Lehetséges-e applikációt készíteni VoIP hívások figyelésére értesítéshez?

A fejlesztők felé szól a kérdésem. Lehet-e esetleg olyan appot írni, ami figyeli a teljes voip hívásokat és amikor bejövő hívás van akkor az órára kiteszi azt? Nem kell azt tudnia feltétlenül, bár nem lenne rossz, hogy fel is lehessen venni és beszélni róla, de már az is elég ha legalább valós időben látom vki keres pl whatsappon, viberen,signalon, stb ami neten alapul. Talán nem csak az én igényem lenne egy ilyen megoldás.
Igen nálam állandó probléma, mivel emiatt nem tudom kikapcsolni a hangot a telóról, pedig sok esetben lenne rá szükség.

Nem lehetseges ilyen appot kesziteni. Viszont a kifogasolt appok fejlesztoi meg tudnak oldani, hogy jelezzen az orad bejovo hivas eseten.

Egyebkent csak ugy kivancsi lennek, hogy vajon ezt miert nem valositjak meg a Vibernel? Mert elvileg csak annyira lenne szukseg, hogy amikor elkezd csorogni a VoIP hivas a telefonon (aminek a csorgeteset ugye ok kezdemenyezik, tehat pontosan tudjak, hogy csorogni fog), akkor elotte kuldjenek egy push notifikaciot. Az ora megjeleniti a helyben es tavolban keletkezett notifikaciokat is. Vagy lehet, hogy itt a “multiplatformsag” az ok forrasa? Tehat az, hogy ez a funkcio ebben a megvalositasban annyira elutne minden mas platform mukodesetol, hogy nem foglalkoznak ennyit az iOS kiszolgalasaval?

(én amúgy azt nem tudom, hogy miért merül ez fel sokadjára is kérdésként, mikor már számtalanszor tisztázva lett, hogy ezt az adott app fejlesztői tudják csak megoldani.)

Mert latszolag nem akarjak megoldani. Csak nem tudom, hogy miert nem.

Az a baj hogy ezt amit hianyolok mint mar parszor irtam is, csak a sajat oraval nem tudja az Apple sem es pl a samu sem. Ezert is nem vagom mi a gond a sajat rendszeren belul!?
Ebbol kiindulva jutottam egy esetleges kulso app talan lehetove teheti altalanosan ezt. Csak kitenne az orara az uzit hogy min keresnek eppen

Nem mert most az alap azonos ugyan mert a problema is azonos, csak maga amit kerdeztem az teljesen mas iranybol kozelitene meg , mivel itt egy altalanos voip hivasjelzorol elmelkedtem, amely mindet kijeleztetne vmi modon real time az oran, ha mar az appok fejlesztoi nem oldjak meg hogy az iphone tudja ezt a sajat orajan is es ne csak minden mas oran amit hozza lehet párosítani vmi modon.
Bocs de ezt nem tudom megerteni csak, hogy mindennel megy csak pont a sajat oraval nem

de már többször le lett írva, hogy ezt az adott app fejlesztői tudják orvosolni. attól, hogy újra és újra felteszed ezt kérdésként, ez nem fog változni, sem megoldódni. azt meg @Czo leírta, hogy nem lehet ilyen appot készíteni.

De azert nem megy a sajat orajaval mert nem irtak meg. Nem azert nem megy, mert szarazapple (* barmi mas szitokszo jo ide).

Azt az appon belul kulon meg kell irni minden tipusu orahoz? Ez nekem ne haragudj nem kerek. Ergo gondolom azv pp tudja csak az apple kavar ebbe bele vhogy, de igazits ki ha rosszul okfejtek. Szvsz siman a watch app az IOS-ben ami ezt nem oldja meg jol es sztem direkt vmiert.
Hát pont én nem szoktam olyanokat írkálni mint amit a végén elemeztél , bár mivel minden más óra app-ja tudja ezt, ezért sztem jogos a feltevésem, hogy az IOS-ben lévő watch app vmiért direkt nem tolja ezeket át az órára. Pláne hogy ugye van ami net alapú és mégis megy, igaz az a saját termékük a face time.

Az előbb kifejtettem ez sztem miért is hibádzik mint magyarázat, a többi okosóra app-ja tudja csak és kizárólagosan a watch-é nem, akkor lehet mégsem az adott app fejlesztőinek kellene megoldania?
Persze ezt az 1xű logika diktálja nekem és ezért is nem értem a miértjét.

Ott NEM a tobbi okosora app tudja. A random mas “okosora” (ami nyilvan nem lehet okosora, hiszen fixed feature settel rendelkezo ora, mint korabban a nem okos telefonok, okosora az, amire lehet appot fejleszteni), azert mukodik, mert a bluetoothon at kozlekedo notifikaciokat hasznalja. Ide az Apple elkuldi az osszes notifikaciot ami a telefonon megjelenne. Mivel ez egy szabvany ezert ez igy mukodik is. Ez egyebkent egy ezereves technologia, igy jeleztek bluetooth fulesek mar 2003ban ha emailed jott a PocketPCre.

A sajat orajan viszont mashogy mennek a notifikaciok 3rd party app eseten. Csak a push notifikaciok mennek at (a VoIP appjaid hivasi notifikacioja azert nem megy at, mert az oran nincs CallKit, igy oda nem lehet VoIP appot kesziteni). Tehat ketto lehetoseg marad. Vagy addig sir mindenki az Applenak, amig a CallKitet nem implmentalja az orara (igy megnyilik a lehetoseg 3rd party VoIP appok tamogatasanak, tehat at fog menni a CallKit notifikacio) vagy a fejleszto keres mas megoldast. Pl, ha van a hivott szemelynek oraja (ezt tudja az app fejlesztoje), akkor direkt pusht kuld a hivas pillanataban, hogy ezt az uzenetet megjelenitse az ora. Pont igy mukodott a Viber hivas regebben, mielott lett volna CallKit.

Tehat a fejleszto ha akarja, meg tudja oldani hogy ilyen esetben is megjelenjen a riasztas.

Akkor a samsung gear 2 és 3 nem okosóra? Csak mert mint írtam azzal is megy és a saját telójával viszont az sem tudja, na ez az ami felettébb érdekes többünknek.
Amugy meg pl az óra nem működhetne úgy ahogy egy kihangosító is Bt-on? Csak ötletelek :eyes:
A skoda régi fejegysége is simán veszi az akadályt, hogy bármely voipon hívnak tudom fogadni és beszélni, ezt sem lehetséges ráültetni vmi okosan a watchra? :roll_eyes:

Mint irtam, az blueooth protokoll. Maga a headset protokoll tudja ezt. Az Apple Watch nem ezt hasznalja (en speciel nem is akarom, hogy ezt hasznalja, mert vegtelen sok kenyelmetlenseggel jarna *). Mivel nem ezt hasznalja, ezert nem is ezen az elven mukodik. Ha a fejleszto meg akarja oldani, MEG TUDJA OLDANI. De ha nem akarja, nem oldja. Kar ezen ragodni.

*: Pl. a headset nem kapja meg a notifikaciot csak akkor, ha csatlakozva van. Viszont a headset protokoll lehetove teszi, hogy a headset lecsatlakozzon az eszkozrol, de adott esetben lehessen ra csatlakozni. Ezt viszont a szabvany csak az utolso csatlakoztaottt headsettel teszi meg. Tehat ha headsetkent csatlakoztatok egy orat, majd csatlakoztatok egy Airpodsot (ugyonaz a protokoll), akkor ezutan a notifikaciok az AirPods iranyaba mennek. Tehat ez minden, cska nem a jo megoldas.

vedd fel a kapcsolatot az adott appok fejlesztőivel, mert itt senki nem fogja tudni ezt megoldani. teljesen felesleges itt elmélkedni az egészen, mert az nem fogja megoldani a dolgot.

Jó ez a Bt-s megoldás csak mint írtam egy kósza ötlet volt így hirtelen. bár nem lenne rossz ha tudná.
Ahol tartok az , hogy teszteltem anno az első órámmal az volt egy android wear-es asus és az egyik frissítése után már átmentek arr is a voip hívásjelzések.
A második az volt egy huawei B0 ami valóban nem okos de arra is kimentek a hívások, sőt ha azon felólvettem akkor a telefon vette fel.
A következő a samu gear2 volt a haveromé ugye ahhoz is mint az előbbiekhez is volt saját app és az is valós időben jelezte ha hívtak bármin is.
Utána jött a series1-esem ami viszont nem jelezte de cserébe tudott sok mást ami jó és csak ez hiányzott (még mindig) belöle.
Majd teszteltem a samu gear3-at az E-Sim-eset és az is tudta ezt a funkciót.
Most van a series4-em és megint csak ott tertok, hogyan lehetne ezt akár ahogyan kezdtem a legelején fent a kérdésemben, vmi kerülő módon akár megoldani.
Ja kimaradt a sogorom huawei vmi szintén okosórája az is drid wear-t futtat ha jól tudom és az is jelzi ha hívnak bármin.
Na ezek után Te a helyemben nem arra tippeltél volna, hogy az IOS-ben a watch-ért felelős app nem tudja/ nem is akarják hogy tudja amit a többi viszont igen.

megtörtént a legtöbbnél beírtam az oldalukra is hogy ezt hiányolom, volt ahonnan azt kaptam hogy ezt az apple kellene megoldja a telója és az órája között.
De ha jól tudom pl az egyik voip app fejlesztője itt is volt a forumon a CryptTalk-é és lehet megpróbálom őt megkérdezni ha meglelem, miért is nem oldják pl ők ezt meg

Ha en lennek a fejlesztoje az Appnak, akkor en megprobalnam megoldani.

Az a baj hogy nem emléxem ki is volt pedig még email-t is váltottunk talán, mert akkoriban volt nekünk is egy hasonló szolgáltatásunk, de az külső app-on volt használható, pl én a Groundwire app-al használtam és akik azóta is használják a szolgáltatást azok is többnyire azzal és elégedettek, de ott nem szempont az óra elérése, más a fő szempont, a ne legyen elérhető kívülről senkinek a mottó. Eddig nem tudunk gondról. :smiley:

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.