha senki nem rendelte meg, így csak elméletben tudjuk állítani, hogy tudja ezeket a kimaradt funkciókat.

Köszi szépen!
Akkor látom ez még mindig a régi zene a Pioneer és a Kenwood, stb esetében is, hogy maradta profit mindenek felett sajnos és nem fejlesztenek csak amit feltétlenül kell. Ott van mindkettőnek a kábelen a fejegységhez csatlakozó ha jól emléxem tán 9"-os cuccuk, szintén kicsi felbontással és talán azok is resistive kivitellel méreg drágán, ok a minőség kiváló, de mindent nem ér meg annak aki többet akar ha már vesz bele X százezrekért mást mint a gyárit. Amugy meg azt sem vágom miért is nem térnek át az android OS-re mikor ott több lenne a lehetősége a felhasználónak egyénire szabnia kütyüjét és ha jól tudom a droid OS free a gyártóknak, bár alakítaniuk kell a saját tervezésű hardvereikhez, de talán eladhatóbbak lennének még olyan drágán is. Futhatna rajta simán az iGO, Sygic, stb sok autóban jól használható app, tudom miről beszélek, pedig nem vagy oda meg vissza az android OS-ert, de autóban jól használható. Ja a mobilnetről nem is esett szó amit ugye a gagyigyártók már egyre több vasba beleraknak. Az is jó sok régebbi autóba. (nem a szemályisekre gondolok)

Akinek van vezetékes és szeretné elfelejteni ezt ajánlom, én két hónapja használom és jól működik. Erről is írhattok. https://cplay2air.com/

Hát ránéztem gyorsan és sajna ezt megint nem a 2015 előtti RS-hez adják, így jártam :joy:
Pedig lehet jó alternatíva lett volna.
Bár adtál egy talán jó ötletet és keresek egy android autó illesztőt hátha az tudja régebbit is és az iGO-t is esetleg rátolja a fejegységre.

Leltem is egy kis érdekességet, igaz másik gyártó almából, de típusspecifikusan tudja amiket itt feljebb kérdeztem. Ez az Alpine i902D- … a pontok helyén különböző betű és szám kombinációja jelöli, milyen autóhoz is tartozik, pl az Alpine i902D-G6 a 6-os Golfokba míg a -G7 a 7-esekbe való, az -OC3 pedig Skoda Octavia3 és igen tudja amit kell, igaz még ez sem android OS-t futtat, de így hirtelen egészen jónak tűnik a VW csoportos autók tulajainak és ára is kb kicsivel magasabb, bár ebben benne a CAN bus és pár amit a másikhoz venni kell pluszban, tudja a CarPlay és Android Auto -t is.
Ja és ez is csak 800x480 a 9"-on, azonban kapacitiv érintős.

Azért leírni, hogy 300 ezer forint nem sok… körbenézve az utakon az autók ertékéhez mérten is az. De ha azt nézem, hogy ugyanazt a Carplayt kapom meg amit a Sonytól 80 ezerért akkor pedig rengeteg.
Baromi drágák a Carplayes fejegységek többségében sajnos. A telefon árát elkérik még egyszer, hogy legyen egy kijelzőm az autóban hozzá.

hivatalosan maga a CarPlay sem támogatott Magyarországon – bár ez utóbbin könnyen lehet segíteni, ha átállítjuk a régió beállításunkat

Magyar régióra van állítva a telefonom, mégis működik a CarPlay.

Amiről még szó volt a WWDC-n, de egyelőre nem elérhető, az az Apple Car Keys szolgáltatás, ami a Walletbe teszi az autó kulcsát. Ezzel kinyithatjuk és el is indíthatjuk az autót. A demó alatt egy még nem kapható BMW-n mutatták be, tehát erre még várnunk kell.

De már működik, az egy másik dolog hogy a te autód nem támogatja. 2020 július utáni gyártású BMW-vel megy.

Van akinek működik, van akinek nem. Függ attól is, hogy be van-e kapcsolva a Siri meg egyéb dolgok. Azért került be, hogy aki keresi a megoldást megtalálja. Örülök, hogy neked megy.

Ezt milyen forrásból tudod? BMW Wallis? Ezt úgy érted Magyarországon is elérhető ez az extra? Vagy csak arra gondoltál, hogy tengeren túlon van ilyen opció, amit továbbra sem tudunk kipróbálni és valahol olvastál róla egy hírt? Fejtsd ki bővebben légyszi. Írj kontaktot, ha tudsz.

én nemrég vettem egy Carplay egységet aliexpress-ről 74e szép magyar forintért 2017 Audi A4 hez. Plug and play :slight_smile: Csak össze kell dugni a meglévő fejegységgel és már működik is minden, sőt minden gyari funkció megmarad amit az autó tudott. Hátránya hogy van egy kis doboz (maga a modul) amit el kell helyezni. Nekem a kesztyűtartóban van. EU-n belülről lett kiszállítva így vámmal sem volt gond.
Tudja mindazt ami a cikkben van és a 270ezres arhoz képes jóval barátibb

A gyári fejegységekhez (RCD330 - MIB1-2 - Discovery Media) képest ez a cucc a végfokolási tudásán kívül bőven visszalépés… A teljes CAN kezelőfelület-visszajelzéseket bukod (OPS, nyitott ajtók, klímakijelzés), a kijelző pont ugyanannyit tud mint a 2014 utáni FL-ekben, és még az esztétikai kialakítása is így képről bőven elmarad a gyáritól… Főleg a még újabb autókban még az autó hangolási menüje is veszik. Hol ebben a deal 300k-ért? Ezt azért egy-két kínaibb utángyártó is szebben megálmodta… A gyásznak kellene a kis konszernvasamba :smiley:

Szia, tudnál esetleg linket / típust írni? Én is szeretnék az ufo civicembe építeni egyet és 100 alatt nincs itthon. Sonyt néztem mert van rajta fizikai tekerő (nekem fontos).

Tavaly és idén is a Kenwood fejegységei kaptak EISA díjat ebben a kategóriában. 2019-2020-ban a KENWOOD DMX8019DABS, 2020-2021-ben pedig a KENWOOD DMX9720XDS. Igaz, hogy egyikben sincs optikai meghajtó, de ez szerintem nem akkora deal, ha az Apple CarPlayől tárgyalunk, persze kinek mi a fontos.
DMX8019DABS: 200.000 Ft alatt megvehető itthon, 7"-os 800x480-as kapacitív tükröződő kijelzős, vezeték nélküli CaPlayt tud.
DMX9720XDS: 390.000 Ft itthon, 10.1"-os kapacitív kijelző 1280x720 pixeles, szintén tudja a vezeték nélküli CarPlayt.
Szerintem ár/érték arányban bármelyik jobb a bemutatott Pioneer fejegységtől, kérdés, hogy az idei nyertes ér-e kétszer annyit, mint a tavalyi.

A CarPlay hivatalosan nem támogatott itthon az Apple szerint. Most azon vitatkozhatunk, hogy a doksi lett régen frissítve, de official nem megy. (Gondolom egyébként azért, mert a Siri nyelvéhez kötik a támogatottságot és mivel az nem tud magyarul, így hivatalosan a CarPlay sem.)

Más kérdés, hogy ha az autód tudja és bekapcsolod a Siri-t akkor megy. Nekem is megy (2019 Passat - Discover Media). Mindenkinek megy.

A BMW kapcsán valahol olvastam, hogy előfizetés alapúra rakták át a CarPlay támogatást az autókban (vagy fogják ezt most nem tudom), így ott lehetnek eltérések, de ez innen már nem az Apple sara.

Szemben a Google-lel, ahol még ha akarod sem tudod bekacsolni az Android Auto-t ha nem vagy támogatott régióban (persze itt is kerülő megoldás a 3rd party forrásból telepített APK). Illetve Android 10-nél azt hiszem már trükközés nélkül bekapcsolható.

A BMW csinált előfizetést, de már meg is szűnt. Most már csak egy egyszeri összegbe kerül.

1 kedvelés