Kipróbáltuk a Sonos ARC Dolby Atmos Soundbarját és a teljes Dolby Atmos rendszerét – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/12/17/kiprobaltuk-a-sonos-arc-dolby-atmos-soundbarjat-es-a-teljes-dolby-atmos-rendszeret-teszt-es-velemeny/

Még november végén teszteltük a HomePod Dolby Atmos funkcióját, és már akkor gondolkoztam azon, hogy milyen lehet az Atmos hangzás egy dedikált hangszóró szettel. A Display Me, akik a Sonos-t forgalmazzák hazánkban a cikk után felkeresett minket, és segítségükkel több hete tesztelem a Sonos ARC Soundbar szettjét, ami plusz 2db hátsó hangszóróból és egy mélyládából…

1 kedvelés

Az Atmos hanghoz tehát mindenképp kell a külső hangrendszer? Mert nekem idei LG OLED TV-m van ami tudja az Atmost, van rajta HDMI eARC csatlakozó, abba dugtam be az Apple TV 4K-t az Apple által ajánlott HDMI kábellel. Netflixen néztem már olyan filmet amihez elvileg van Atmos hang mert a film adatlapján írja. De amikor elindítom a filmet (angolul természetesen) akkor az infósávon csak annyit ír, hogy 4K Dolby Vision, de a Dolby Atmost nem…

Hát persze ez nem Dolby Vision hogy látod a HDR-t, hanem ugye ez egyfajta támogatás, hogy támogatja a Dolby Atmos-t, de valamin meg is kéne szólaltatnod. Az Apple TV 4K nem hangfal, így lényegtelen mibe dugod :slight_smile:

Csak az az érdekes, hogy az iTunesban megvásárolt filmeknél az infósávon írja, hogy Dolby Atmos. Vagy az nem feltétlen jelenti azt, hogy tényleg úgy is szólal meg, csak az infósáv pontatlan?

Úgy szólal meg, de nem hallod :smiley:

Akkor kell egy ilyen… :smiley:

Mondok egy példát, valszeg belefutottál már. Sokszor van az hogy mondjuk nézel egy filmet, és beszélgetnek, nem hallod, felhangosítod, aztán BUMM jön baszott hangos zene. Na ilyenkor próbálsz egy olyan hangsávot lejátszani olyan rendszeren, ami ugye ezt nem támogatja, vagy nem képes “megjeleníteni” :slight_smile:

Na mondjuk ez a “hibajelenség” általában a szinkronos verzióknál fordul elő gyakrabban, ami mondjuk eleve max csak 5.1. Minősíthetetlen manapság a szinkron minősége ilyen szinten.

1 kedvelés

Szar a keverés sajnos :slight_smile: De lényegében sajnos igen, kell egy Atmos hangzásra képes hangfal szett is ahhoz, hogy az Atmos hangot le tudd játszani. Ettől függetlenül sarkalatos pont a TV, ami neked pipa. :slight_smile:

Egy ideje tervezek már egy jó hangrendszert, de valahogy mindig “idegenkedtem” attól, hogy telerakjam hangfalakkal a szobát. A soundbarokat ami kis helyet foglal el dekoratívan meg sokan szidták, de úgy tűnik most a Sonos elérte a tökéletességet és megéri beruházni rá.

Mondjuk a sonos baszott nagy :DDDDD

De legalább csak egy darabból áll. :smiley:

1 kedvelés

Azért a vezeték nélküliséghez hozzá tartozik, hogy áramba azért be kell dugni a hátsó hangfalakat is :grinning_face_with_smiling_eyes:

Biztos, hogy nem nyúlsz mellé egy ilyen hangrendszerrel, hosszabb ideig fog helyt állni mint a tv az garantálom :slightly_smiling_face: Biztos, hogy hosszú évekig ki fog szolgálni. De viszont tényleg érdemes az egész szettet megvenni, mert sokkal másabb élmény lesz egy-egy filmet megnézni.

Ezt néztem ki első körben, szerintem először majd csak így önmagában veszem meg és később hozzá a többit. :slight_smile: De már nem idén… :sweat_smile: 3 hete vettem meg a TV-t, most kicsit elég volt. :smiley:

nekem is LG oled van idei, mellé vettem meg a fent emlegetett soundbart és 3. körben mellé még kellett a két sonos one :slight_smile: Sub-om nincs (kicsi a lakás), de így is elég jó mozis élmény van. A Netflix mellett én még azt tapasztaltam, hogy az Apple TV-n vannak még tartalmak amik Dolby Atmos-osak, igen sajnos meg kell venni / kikölcsönözni a filmet, de ha két mozijegy árához hasonlítjuk, akkor nem is olyan vészes. Pl. a Bohém rapszódia vége amikor a koncert van az hidegrázós… A Disney+ -t várom nagyon, a Mandaloriant a Sonos Arc-al reklámozzák érdemes rákeresni youtube-on . Egyébként az amazon prime + HBO GO nem ad Dolby atmos tartalmat, az számomra csalódás…

Az HBO GO képminőségben is leragadt a 720p-nél, hiába állítják váltig, hogy Full HD-ben elérhető minden… Én ezért is mondtam le az előfizetést, számomra nézhetetlen az a minőség ami náluk van. Tehát ha még 1080p-ben sem képesek sugározni, akkor a Dolby Atmost ne is várjuk el szerintem. :sweat_smile: Amazon Prime más kérdés, mert náluk meg van a 4K, tehát tényleg fura, hogy Atmos miért nincs mellé. :woman_shrugging:

Egy apróság még, hogy a Sonos ARC nem támogatja a DTS-t ezért, ha valaki egy ilyen filmet akar megnézni akkor kell egy lejátszó ami a DTS-t átalakítja Dolby Digital 5.1-be.

1 kedvelés

Mi ez a mánia az utóbbi időben, hogy a DTS-t semmi nem támogatja? A TV-k beépített lejátszója se játsza már le. Mármint a viszonylag friss modellek. A régebbiek még igen.

Sziasztok!

A leírásban az ARC-ròl van szò az alza-s linken pedig a beam jelenik meg. Most akkor melyik jò?