macOS Catalina 10.15.7: mit tehetünk, ha az accountsd pörgeti a processzort?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/10/06/macos-catalina-10-15-7-mit-tehetunk-ha-az-accountsd-porgeti-a-processzort/

A macOS Catalina legutóbbi, 10.15.7-es frissítése egy nem várt problémát is magával hozott sokak számára: a gép mindenféle különösebb ok nélkül elkezd fújni, mert a ventilátorok maximum fordulatszámon pörögnek, ahogyan igazából a processzor is, ami világosan látszik a Tevékenységfigyelő Processzor lapfülén. Ha itt a Processzor % oszlopra kattintunk, akkor lehetőségünk van a használati % értéke…

Érdekes, hogy nem minden gépen jelentkezik a dolog. Minin 2x is, míg a MacBook Pro-m nem produkálta a hibát. Egyébként iCloud kijelentkezés, áramtalanítás, újraindítást követően azonnal ismét pörgette magát, mígnem valahogy kb. az 5. próbálkozásra csak sikerült úrrá lennem a dolgon. Most jó, bár az előző alkalommal is bő egy hétig örülhettem a sikeremnek… Szóval várom a javítást.

fura. hát, várjuk az Apple javítását, talán az megoldja rendesen.

Ez nálam is jelentkezett. A lemez javítása (Disk Utility.app) megoldotta. Legalább is az azóta eltelt néhány hete nem jelentkezett újra a fent leírt accountsd processzorterheléses hiba.

Talán a configd is megérdemelne egy cikket. Nekem így sikerül rávenni, hogy pörgesse a procit, no meg a ventillátort:

 1. Csatlakoztatni kell egy eszközt
  (macOS ----> Lighting ----> pl.: iPhone)
 2. macOS - Meg kell osztani a net-et a lighting kábel felé.
  (Rendszerbeállítások / Megosztás / Internetmegosztás / iPhone USB)
  (Így LAN sebességel használható rajtuk az internet. Remek.)
 3. Bontani kell a kapcsolatot. (Eszköz lehúz a zsinórról.)
 4. Csatlakoztatni kell egy másik eszközt.
 5. Vissza kell csatlakoztatni az előző eszközt, és néhány perc múlva pörögni kezd a venti…internetet sem kap a zsinórról.

A supportnak már elmondtam, reprodukáltam. (Nem hinném, hogy javítják.)

(Megjegyzem, hogy időnként elfelejti a megosztást, ami újabb hiba.)

Érdekes nálam ilyen nincs ha elindítom a tevékenység figyelőt akkor ott az accountsd processzor 0,0.
Macbook pro 15 2015 mid.
Nem mintha bánnám csak mondom.

nálam sincs // Big Sur beta :smiley:

Na nalam megfektette mindket gepet:

 • mid ‘15 rMBP
 • ‘19-es 4 portos 13-as MBP-t

Ugyanakkor erdekes az is, hogy csak akkor ha en leptem be a gepeken, ha a felesegem akkor semmi, szoval biztos az en iCloud fiokomhoz volt koze.

Még augusztusban tapasztaltam, hogy valamit variáltak iCloud fronton; több az iCloud fiókhoz kötődő szolgáltatás is problémás volt nálam (pl HomeKit, családi megosztás, stb). Külön érdekesség volt, hogy elsősorban a betát futtató eszközökön (iOS, tvOS) jelentkezett látványosan a dolog, noha mint kiderült iOS 13-on is volt gond, csak nem látszott, pontosabban az iOS 13 és 14, valamint macOS közötti szinkronnal volt gond. Akkor is egyedül az iCloud fiókból történő kijelentkezés majd visszajelentkezés oldotta meg a dolgot, azt azonban minden eszközön meg kellett lépnem (iOS, macOS, tvOS). Akkor azonban úgy vettem észre, hogy aránylag kevés felhasználót érint a dolog.

Az icloudbol való ki majd belépés sem oldotta meg. Ha a gép teljesen offline , se LAN se Wi-fi akkor viszont nincs probléma. Csináltam egy clean installt, addig nem volt probléma míg a Safari frissítés meg nem érkezett, ezt jeleztem is Apple felé.

Safari frissítés után halt meg nekem is az iMac. Az Air-el semmi problémám nincs, ma probáltam és úgy néz ki működik.

Nálam 2018-as MacBook Air-en megoldotta az SMC Reset.

2015-ös MacBook Pro, SMC reset segített.

2015 mid macbook pron tegnap Onyx futtatása megoldotta, azóta hibátlan.

Hihetetlen, de pár napja nekem is előjött ez a hiba! MPB13, 2019 mid.
Én autonóm módon megoldottam, ugyanis több főverzióval korábbról a baj már némelyeknek ismert volt.

Nem csak az iCloud okozhatja a hibát, Google vagy Exchange account is állítólag. Én mindet leválasztottam, plusz, a ~/Library/Keychains mappából sync leállítása után töröltem a GUID szám nevű mappát, amelyik valami ABCDE12-EFG2-21BA-…… szerű, persze kinek milyen más betűkkel. Restart, utána újra bejelentkezésnél újra fogja kérni a kulcskarika titkosításához a Mac jelszavát, plusz néhány beállítást lehet, hogy a sync kapcsán újra meg kell tenni. Azonban a probléma itt meg is oldódott! Lekopogom, eddig nem tért vissza a hiba.