Megjelent az iOS 12.4.3 – biztonsági javítások

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/28/megjelent-az-ios-12-4-3-biztonsagi-javitasok/

Majdnem napra pontosan egy hónappal az iOS 12.4.2 megjelenése után az Apple ma este 6-kor kiadta az iOS 13-ra nem frissíthető készülékekre a 12.4.3-as frissítést. Ez az új verzió több biztonsági hibát is javít, de az Apple egyelőre nem tette közzé, hogy pontosan miket, viszont minden felhasználó számára ajánlott frissítésnek írja. Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd?…

Sziasztok,
Ha nekem iphone X-en még a ios12 van fent, hogy tudok erre frissíteni, ha még nem akarom a bugos hálózateldobálós 13-at felrakni? Van erre megoldás?

sehogy nem tudsz erre frissíteni az iPhone X esetén, mert az iOS 13-at támogató eszközökre ez nem jelent meg.

1 kedvelés

Ezt sejtettem. A kérdésem az lett volna, hogy aki felrakta a ios 13-at, mint ahogy a barátnőm is tette és még garanciális a telefonja, neki azt ajánlották, hogy ha beviszi az apple-hoz, vagyis mo-n a hivatalos szervizpartnerhez, akkor ők vissza tudják rakni a 12-es szoftvert. Eddig ez ugye így van?
A kérdésem, hogy mit raknak vissza ilyenkor a 12.4.2-t vagy ezt a 12.4.3-t?
És még 12-ön vagyok és szerettem volna, ha az utolsó biztonsági frissítés is felmenjen. Viszont nem akarok szenvedni mint a barátnőm az ios13- al, hogy nem lehet felhívni néha, az üzenetek nem jönnek meg időben, stb. Ennek ellenére a support azt mondja, hogy rakjam fel a 13-at, de nem fogják visszarakbi a 12- t, akkor sem ha panaszaim lennének vele, holott tudnak a probrémárol.
Pedig az elvárás ilyenkor az lenne, hogy felrakják a biztonságilabb frissebb, ios 12-t.

mivel a 12.4.3 nem jelent meg olyan készülékekre, amelyek támogatják az iOS 13-at, így az Apple sem tudja ezt feltenni. csak azt tudják feltenni, amit egyébként kiadtak az adott készülékekre.

Értem, tehát ha maradok a jelenlegi Iphone X-en lévő ios12.4.1-n, az biztonsági szempontból megegyezik a most kiadott ios 12.4.3-al?
Mert ha ilyenkor leírnák legalább, hogy mi az ami miatt kiadták, akkor az ember tudna mérlegelni, hogy eldöntse, hogy a problémamentes használat a fontosabb, vagy a biztonság.

Nem. Értelemszerűen a 12.4.2 és a 12.4.3 nem ugyanaz. Ami az előzőben hiba, az utóbbiban javítva lett.

Nem egyezik. Mindig le szoktak irni, most is le lesz irva. Ha nem akarsz a hibas verzioval egyuttelni, akkor fel kell tenned a javitott iOS 13-as verziot.

Feltenném én, de ott még nem tudják megmondani, hogy a hálozateldobós hibát mikor javítják ki. Rengeteg helyen használ már az ember 2FA-t, nem vicces amikor nem jön vagy késve jön az sms, mert hálózati hibára fut.

Nincs leírva, hogy mi az új javított csomag az előzőhöz képest. Ez van:

“Ügyfeleink védelme érdekében az Apple nem tesz nyilvánosságra, nem vitat meg és nem erősít meg biztonsági kérdéseket mindaddig, amíg nyomozás meg nem történt, és általában nem állnak rendelkezésre javítások vagy kiadások”

Így most vagy bebugosítom én is az iPhonet a 13-al vagy reménykedek, hogy nincs olyan kritikus hiba ami biztonsági kockázat lenne.

13.3-ra… Kb. múltheti infó.

Az SMS sose volt transzport garantált csatorna, érdemes inkább authentikátor alkalmazásra vagy egyéb 2. faktorra (OTP-nél például QR kód van) váltani (már ahol lehet - tudom).

@Czo által linkelt oldalon ott lesz a tételes lista, hogy mit javítottak. Egy link fog megjelenni a jelenleg olvasható “iOS 12.4.3 (details available soon)” helyén.

Igen olvastam, hogy a 13.3-ban a hiba egyik felére jön javító csomag. De csak az egyikre, mert azt be tudták már azonosítani.

Sajnos sok helyen még sms-el jön a másodfokú hitelesítés. Ahol lehet én is az idő alapú hitelesítést használom, mert az még offline is működik. Csak pár havonta kell időszinkron miatt netre engedni a telefont. Az érzékeny dolgokra van külön teló offlineban.

Azért örültem volna, ha az apple egy kicsit engedékenyebb és lehetőséget adott volna, hogy akinek baja van a jelenlegi 13-as szoftverrel, az itunes-on keresztül tudott volna frissíteni, vagy visszatérni a legfrissebb 12-re.

Ha valaki szervizben visszarakatta a 12-öt és ez 2019.10.29 után történt, az írja már meg, hogy melyik 12 verziót kapta, köszi

@NYPD az akkor a készülékre elérhető legfrissebb iOS 12 verziót kapta.

@Jadeye leírta, hogy maximum azt a verziót kapja meg, amit még hivatalosan kiadtak az adott modellre, az X esetében ez a 12.4.1.

A többi nem jelent meg már rá.

Pontosan. Ez volt a supporthoz is a kérdésem. Hogy mit kockáztatok ha maradok ezen? Hogy van-e lehetőségem, akár szervizbe küldéssel frissíteni a 12-n. De nem volt együttműködő az apple support.
Azt sem ismerték el, hogy ők vissza tudják rakni a 12 bármely verzióját. Ha azt mondja, hogy a 12.4.1-et rakják vissza akinek egyátalán vissza rakják valami miatt, akkor megnyugodtam volna, de ezt nem modták ki.

Sziasztok!

Ennek egy olyan problemam lenne, hogy az 5s-t frissitettem erre a remek 12.4.3-ra es most hiaba kapcsolom ki az alkalmazasoknal a hangokat megis van hangja. Pl. a messengernek is. Iras kozbeni hangokra gondolok, nem az ertesites hangjara. Nagyon bosszanto! De ha kikapcsolom az ertesiteseket, akkor is megmarad. Mar ujra raktam a messengert is de semmi.
Van esetleg valakinek otlete erre?
Elore is koszi! :wink:

Pontosan milyen iras kozbeni hangra gondolsz? Mit ertessz az alatt, hogy kikapcsolod az alkalmazasoknal a hangokat? Ezt tudod produkalni egy gyari alkalmazasban is?

Iras kozbeni hangokra arra gondolok, amikor elkuldod messengerben az uzenetet, akkor van egy hangja. Ha benne maradsz az uzenetben es a masik megnzi amit irtal, annak is van hangja. Ha a masik elkezd irni, annak is van hangja stb.
Beallitasok-Ertesitesek-Messenger - ott lehet a hangokat allitani, ki/be. Most a frissites utan nem lehet kikapcsolni! Illetve hiaba kapcsolod ki, megmarad a hangja…

Nem ide tartozik, DE én agyfaszt kapok például a diktálás hangjától, ami bármilyen módban hangos. Tényleg DND-ben, lehalkítva, mindenhogyan.

A beallitasok/ertesitesek/messenger alatti kapcsolonak semmi koze nincs ahhoz, hogy az alkalmazas futasa kozben tud-e hangot kiadni. Azzal csak azt tudod kapcsolni, hogy ha az alkalmazas nincs az eloterben, akkor az ertesites megerkezesekor adhat-e ki hangot. Ezt a kapcsolot nem tudja semmire sem hasznalni az alkalmazas fejlesztoje.

Az alkalmazas fejlesztese figyelembeveheti a nemtio kapcsolo allasat, de ez sem kotelezo ervenyu.

Tehat ezt a valtozast nem a 12.4.3 okozza, mert az nem tudja ezt okozni.