Kötelező-e a hazai jogszabályok alapján a hálózati adapter is a dobozba?

Számomra inkább a pitiáner “köcsögködés” a zavaró. Az idióta hájp a semmikre. Amikor minden mondat úgy kezdődik, hogy ez a termék “ a világ leg…”, majd 2 héttel később jön egy frissítés, mert a “leg” jobban eszi az akkut, vagy rózsaszínt fotóz… ha ebből egyszer visszavennének, elviselhető lenne a pökhendi tény, hogy minden alkalommal valami méltatlan semmiséggel átvernek. Nagyon remélem, hogy Magyarországon a fogyasztóvédelmi hatóságok nem engedik az új Iphoneokat töltőadapter nélkül forgalmazni!

miért ne engednék? az Apple Watch-hoz sem jár hálózati adapter, a sport modellekhez meg már régóta nem járt amúgy sem. egy csomó olyan vásárló van, akinek pedig az volt a panasza, hogy az Apple kötelezően megveteti velük a számukra szükségtelen hálózati adaptert és fülest.

Szinte semmiség, de annyira jellemző:! Az kinek tűnik fel, hogy a 12 W töltőadapter azonos külalakkal már csupán 10 Wattos? Mi lehet az oka, ha nem a hardveres spórolás, azonos áron… ?

Akkor ugye az elvárható megoldás a vevői jog a választásra…? Alap áron töltővel, aki lemond róla az olcsóbban vehesse meg…

A 12W adapter az 12 W adapter, nem tudom te honnan veszed ezt.

Dehát ez van most!!! Ha kell megveszed hozzá, ha nem nem akkor nem veszed meg hozzá, ergó olcsóbb.

Nézz, és láss is. Ha mostanában vettél mondjuk iPadet… a forma ugyanaz, de a teljesítmény kisebb

szerintem tökmindegy, mert attól, hogy háborogsz rajta, még ez van és ez lesz. ha szükséged van hálózati adapterre, azt külön tudod megvenni. az Apple nem fog ezen változtatni egy számukra a mi szempontunkból sajnos sokadrangú ország akárhány vásárlója miatt. majd maximum akkor változtatnak, ha lesz az USA-ban emiatt egy class action lawsuit, de kiindulva abból, hogy éveken keresztül azzal ekézték tömegek az Apple-t, hogy miért kell kifizetniük a számukra szükségtelen kiegészítőket, nem hinném, hogy ez változni fog.

Ha kell megveszed hozzá plusz zséért, ha nem kell akkor se lesz olcsóbb, csak nem lesz töltőd. Király!

Te láss…
iPad hálozati adapterek
A 12W az 12W a 10W az meg 10W

Egy négyszázvalahány -akár hatszáz-ezres hardver nem kerülhet fogyasztói kézbe töltő nélkül! Bármit talál ki az Apple, ezt nem lehet megengedni. Csomagolják dobozon kívül, akinek nem kell az vehesse annyival olcsóbban a szajrét.

Te annyira bölcs vagy… :))))
nem a marketing szöveggel van a baj, hanem a valósággal.

van hozzá kábel, azzal tudod tölteni. ha nem lenne kábel sem, na akkor nem tudnád tölteni. de akkor vedd fel a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel. én nem tudok olyan jogszabályról, ami kötelezővé tenné, hogy járjon hálózati adapter egy készülékhez. ha van ilyen szabály, akkor indítható emiatt fogyasztóvédelmi eljárás. ha nincs ilyen szabály, akkor indíts pert, és harcold ki. más opció szerintem erre nincs.

Jó, látom nem megy az olvasás. Régóta van 10 és 12 W adapter is. Ráadásul a 10 W régebbi modell. Van olyan ország ahol az egyikkel és van olyan ország ahol a másikkal adják bizonyos modelleket.

ÓÓÓ, már megint mit keres itt a régen kitárgyalt töltő mikor ez a RAM-ról szólt, VOLNA.
Másik cikknél lerágtunk róla mindent, ott ki lett vesézve teljesen és látszólag le is nyugodott mindenki. Csak hogy legyen megint vhol fikatéma persze elő kellett vkinek rángatni. Javaslom innen törölni a semmibe vezető, fölösleges nyavalygást . Köszi!

Miért mástól kerülhet a fogyasztó kezébe ennél jóval drágább hardver a közepén az azonnal látható hajtásnyommal??? Na az az igazi blama és lehúzás és stb!

Ne nevettesd ki magadat! De bizony van, és még azt is előírják, hogy a tölthető/töltendő készüléket, betendezést Magyarországon a magyar szabványú fali csatlakozóval kell ellátni. Kell!! Ha Magyarországon akarsz brit import porszívót forgalmazni, akkor ugye, kötelező tartozék lesz minimum egy adapter. Nem lehet kispórolni, és azt mondani, hogy vedd meg a Media Marktban ha kell. A magyar szabályok értèkhatárosak a garanciális feltételek terén, a használhatóság alapkellékei terén egyértelműen szigorúak. De igen, kell a töltő.

javaslod törölni, de azért csak újabb fát teszel a tűzre az újabb megjegyzéseddel. az összehajthatónak sincs köze az új iPhone-ban lévő RAM-hoz. akkor vagy ne szóld meg (át fogom helyezni az összeset egy új topicba), vagy ne szítsd tovább a vitát.

Törölheted ezt is csak nem bírtam ellenállni, hogy arra reagáljak. :grinning:

idézd kérlek a pontos jogszabályt, hogy ezt mindenki egyértelműen láthassa. de mondom, akkor tegyél bejelentést a fogyasztóvédelemnél, és indíttass eljárást.