Megjelent a checkra1n semi-tethered jailbreak iOS 13 támogatással, iPhone X-ig!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/11/10/megjelent-a-checkra1n-semi-tethered-jailbreak-ios-13-tamogatassal-iphone-x-ig/

Nem olyan régen bukkant fel a checkm8 sebezhetőség, amely az iPhone 4s-től az iPhone X-zel bezáróan majdnem minden készüléket érint, és amit az Apple csak hardveres módosításokkal tud kiküszöbölni, így az érintett eszközök bármely iOS-verzióval jailbreakelhetőek lesznek a jövőben is. Ennek köszönhetően igazából már csak idő kérdése volt, mikor jelenik meg ezt kihasználó jailbreak, amire összesen mostanáig…

Az IOS 12-vel működő tweak-ek IOS 13-on is működnek?

nem feltétlen, ez most is attól függ, a fejlesztőjüknek frissítenie kellett-e, vagy sem. ha frissítenie kellett, és nem tette meg, akkor nem működik.

Egy fasza telefont jailbreak-el elbaszni, én inkább kifizetem azt a pár ezret amibe azok az appok kerülnek amiket használok ;)!

Mi koze ennek a jailbreakhez? Egyeb forrasbol torteno telepiteshez nincs szukseg jailbreakre. (gondolj bele, ha szukseg lenne ra, akkor a korabbi megoldasok sem mukodhettek volna, amikor egyeb forrasbol telepitettel appot a telefonra es az-az app vegezte el a jailbreaket).

a tört appokhoz már évek óta nem kell jailbreak… javaslom elolvasni ezt, a részletes cikkünket, amiben az általad említett tévhitről is szó esik.

iPhone XR-re kár, hogy nincs. Baromira utálom a számbillentyűk nélküli billentyűzetet :face_vomiting:

Jól értelmezem, hogy ezzel ha találok az utcán egy telefont, akkor onnantól akár teljes hozzáférésem lehet minden rajta tárolt adathoz?

Nem jól értelmezed…

Ettől még nem fogsz tudni tudni belépni, mert jelkódot nem tudod kitörölni. Igaz több esélyed van azt is feltörni, kötörölni, de jelenleg erre nincs opció.

semmi ilyesmiről nincs szó, mert a készüléken lévő jelkódot, valamint az aktiválási zárat sem fogod tudni kikerülni vele.

Végre! :slight_smile: Legutolsó normális jailbreak még az ios 9-re volt, ott is a 9.1 előttiek… de már nem emlékszem pontosan! Végre nem kell félni az iOs frissítésektől, márcsak csiszolni kell ezt a “csiszolatlan” gyémántot! :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Én a 12.4-en eddig - ha újraindításra volt szükség, vagy a iPhone 7 újraindult - mindig tudtam az adott apple ID-vel Jailbreak-elni iMac-en. Most már nem ment, így kipróbáltam az új lehetőséget. Szépen le is futott és látszólag működött isa Cydia is. Ám a lényeg az Audio Recorder kikerült a beállításokban az alkalmazások listájából, az alkalmazás ott van és megnyitható a korábbi felvételekkel, de nem rögzít, mivel nem lehet engedélyezni.
Mi lehet vele? Összeakadt a korábbi másik féle jailbreakkel? Előtte készítettem mentést. Csak a visszaállítás segíthet? Van olyan alkalmazásom, ami már nem érhető el az appstore-ben. Ha valaki tud segíteni, megköszönném…

és most mi van a készülékeden? 12.4 vagy frissítetted iOS 13-ra? mit csinál ez az Audio Recorder? mármint hívásokat rögzítesz vele? vagy mit? első körben mentsd le a meglévő felvételeket, és telepítsd újra ezt az Audio Recordert, és nézd meg úgy.

a visszaállítás a jailbreakes dolgokat nem állítja vissza.

a biztonsági mentés nem tartalmazza magukat az alkalmazásokat, hanem csak egy listát, hogy melyik appok voltak telepítve, és azoknak az adatait.

Maradt a 12.4. A Limneos féle hívásrögzítőt használom már több verzióját is megvettem az elmtúlt 5 év alatt, munkámhoz nélkülözhetetlen szinte.
Kimentettem a fájlokat is természetesen. Az a gond, hogy a Cydia bár működik, de semmit sem tudok frissíteni, törölni benne, mert amikor lefut a parancs, valamire mindíg hibát ír ki. Gyakorlatilag semmilyen műveletet nem hajt végre többszöri újraindítás után és jailbreak után sem.
Van két apstoros alaklmazás amit megvettem és szintén nagyon fontos, de már nincs az appstor-ban és a cég nem is tesz fel újra. Valamiről úgy látom, le kell mondjak…

jó lenne tudni pontosan, hogy milyen hibát ír ki a Cydia.

Ahhoz otthon újra lefuttatom a lz appot, itt nincs Mac😔. Köszi az eddigieket. Beleértve a sok infót, amit a szifon.com- keresztül kapok.

Végül is maradtam a visszaállítás és beállítás új iPhona-kéntnél. A biztonsági mentést visszaállítva az egyik megvásárolt appom visszajött az appstore-ből, habár a keresőben sehogy nem találni… a másik már nem, csak egy új havonta/évente fizetős változata érhető el (Bria, melyet VOIP központ mellékként hasznéltam).
Ismerkedem az új 13.2.2 rendzserrel :slight_smile:
A JB app, és az Audo Recorder szépen működik, a Cydia pedig régen nem tapasztalt stabilitással működik.
Köszi szépen a segítő szándékot.
Még annyit ehhez a témához, hogy régebben mindíg bújtam a sok-sok Jailbreakról szóló oldalakat, de ezt egy idő után időpocsáklásnak éreztem. Rájöttem, hogy a szifonon.com-on úgyis időben értesülök mindenről. Köszi mégegyszer!

1 kedvelés

na, szuper, hogy megoldódott akkor az Audio Recorder. :slight_smile:

iPhone 7 128 GB - iOS 13.2.2 checkra1n 0.9.1
Jailelve Hackintosh Catalina 10.15.1-ről.
ajánlatos mindnekinek egy basic setupot összehozni ha nincs Mac-je, de szeretné használni

Vasárnap tettem fel, azóta egyetlen egy restart/freeze sem volt. Minden tökéletesen működik, nem szívja az akksit, nem lassul be.
nem frissítem az újabb checkra1n-re mert ez tökéletesen működik és sokaknál olvastam, hogy az új verzió problémákat okozott.

Egy tweak telepítése előtt ajánlatos utánanézni frissítették-e már 13-ra vagy sem. a TweakCompatibility nevezetű tweak nagy segítség ebben