Megjelent az iOS 13.3 – fejlesztések és hibajavítások

Időközben aktiváltam a Telekom ügyintézőnél is, nettó 4 perc volt és egy hölgy segített. Tehát hívjuk fel a 1414-et.

VANDA

Vanda ugyan nem az ellenségünk, sőt… de jelen esetben nagyon gyorsan, és könnyedén átugorhatjuk.

Mikor megkérdezi miben segíthet, akkor érthetően mondjuk ki, hogy ügyintézővel szeretnénk beszélni. Ezután megkérdezi milyen problémánk van, mondjuk hogy szolgáltatás. Ezután megkérdezi hogy milyen szolgáltatás, mondjuk Mobil szolgáltatás. Végül sok-sok igennel 4 percen belül kaptam ügyintézőt, aki segített.

Most már csak teszt kell :slight_smile:

Működik repülőmódban, mondjuk ez jó is, mivel olyan helyen lehetsz ahol csak 1 térerő csíkod van, így inkább átrakod Wi-Fi-s módban. A készülék szépen jelzi.

De a vodafonos VoLTE támogatás már a 37.0 óta megy, használom is.
Itt egy képernyő kép valamikor szeptemberből:

A változás most annyi, hogy kivették a 2G-t

@Nem_Tom meg hogy most már nem írja ki azt, hogy nem hagyta jóvá a szolgáltató, mert már jóváhagyták?

Most akkor az iOS 13.3-mal megy a VoLTE a Vodafone-nál vagynem? :smiley:

Már korábbi verzióval is működött, lásd:

1 kedvelés

az EU-n kívüli tartózkodás esetén a roaming hívások díjait nem lehet kikerülni a VoWifi-vel, mert a Telekom közlése alapján:

Külföldön nem használhatod a Wi-Fi Hanghívást, a Wi-Fi hívások ott jelenleg nem engedélyezettek.

ezt egyébként direkt ki is próbáltam: repülőgépes módba tettem a készülékemet, de csatlakozva maradtam az itthoni Wi-Fi-re, és be is dobta a WLAN Call-t a szolgáltatónév helyére. ezután AmpliFi Teleporton keresztül csatlakoztam az amerikai internetemre, így az IP-m alapján a rendszer azt gondolhatta, hogy kint vagyok. a VoWifi rögtön meg is szakadt.

az jó kérdés, hogy vajon akkor mi a helyzet, ha tényleges külföldi tartózkodás esetén VPN-nel magyar IP-m van, mert bár haza VPN-eztem az amerikai hálózatról, de a VoWifi ugyanúgy nem ment. (a GPS pozíció ezzel kapcsolatban egyáltalán nem számít, mert közben mindvégig itthon voltam a GPS alapján.)

Röviden: Igen a Vodafone VoLTE megy a 13.3-mal
Bővebben: Hagyma típusú válasz, azaz több rétegű :slight_smile:

  1. Már hónapok óta lehet használni (emlékeim szerint már a 13 béta alatt is volt aki használta, szolgáltatói aktiválást kérve)
  2. Akkor is lehetett használni (szeptember) amikor már volt hivatalos 13-as, de még a telefonon a képernyőkép szerint az Apple azt írta, hogy a szolgáltató nem hagyta jóvá. (részemről íme a szeptember 20-i bejegyzés: VoLTE a Vodafonnál iPhone-ra )
  3. Sőt az Apple hivatalos weboldalának listája szerint még mindig nem lehetne használni, miközben persze igen https://support.apple.com/hu-hu/HT204040

Ez a külföldről haza VPN-ezek és így VoWiFi-zek érdekes felvetés. Logikusnak tűnne, ha itthoni IP-ről érzékeli már a kérést, akkor menne is.

Márt csak 1 kérdés: Itt is számol forgalmi díjat a percekre vagy ez ingyenes?

Naná, hogy számol

Mondjuk nem látom ennek értelmet, ahol van wifi tuti, hogy van lefedettség is, ahol nincs lefedettség ott valószínűleg wifi sincs. :smiley:

Sziasztok
Szép és jó ez a wifi hívás de jó ha tudjátok.
A 4G Hang használata esetén nem küld hívásértesítő SMS-t. Tehát kettő együtt nem megy.

@Derek41 mármint miért kellene hívásértesítő SMS-t küldenie?

Milyen szituban?

Én arra értem
Ha 4G hangot bekapcsolod akkor nem fog hívásértesítő sms küldeni 2 együtt nem megy .

de miért kellene hívásértesítő SMS-t küldenie? ha nem vagy elérhető? mert az hálózati szolgáltatás, független kell legyen attól, hogy épp aktív-e a VoLTE, vagy sem, mert ha nincs térerőd, akkor nincs térerőd. vagy nem értem, mire gondolsz.

És ezt hol lehet be kapcsolni? Ez az RCS nem? Van egyáltalán ez iOS-re?

@babavoss98

Pl. Be van kapcsolva a hívásértesítő és most szeretnéd , h legyen 4G hang akkor persze be lehet kapcsolni 4G t de utána nem fog küldeni sms-t ha nem voltál elérhető.