MacOS Big Sur frissítés miatti teljes összeomlás

Sziasztok! Sajnos nekiálltam telepíteni az új op.rendszert. 2017-es MacBook Air gépem van. Elindult a telepítés majd az install közben egyszer csak hibaüzenet: Hiba történt a szoftverfrissítés alkalmazásakor, és automatikusan Indítólemez kiválasztása ablakot hoz be, de hosszas percek után sem talál indítólemezt. Ezen a ponton elvittem szervízbe, mert sejtettem, hogy ide kevés leszek.
Mindez ma volt délután, szóval kb 2 óra alatt sajnos nem tudták egyelőre megcsinalni. Olyan gond adódott, hogy a visszaállítás során nem fogadja el a géphez és a felhasználomhoz tartozó jelszót, amit amúgy, mikor kikapcsolom és újra bekapcsolom elfogad, és újra elkezdi telepíteni a frissítést, szóval a fekete háttér fehér alma és visszaszámlálás jön be, de mindig hibaüzenet a vége. De a visszaállitas során nem fogadja el. Próbáltuk az Apple ID feloldást is, azt írta, hogy ezt a kötetet ez az iCloud fiók nem tudja feloldani.
Olyat is próbáltunk, hogy külső eszközzel beléptünk, maga a gép működik, de nem mutatja a meghajtón a fájlokat amik rajta voltak, teljes üreset jelez az én meghajtómon, így nem tudtuk átmenteni.
Sajnos nem voltak lementve a rajta tartott fényképek stb, így egyelőre hazahoztam, hogy hátha valami csoda folytán sikerul visszaállítani. Ha nem akkor törlés lesz a vége, de aggasztó, hogy nem fogadja el a jelszót és feloldani sem tudjuk:(
Van esetleg ilyesmivel valakinek tapasztalata??

ezt így látatlanban még tippelni is nehéz. de első körben mondjuk van bármi 0, y, z, magyar ékezet, és speciális karakter a jelszavadban, ami esetleg így hibásan kerül begépelésre, mert mondjuk angolra állt át a billentyűzetkiosztás?

Nem volt ilyen karakter, nem ez lesz a gond.
Azóta olvastam a fejlesztői fórumon, hogy más is tapasztalta ezt, talált is rá megoldást.

Itt írja a kérdező, ugyanez a problémám és az első válasz nagyon hasznosnak tűnik, de én nem értek hozza nem tudom ez alapja sem végig vinni. Keresek valakit aki ez alapján meg tudná csinálni🙂

@phajnalka hát ez így jó kérdés, ki kell próbálni. ha eljuttatod a gépet hozzám (Budapesten), szívesen megnézem, és megpróbálom, és akkor esetleg lehet belőle írni egy cikket. írj egy emailt a hello@szifon.com-ra, és megbeszéljük a részleteket.