LTE másként: külső mobilinternet modem Apple Watch-hoz (is)

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/12/lte-maskent-kulso-mobilinternet-modem-apple-watch-hoz-is/

Szomorú, hogy hazánkban jelenleg képtelenség használni az LTE-t az Apple Watch esetén, így alternatív megoldás után kerestem. Végül egy hordozható mobilinternet modem mellett döntöttem, ami elsőre nem tűnik egy jó megoldásnak, de az én igényeimet lefedi. Sokan nem is gondolkoznak az LTE-s óra vásárlásában, mivel nem ér nekik ennyit ez a plusz funkció. Viszonylag ritkán…

Az ötlet jó, csak ugye ha így is lehetne beszélni is róla, mint a még nem támogatott LTE-s órával, akkor lenne az igazi, arról nem is beszélve, hogy mikor net alapú hívás jön (viber,whatsapp,skype, stb) akkor csak a végéről tájékoztat. Igen vanak amiket így is el lehet érni, az is több a semminél, ergo szükségmegoldásnak jó is lehet akár.

Igen a telefonalast nem oldja meg, igaz az oran telefonalni nem szoktam. Es a fenti uzenetkuldok egyike sincs fent :slight_smile: Nyilvan ez sajat hasznalat sajat megoldas, mindenkinek masok az igenyei.

Jóideje telefonálásra és mobilnet megosztásra használok egy eszközt, minden másra az iPhonet. Így egy naptárbejegyzést is kényelmesebben megoldok, mint pl ha kihangosítanám az egyetlen készülékemen. Illetve bármely más app futása közben sem rondít bele egy beérkező hívás.

Mennyi idő után lehet kérni a függetlenítést?

Azonnal.

En evek ota egy E5770s keszuleket hasznalok leginkabb utazaskor, vagy EU-n kivuli nyaralaskor. Ezeknek a cuccoknak az a legnagyobb elonye, ha a megvasarolt kulfoldi SIM-et ebbe helyezi valaki, akkor Te is es a parod is tudja hasznalni a mibilnetet anelkul, hogy a sajat telefonod merulne, vagy rajtakenne a kikapcsolhatatlan kek csik.

Egyebkent a cuccokon Linux (illetve Android) fut, megpiszkalas utan csomagkezelovel sambatol kezdve minidlna szerveren at minden telepitheto. Az E5770 micro SD kartyahellyel is rendelkezik (ezenkivul van rajta ethernet es powerbankkent is hasznalhato), igy smbd/netatalk telepitese utan konnyed/hordozhato NAS-kent is hasznalhato.

A T-nél már müködnek az LTE-s órák.

nem tudod aktiválni az órára az eSIM-et, mert az Apple még nem engedélyezte.

Ha ezt 2 héttel ezelőtt tudtuk volna, akkor biztos nem a TP-Link M7200 mellett döntünk. Sajnos így már marad ez a “gyengébb” eszköz. Még olcsóbb is lett volna…

sajnalom :frowning: vigasztaljon hogy csak 1 hete van meg :wink:

nem lehet visszavinni, nincs próbaidőszak?

Azt esetleg nem tudja vki hogy pontosan mik alapján azonosítja az óra és a teló, hogy azonos wifin vannak-e? Mivel ugye csak akkor műxik a telefonálás óráról ha azonos wifin vannak.

mondjuk a Bonjour segítségével?

Úgy értettem hogy milyen adatokat vesz figyelembe?

nem értem a kérdésedet. azonos Wi-Fi esetén a két eszköz tud egymással kommunikálni közvetlenül.

Igen de ha tudjuk mit azonosít azonos hálózatként, akkor talán át tudjuk verni vmi módon, hogy azt higgye azonos hálózaton van egy másik routeren is máshol. Mikrotikekre gondolok most, azokkal sok okosat lehet csinálni és a rendszergazdánk guruja annak.

mondom, várhatóan Bonjour-on keresztül megy a dolog.

Akkor az lehet a teljes layer2-t beazonositja, ha jol tudom vmi ilyenen fut a wifi szint. Én elég láma vagyok ebben, csak a koszon kívül ragad más is mikor ilyeneken jár az agyunk meló után, hogy mit lehetne okosabbá tenni ami hasznos is.

Egy boltos ismerősömnek állítása szerint sikerült.