Megjelent az iOS 14.4.1 – fontos biztonsági módosítások

Eredetileg itt jelent meg: Megjelent az iOS 14.4.1 – fontos biztonsági módosítások - Szifon.com

Az Apple pár perce kiadta az iOS 14.4.1-et, ami fontos biztonsági módosításokat tartalmaz. Az Apple meglehetősen szűkszavúan, mindössze egyetlen mondattal írja le a frissítés újdonságait, de a biztonsági frissítések részleteit felsoroló oldalon linkelt, 14.4.1-es szócikk alapján ez a verzió a CVE-2021-1844-es azonosítójú hibát javítja. Ez egy, a böngészőt érintő sebezhetőség, amit kihasználva egy rosszindulatú weboldal képes…

A 14.5 jelenne már meg. Ez a maszkban kód ütögetése nagyon macerás.

tedd fel a bétát, és el van intézve.

Azt miért nem képesek már javítani, hogy öt bejövő hívásból háromszor a zárolt állapotnál a feloldott hívásfogadó menü jelenik meg (piros és zöld gomb) nem pedig a csúszka.
Lassan már évek óta…
Rohadt idegesítő…
Olyan nagy dolog lenne ez?

vettél fel róla hibajegyet? ez esetleg egy Face ID-s készülék, ami esetén feloldhatott a zárolás rögtön?

Ez nálam is rendszeresen jelentkezik az iOS14 hozta be. Akkor van ha a telefon vagy az óra használva volt rövid idővel előtte. Agyaltam sokat rajta de ez elég szándékosnak tűnik.

Ezek szerint lesz még béta a 14.5-ből.

Hát nem tudom mennyi az rövid idő, de én órákkal később is tapasztalom. Igazából nem vettem észre semmivel összefüggést. Hektikus, hogy mikor hogy jelenik meg.

Volt már hogy kinyomtam a főnökömet, miközben zsebből vettel elő és utána lehetett magyarázkodni.
Vagy éppen felveszek valakit, akit éppen nem szeretnék.

A Face ID-val nincs összefüggésben, mert ujjlenyomatos telefon is csinálja.

Ha valóban szándékos akkor szerintem nem jó megoldás.

Sziasztok!
Hogyan lehet elérni hogy a telefon küldjön értesítést az elérhető szoftverfrissitesrol? Akar hány iphonom volt sosem kaptam róla értesítést a megjelenést követő 1 hónap után sem. Az automatikus letöltés mindig be van kapcsolva, mostanában az automatikus telepítés is és nem kapok értesítés. Természetesen, ha megnyitom a szoftverfrissites menüpontot , akkor észre veszi a frissítést. Jelenleg iPhone SE 2020 -at használok.

Iratkozz fel a Szifon.com alkalmazás Push értesítéseire és biztos fogsz kapni róla! :slight_smile:

az Apple nem küld, és soha nem is küldött push értesítést a frissítésekről, ezért nem kaptál.

a Szifon.com appot letöltve viszont feliratkozhatsz a mi értesítéseinkre, és amikor megjelenik az új szoftverfrissítés, arról mindig van nálunk cikk, és a cikkről szóló értesítésből akkor már tudni fogod, hogy van frissítés.

Sziasztok!
Nálam olyan problémám van kb. 3-4 hete vettem észre az iOS 14.4 frissítése után, hogy 10-15 alkalomból 1-2 alkalommal (Főként, amikor mondjuk percekig nem használtam a telefont) a hálózati adatmozgás nem történik meg azonnal.
Nyitok pl egy safarit és beírok bármit a címsorba, várni kell 5-6mp-et (ami teljesen egyérelműen egy olyan 5-6mp amikor a telefon nem tölt le semmilyen adatot) és utána a megszokott 1-2 mp-en belül betöltődik az oldal. Ez előjön egy appstore nyitásnál, hogy 5mp-ig karikázik az elején, aztán azonnal bejön, vagy Spotifynál (igazából minden alkalmazásnál). Nem gyakori, de ötletem sincs, hogy mi okozhatja, próbáltam iTunes által gyári visszaállítást, se új telóként való beállítással, se a backup visszarakása után nem javult meg.
Valakinek valami ötlet, hogy mit tudnék még megpróbálni? :frowning: Előre is köszönöm

Szerintem ez nem iOS hiba, hanem az eléréssel lehet valami. Nekem tvOS-en is ezt csinálja, főleg a Filmek alkalmazásban, hogy random napokon csak pörög és pörög és nem tölt be rendesen. Zenénél is előfordul, hogy nagyon sokáig pörög mire betölti a napi ajánlatot, stb. tvOS-en és iOS-en egyaránt. Lehet hülyeséget mondok, de olyan mint ha lassúak lennének a szervereik.

De mindenhol? Akar egy hvg, appstore, tiktok hasznalata kozben? Az csak nem az apple szerverein keresztul megy :frowning: Nekem olyan erzes, mintha nem indit kommunikaciot a szolgaltato/router fele par masodpercig, mert lenyegeben semmi nem tortenik, aztan utana magatol betolt. Probaltam ping testet csinalni telorol a google fele es ugy nem volt vesztett csomag

Hát jó kérdés… Még az se lehet, hogy a wi-fi kapcsolat a hibás, mert az Apple TV nekem pl netkábelről megy. Mobilneten keresztül próbáltad, ott is ezt csinálja? Mert nekem mobilneten nem csinálja ezt a gondolkodást, azonnal betölt mindent.

Én router hibára gyanakszom. Máshol is csinálja ezt?

4G ugyan az.
Mintha kesleltetne az oldalbetoltest, de az 10-15 alkalombol egyszer

ha új készülékként beállítva is csinálja, akkor szerintem nem a készülék hibája. milyen routered van?

Ha 4G-n is csinálja akkor a router hiba kizárható szerintem.

de ott azt írta, hogy 10-15 alkalomból csak egyszer. ha Wi-Fi esetén meg folyamatosan, akkor ott a router lehet az elsődlegesen gyenge láncszem.