Megjelent az iOS 13.1.3 – majdnem tucatnyi hiba javítása

Hát sztem nem minden esetben, de lehet a Netflixnél igen, de Infuse-nál például nem, mert ugye a film az iPadről fut. Nyilván ezt meg kell nézni.

Nem tudom mennyire opció, de lehet - egy mentés után - érdemes lenne legyalulni az egész iPadot, új iPadként beállítani, semmit se visszarakni rá, csak a szűz rendszerre azt az egy memória figyelő appot és megnézni, hogy maga a rendszer zabálja meg a memóriát vagy nem. Azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy van olyan app az iPadon ami még nem 100-as az iOS 13-al és megzabálja a memóriád nagy részét.

Így kiszűrhető, hogy a rendszer vagy valamelyik app a hibás…

Az, hogy az iOS 13 maximumon használja a memóriát semmi gond nincs vele, mivel engedi az appoknak, hogy elvegyék tőle. Ezt hívják köznyelven memória megosztásnak, optimalizálásnak. Az iOS 13 rendre használja, DE ha kell valakinek odaadja.

Nyilván ez is elmehet rossz fele, meg lehet ebbe hiba, de alapesetben normális ha nincs free memóriád, ilyen az iOS és iPadOS. Ettől függetlenül egy OS sok memóriát “zabálhat” hiba esetén, ami kevés memóriás készüléknél problémát okozhat.

A memória kezelés nem olyan egyszerű, mint azt sokan látják, hogy akkor, ha van szabad memória akkor szépen megy minden, ha nincs akkor nem. Sokszor inkább marad egy app a memóriában is, hogy gyorsabban elinduljon, gyorsabban frissüljön, például ott van az alkalmazás frissítés a háttérben funkció, ha be van kapcsolva nyilván futnak az egyes appok, vagy részei és memóriát is igényelnek. Minden egyes funkció memóriát igényel, tehát ha kikapcsoljuk akkor több lesz az appoknak.

Ez akkor fontos, ha valóban kevés memória van az adott készülékben, DE mi sokkal több dologra szeretnénk használni, mint amire hivatott.

Van-e erre megoldás?

Alapjában véve vagy az Apple optimalizál, vagy az adott alkalmazás fejlesztője. Ha egyik sem, akkor ugye nem frissítünk, mivel az adott OS / alkalmazás kevesebb funkcióval rendelkezik kevesebb memóriát is használ. :slight_smile:

Meg azt is hozzatennem, hogy pl a letoltoprogramok nagyon nagy resze cheatelve tudott eddig a hatterben letolteni. Elkepzelheto, hogy az Apple elkezdte bezarogatni a kiskapukat (en pl sorra jelentgetem az ilyen appokat, aminel kiszurom, hogy csak poenbol trackeli a locationt, mindezt pedig azert teszem, mert az en ilyen celu appomnal nem birtam veluk megeggyezni, hogy mehessen a hatterbe (en nem akartam csalni), akkor mas se szorakozhasson ilyesmivel, ha ki cheateli a szabalyokat).

1 kedvelés

Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy Mail-ből nem kapom meg az értesítéseket a 13 frissítés óta. Se hang, se előnézet.Más is tapasztalt ilyet?

Köszi a tippeket. Nekem 2018-as Próm van, még nem szerkezstettem rajta videót, pár hete vettem. Nagyon bízom benne, hogy legalább a lumafusion-nel elboldogul minden gond nélkül. Nem vagyok egy nagy multitasker, általában egyszerre egy dologra használom a cuccot, emiatt bízom benne, hogy egy luma meg meg mellette egy safari vagy music app nem fogja hazavágni a párhuzamos működést.

Fura lenne, ha azon nem futna rendesen :slight_smile:

@pevager Milyen beállítások vannak a Beállítások / Jelszavak és fiókok / Új adatok begyűjtése alatt. Ott ha automatikus, akkor tedd át manuálisra, hogy biztos ellenőrizze a leveleidet.

Aztán ezen felül nézd meg az értesítési beállításokat is a Mail esetén mi van beállítva. Az alap beállítás az értesítések nélküli, úgy tudom.

Új adatok begyűjtése 15 perc, értesítéseknél az előnézet mindigre van állítva. Egyébként ugyanígy volt beállítva a frissítés előtt és addig működött

Hát akkor töröld le és telepítsd újra :slight_smile: Más ötletem nagyon nincs.

Köszi megpróbálom

Ó, kösz, hogy szólsz, eddig azt hittem 2 db Pro-m van, de buta vagyok. :joy:

41 éves vagyok…nem 10, de azért köszönöm, hogy megerősítetted a gyanúm, mely szerint nem véletlenül van több memória a Pro-ban. :smirk:

A szerinted sima iPad-del nem csak netezgetni lehet, gond nélkül vághatsz 1-2 gigás videóanyagokat, Luma-ban filterezheted, dolgozhatsz 10-20 Mb-os képekkel. Még az Air 2-vel is. Ezt csinálom egy Air 2-vel és egy 6. generációs (2018) iPad-el. Most „csak” annyi van, hogy iOS 13 alatt a nagyobb memória igényű app-ok futtatásakor a háttérbe ledobott többi app-ok előhíváskor újraindulnak, míg iOS 10-11-12 alatt ezzel nem volt gond. Ismétlem, tehát az előző iOS-ek alatt nem volt gond.

Ööööööö…oké, de szerintem összekeversz valakivel, én nem most szeretném megvenni életem első iPad-jét, hanem már rég felhasználója vagyok 2 darabnak.

Engem ahogyan régen, úgy most sem hat meg a PR bullshit, nem hívő vagyok, hanem felhasználó, légyszíves ezt a Keynote szintű bullshitet nekem ne!
A fejlődés nem azt jelenti, hogy egy ~1 éves készüléket az új iOS-el visszadobunk a kőkorszakba, a 40 ezres kínai tabletek közé (kis túlzással). És mi a válasz, ha neked nem elég a mostani iPad? Vedd meg a Pro-t, mert az ~1 éves iPad teljesítménye még véletlenül sem az elbszott iOS 13 miatt esett vissza, nem, az iOS 13-at a felhasználói igények teljeskörű figyelembevételével tervezte meg csapatunk, ezért is volt benne annyi hiba, az iOS 13 fejlődik, fejlődj velünk te is, vegyél Pro-t! Aztán persze majd 1 év múlva tovább fejlődik és vegyél hozzá iPad Pro Max I-et, majd iPad Pro Max II-őt, de választhatod az iPad Pro X Max IV-et is 40 gigányi ram-al, és képzeld, azon már a multitask keretein belül akár 5 app is futhat a háttérben. Úgy, mint anno ~5 évvel ezelőtt az iOS 10 alatt. Hát nem csodálatos ez az időhurok? Hát nem csodálatos, hogy csak 1 millióért kell majd tabletet venni, hogy hozza az iOS 10-es felhasználói élményt?
Semmivel sem csinálok mást, többet, mint, amit iOS 10 alatt, nem, nem változtak a felhasználói szokásaim, az ~1 gigás videófile az most is ~1 gigás, a ~10-20Mb-os képek továbbra is ~10-20Mb-osak, ami változott az az iOS.

Olvastam, tulajdonképpen felvázolod benne azt a „konteot”, mely szerint az Apple az újabb és újabb iOS-ek kiadásával ösztönöz arra, hogy mindig egyel újabb iCuccot vegyél, csak ezt neked és a hívőknek „fejlődésként” adják el. Ha lenne időgépem az összes fejlesztőt visszaküldeném a demoscene korszakába, hogy megtanuljanak rendesen optimalizálni. Ja, hogy van X giga ram egy készülékben? Jól van Karcsi, jó lesz az úgy, ne szrakodj az optimalizálással, legfeljebb megeszik X ram felét, háromnegyedét asztcsá’! Akinek nem tetszik meg majd vesz újabb készüléket, asztcsá’! Végülis a user a hibás, mert mit bohóckodik már 1-1,5 éves készülékekkel…pfff…lúzer. :expressionless:

Nem, nem igaz rám is, mert iOS 12 alatt a mostani probléma nem jelentkezett. Valószínűnek tartom, hogy az iOS 13-ra frissítéssel párhuzamosan, napok alatt nem „hulott” el mindkét iPad-em hardwere. Ha eddig jók voltak, majd egy iOS frissítés után meg nem egészen jók, akkor ott nem hardweres gond van.
Amúgy te inkognitóban nem a UPC ügyfélszolgálatán dolgozol, a technikai osztályon? :wink:
:black_small_square:Halló, nem kapcsol be a router.
:black_small_square:Kapcsolja ki majd be.
:black_small_square:Mondom nem kapcsol be.
:black_small_square:Ja, akkor húzza ki majd dugja vissza…
:black_small_square:Mondom nem kapcsol be, te &*”/d)#’2
:joy::joy::joy:

Igen-igen, az alkalmazás fejlesztője is lehet hibás…meg a páratartalom, meg a user, meg az anyám, aki nem küldi a bugokról a jelentést az Apple-nek.
Na akkor most már kb. 3x-ra is leírom: iOS 10 alatt tökéletesen működtek az iPad-jaim, tö-ké-le-te-sen. iOS 11 alatt tökéletesen működtek az iPad-jaim, tö-ké-le-te-sen. iOS 12 alatt tökéletesen működtek az iPad-jaim, tö-ké-le-te-sen. iOS 13 alatt nem működnek tökéletesen, mert már nem bír a háttérben tartani 4-5 app-ot. Olyan, mintha nem lenne elég memória az app-ok számára, és a rendszer, az iOS biztonságos futása érdekében eldobálja az app-okat.

Ok.

A fentiek esetében akkor valóban az iPadOS több memóriát igényel, ami miatt az alkalmazások olykor, vagy egyáltalán nem futnak a háttérben. Elővenném a UPC-s kollégát akkor: Érdemes lenne újra telepíteni, megnézni tiszta telepítéssel hogy mi van abban az esetben.

Én leírtam, hogy ezek hogy működnek, nekem logikus hogy az iPadOS több memóriát használ, az mondjuk mellékesen szomorú hogy ezek miatt szop az átlag user. Ez ellen szerintem az Apple semmit sem fog tenni sajnos, nem hinném hogy javítanak majd rajta. Az alkalmazás fejlesztők sem fognak semmit tenni, egyszóval ez lett a megszokott eszközödből, amiatt hogy frissítettél, és új iPadOS lett, ami tele van új funkciókkal, amik memória igényesek.

Ettől függetlenül vissza tudtad volna rakni korábban az iOS 12-t, mivel a hibákat tapasztaltad már akkor is. Nyilván ez most már nem megoldás. Sajnálom, ez van. Én innen nem tudok többet segíteni, csak leírni a véleményemet.

Teljesen jogosan anyázod az Apple-t, csak sajnos felesleges. :confused:

Nyugodtan vedd meg a LumaFusion-t menni fog, főleg Pro-n, hiszen nálam Air2-esen és iPad 2018-on simán megy. Nálam csak annyi a gond, hogy iOS 13 óta meg kell várjam míg importálja a videót, mert ha importálás közben elküldöm háttérbe, akkor egyszerűen eldobja a videót, csak ennyi.

Biztos, hogy ez a memoria miatt van? Nem lehet, hogy azert, mert nincs joga hatterben futni? Valtozott most 1-2 dolgo a hatterben futassal, foleg arra jottek technologiak, hogy az app vegre tudja hajtani a megmaradt feladatat. A fejleszto modositotta mar ehhez az alkalmazast? A regi trukkok es csalasok egy resze nem mukodik 13-ban mar (szerencsere).

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá :smiley: amúgy tényleg, ezt még nem is próbáltam, ám lehet mégis, mert a legelső hozzászólásomban, mintha lenne vmi erre vonatkozó szövegrész.

Az Apple már rég csak a részvényesei felhasználói élményét javítja, ami nem is lenne gond ha közben a userek igényeit is kielégítenék. De most egyelőre mi, userek elégítjük ki az Apple és részvényesei igényeit.

Nyilván nem vártam el, hogy megold, vagy innen bárki is megoldja, csak megkérdeztem, hogy másnak mi a tapasztalata „sima” iPad-en az iOS 13-al. Az, hogy mellé dünnyögök? 41 éves vagyok, sima iPad-et használok iOS 13-al, macskám sincs, és ne is dünnyögjek? :smiley:

Egy iPad-től ne várjátok el, hogy több szálon dogozzon egyszerre, mivel nem pc-ről beszélünk így csak 1 dolgot akarjunk vele megcsináltatni, ha azzal végzett jöhet a többi, addig várjuk meg míg végez. (Amúgy ez rég óta ilyen, hogy 1-2 app-nál is simán újra tölt mindent, nem csak iOS 13 óta. Ez az iOS hibája)
Telefoneldobás: próbáltátok, hogy kikapcsoljátok a netet? Úgy is eldobálja? Ha igen akkor nem a nettel van a gond és tökmindegy, hogy 3G vagy 4G-re állítjátok, ha nem akkor az a hiba és úgy kell jelezni mind az Apple felé mind a szolgáltató felé.

Megvettem :slight_smile:

Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy iPhone SE-n tudom-e használni a VoLTE funkciót? Vodafone-os sim-et használok a telefon kártyafüggetlen. Aktiválva van a szolgáltatónál. Samsung A20-e-ben működik. Viszont ha az SE-vel indítok hívást, akkor visszavált 3G-re. iOS 13.1.3 van fent. Az infó alatt a szolgáltató voldafone HU 38.0.
Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.

engedélyezve van a VoLTE a mobilhálózati beállítások alatt?