Megjelent az iOS 13.1.3 – majdnem tucatnyi hiba javítása

Pl.: https://streamable.com/kwxvd
iFiles 2-ből feltöltés Google drive-ba. A fekete kitakarásokat én csináltam, nem az iOS.
Láthatod, Szifon weblap összeomlik, iFiles összeomlik, majd újraindul, a feltöltés is. Egy 160mb-s videót próbáltam feltölteni. Ha a feltöltés megkezdése után nem nyúlok az iPad-hez, akkor gond nélkül feltölti, de amint multitaskoznék összeszrja magát a rendszer.
Mi futott?
:black_small_square:iFiles 2 cloudmanager
:black_small_square:Safari, Szifon weblap
:black_small_square:Pixelmator Photo

Mégegyszer, az előző iOS-ek alatt nem volt problémám, akkor miért frissítettem? Pont ezért, hiszen nem volt problémám, nem gondoltam, hogy az iOS 13 egy rakás szr lesz. És azt sem, hogy az Apple vonatkozásában arról kell beszélünk, hogy ne frissíts, mert ezek ott az Apple-nél indiai bérkóderek szintjén fejlesztenek, ami azt eredményezi, hogy jobb lett volna ha hozzá sem nyúlnak.
Egyéni véleményem: nekem nem hozott annyi pluszt az iOS 13, hogy elnéző legyek a csúcsra járatott memóriahasználat miatt, másnak lehet.
Szóval konklúzió: beszoptam, ez van. De azt leszögezném, hogy emiatt nem fogok Prót venni, nem fogok újabb iPadet venni, életem nagyobb részét Windows előtt töltöttem, egy kis fagyás, kilépkedés nem tör meg, csak bosszant, szóval az Apple-nek keményebb eszközökhöz kell folyamodnia, hogy váltsak. :smirk:

de amúgy ha ezeket a hibákat tapasztaltad, miért nem raktad vissza az iOS 12-t, ameddig még lehetett?

Ha már jelentgetsz, akkor javaslom nyomd fel az Apple-nél a Safari böngészőt is, mert kiválóan tud háttérbe rakva letölteni. Ezt nem engedhetted, hiszen a te app-odat kukázták, pls, szólj már nekik, hogy benézték és a Safari háttérben is tud letölteni!

Mert nincs se PC-m, se MacBook-om. Pont azért vettem tabletet, hogy kiváltsam velük az asztalit, meg a laptopot, el is adtam őket. Így most nincs semmim csak a két iPad. De nincs para, mert maga az iOS 13 stabil, nem akad, minden app fut rajta, annyi, hogy a jelek szerint a multizást el kell felejtenem rajta. Egyszerre csak egy app-ot futtatok majd, az iOS 14-et meg rakja fel az, akinek unalmas az élete és kalandokra, kihívásokra vágyik. :smiley:

Ez mondjuk tényleg tök gáz… Már az hogy a Safari újra indul is gáz, de igen. Az a baj hogy az iFiles 2 pont 2500Ft :smiley: amit nem költenék el, esetleg másik alkalmazás ami free és ugyanúgy összeomlik? Nem kell több videó megértettem és elfogadom, csak most már én is kipróbálnám hogy 4GB memóriánál mi a helyzet.

Például a Dropbox is elhullik ha feltöltöd mondjuk oda, vagy a google hivatalos alkalmazása?

Mellékszál, tegnap voltam én is bent a nyíregyházi Vodafone üzletben és rákérdeztem a VoLTE-re. Kérdezték a telefonszámomat majd azt mondták, hogy aktiválva van. Így nyugodtan bekapcsolhatom a VoLTE funkciót, bár szerintük nagy változás nem lesz. (RED-es vagyok egyébként, bár arra sajnos nem kérdeztem rá, hogy ezt mindenkinek elérhetővé tették-e.)

Mindezt csak azért írtam, mert bár engem nem érint a hálózat eldobásos para (iPhone XS Max (13.1.3), vagy legalábbis nem vettem észre), de hasznos lehet másnak.

A Safari Apple app, nem tudom, hogy ez az app mikeppen kapcsolodik ahhoz, amirol eddig beszeltunk. Az Apple appjai peldaul 2010 elott is kepesek voltak multitaskingra, mig a third party, App Storebol telepitett appok nem.

Azt tudom, hogy a szabalyok minden fejlesztore egyforman vonatkoznak, ha valahol barki barmilyen szabalytalansagot talal, nyugodtan jelentheti. Ez segit tisztan tartani a platformot es ez teszi lehetove, hogy eltuntessuk az ugyeskedoket.

Az iOS 13 egyebkent jelentos ujdonsagokat hozott, pont az appok hatterben torteno futasahoz, foleg ahhoz, hogy be tudjak fejezni azt a folyamatot, amit korabban elkezdtek (legyen az egy letoltes vagy filmenkodolas vagy pl. egy lokalis adatbazis takaritasa).

Én már megrendeltem a Oneplus 7T-t a hálózateldobós Ifos X helyett. Legalább így az android kapott egy új esélyt úgy 7 év után :slight_smile: Ha nem jó, akkor kibekkelem vele a jó szoftver megérkezését, és kis bukóval eladom, viszont ha jó, már többen dobják is el a a környezetemben az iphone vonalat. Azért ezt sosem gondoltam volna. Gratula a sok hülyének aki felel érte!

Nem akarom védeni az apple-t, de nem tűnt föl, hogy csak páran panaszkodnak a hálózateldobásra és nem mindenki, ergo lehet nem is a 13 a hibás? Mindig voltak akiknél vmi nem volt jó és természetesen segítséget szeretnének, ha nem javít azonnal az apple akkor jön az “ifos” és hasonló megjegyzések, pedig lehet máshol keresendő a hiba, de mindegy, Te már droidos leszel, meg többek a környezetedben akik azonos hibával szenvednek gondolom, csak nem írtak ide be. (érdekes, ismerek elég sok iphone tulajt és náluk nincsen ilyen hiba) Ha azzal is lesz vmi ami nem jó akkor jön majd egy harmadik rendszer, ami már lassan nincs is? Esetleg a regi jól bevált Nokia 3310?
Persze idegesítő ha az ember nem tud telefonálni egy elég drága telón egy frissítés után, de volt rá mód, sőt ha jól tudom a szervizekben még van is arra, hogy a 12.x.x visszakerüljön ami gondolom még jó volt.

1 kedvelés

nálam a pro és az xs is azt csinálja mind a kettőbe 2 kártya van hogy a másik fél azt hallja hogy kicsörög nálam meg meg sem szolal a telefon és nemfogadott hívást sem jelez ki. Másnak nincs ilyen gondja?

Durva, hogy a hálózateldobásnál még lehet rosszabb is, mint ez a kicsörög csak Te még sem tudsz/értesülsz róla. Nekem két hullámban csinálta az eldobást (X, Vodafone esetén), most éppen nem, azt meg csak remélem, hogy az ügyfelek elérnek az év végi hajrában.
Ha tippelnem kellene, akkor szerintem ez egy több tényezős gond lehet (pl. telo, sw, térerő, 4G/3G/2G határán, hálózati infrastruktúra, stb tetszőleges kombinációja) ami a legnehezebben, leglassabban megoldható probléma.
Ezek szerint most már nem csak azt kell néznem minden hívás után és x percenként, hogy eldobta-e a hívást, hanem azt is észben kell tartani ha várok vkitől hívást és nem jelentkezik, hogy rácsögjek, hogy figyu nem hívtál véletlenül mert iPhone-om van és tudod az vagy csörög vagy nem vagy kijelzi vagy nem. Azért ez klassz reklám lesz az Applenek…

Eztt a ki sem csörög dolgot az első pár beta idejében csinálták a telók, az enyém is, de egy ideje, még a hivatalos 13 kiadása, azaz a keynote előtt jóval, megszűntek nálam ezek a gondok. Ja Xs-ről beszélek.

Mindekozben mit csinalnak a kartyak? Melyik kartyan aktiv a mobilnet? Azt hasznalod eppen akkor? A DSDS lenyege, hogy egyszerre 1 radio lehet aktiv. Szoval a legtobb ilyen dolog visszavezetheto “helytelen” hasznalatra.

@Czo: viszont a DSDS miatt ilyenkor a hívó nem hallhat kicsengést, hanem csak annyit, hogy a hívott fél átmenetileg nem elérhető, vagy pedig egyenesen a hangpostára irányítódik.

Mindenfele atiranyitasok miatt, pl. elofordulhat. En amondo vagyok, hogy mielott palcat torunk a keszulek felett, fontos tudni, hogy mi tortent/tortenik eppen.

Nekem egy pro van, egy SIM-mel használom és előfordult már nálam is az általad leírt hiba. Páromnak is pro van, nála “csak” a hívás közbeni hálózateldobás játszik.

Két db, másfél éve vásárolt (és hibátlanul működő) iPhone X telefon, mindkettő az ios13
frissítés után kezdte a hálózat eldobást, rögtön a frissítés után. Az Apple ügyfélszolgálatával többször, egyik alkalommal pedig kb. 45 percig beszélgettem, minden lehetséges létező megoldást kipróbáltam, kérdésemre úgy nyilatkoztak nem állítható vissza az iOS 12. Itt a vége. Nem jókedvemben veszek drága pénzért új telefont. Ezért nekem iFos. Attól pedig még ugyanolyan szégyen a dolog, hogy nem minden telefon csinálja. Még szép is, hogy nem mindegyik. Amíg működött dicsértem, amikor nem működik és belátható időn belül nem javítható akkor szar. Telefonálni vettem, nem hájpolni, az előbbit pedig most nem tudja. Ilyen az élet, tudomásul kell venni. Persze ez csak az én véleményem. Még természetes! :wink:

ezt akkor csinálja ha egyik vonal sem aktív. Ha az a vonal ami foglalt és azon hívnak akkor megy a hívás várakoztatás ha a másikon hívnak akkor megy hangpóstára ez rendben is van így az a gáz ha egyik sem foglalt hívnak de nálam nem csörög és a nem fogadott hívásoknál sem jelenik meg. Na ez a gáz, és felhív az ügyfél amikor végre elér és közli hogy már vagy 4x hívott.

Van olyan aki telekomos és eldobja a hálozatot? Mert eddig akik ide írtak mind vodafonosok voltak, (asszem volt 1-2 telenoros is), lehet, hogy a szolgáltatónál van a gond.

mindhárom szolgáltatóval kapcsolatban volt már több hozzászólás.