Megjelent az iOS 16.4 – webes appok értesítései, Beszédhang izolálása funkció és egyebek

Eredetileg itt jelent meg: Megjelent az iOS 16.4 – webes appok értesítései, Beszédhang izolálása funkció és egyebek - Szifon.com

Nagyjából másfél hónappal az iOS 16.3.1 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 16.4-et, ami pár újdonságot és fejlesztéseket hoz magával. Ebben a frissítésben 21 új emoji mutatkozik be, valamint ez a verzió további fejlesztéseket, hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz az iPhone-okhoz. Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.…

Nem a multheti RC lett a vegleges.

De a HomeKit kamera kezeles ugyanugy bugzik es inkabb nem mukodik, mint igen.

igen, ez benne van a cikkben is, hogy más a build szám. közben mellé tettem azt is, hogy aki RC-zik, az kapcsolja ki a Bétafrissítések opciót.

2 kedvelés

Pedig elolvastam a cikket becsszo. :wink:

a közzététele után pár perccel frissítettem csak a build számot, úgyhogy lehet itt csúszott el a dolog, hogy még a régit láttad épp. :slight_smile:

1 kedvelés

Nekem bekapcsolt dev beta esetén is bedobta a frissítést. Viszont talán annyiban nem változott, hogy feltegyem, jó lesz a következő beta majd, ha lesz még a 17 előtt.

16.0 óta irogatom az apple-nek, minden bétában, hogy amikor képet akarok törölni akkor pl “2 fotót törlése” van, ha videót és képet egyszerre akkor pedig “2 elemet törlése”… 16.4ben végre “2 fotó törlése” van, de a másikat még mindig nem sikerült nekik kijavítani. imádom. nem nagy cucc, de azért nemár. Az összevissza ugráló notification buborékokról a lockscreen-en ne is beszéljünk, talán erre panaszkodnak a legtöbben, mégsincs még rá javítás. Na nembaj, majd a 17. Csak ezzel a 16-os verzióval borzalmasan gagyi érzésem van életemben először a telefonommal kapcsolatban, pedig 13-asom van. Lehet én tolom túl amúgy, abszolút az én véleményem ez csak, de számomra ez az iOS 16 eddig a legrosszabb iOS. Igen, még az iOS 7-esnél vagy a iOS 12-esnél (asszem ez volt a másik borzalmas update) sem éreztem ekkora undort, ami azért nagy szó.

A másik oldal sem jobb, ne bánkódj… :+1:

1 kedvelés

Ezt eddig észre sem vettem… :smiley: Nekem az iOS 7 volt a legalja és az iOS 10 a 2. legrosszabb. Összességében az iOS 16 szerintem nem lett annyira rossz, de vannak pontatlanságok…

2 kedvelés

ez mit takar pontosan? nekem sosem ugrálnak összevissza az értesítések a zárolt képernyőn, elképzelni sem tudom, mire gondolsz.

Értesítésektől én is megőrülök.

Benne van az értesítés az összegzésben, majd egyszer csak eltűnik, majd 1 nappal később ujra ott van csak már az összegzésen kívül. Ugyanez törölt értesítésekkel is.
Vagy amikor írja az összegzés fejlécében hogy mely appokból vannak az értesítések, aztán meg nincsenek ott. Aztán később előkerülnek, de az összegzésen kívül.

Néha megjelenik egy teljesen “üres” értesítés is.

1 kedvelés

és melyik opció van bekapcsolva nálad: darabszám, pakli, lista? engedélyezve van az ütemezett értesítések opció is?

Alulról felhúzom, ugye mert stack-elődik mind, és ahogy felgördül, 1-2 értesítés felugrik az óra alá aztán le a helyére. Ugyanez megtörténik olyankor is, amikor csoportosított értesítéseket “bontok szét”. Remélem sikerült valamennyire érthetően leírnom. :smiley:

Meg amit még nem írtam, van amikor nem lekerekítve jelennek meg az értesítések ugyanúgy lockscreen-en, hanem téglalapként és 1-2mp után “ugrik át” lekerekítettre.

Tudom ezek apróságok, de sajnos én észreveszek mindent. :laughing:

Isten ments, marad az alma, mindenem az itthon, munkaeszközeim. :sweat_smile:

fura. én ilyenbe sosem futottam még bele. a csoportosított értesítések kibontásánál ez szerintem lehet normális, ha időrendbe rendezi át, de passz.

mindenesetre akkor írd be nekik a hibajegybe, hogy még mindig nem jó, ha jön új béta build, akkor azzal is megnézve, zargatni őket folyamatosan, amíg meg nem oldják. csak hogy érezzék a törődést.

1 kedvelés

Igen én is gondoltam rá, hogy emiatt ugrál, de ez nem természetes ugrás néha, látszik, hogy szenvedve történik. :joy:

Mindenképpen irogatom nekik továbbra is, hisz a “fotót törlése” javítása is meglett nagy küzdelem után. :smiley:

Frissitettem is a HomeKit architekturat. Remelem ezzel megjavul a kamera kezeles.

Mi volt a baja?

16.3.1-től kezdve a Logitech kamera HomeKit-en keresztül 10/9 nem volt elérhető. Nem csak nekem aki bétázott, hanem feleségemnek se. A kamera restart időnként megoldotta és akkor pár percig ment, de aztán megint elhalt.

A net is tele van vele…

Most egyelőre még tartja magát… Remélem nem lesz több gond vele.

1 kedvelés

Az senkit sem zavar, hogy iOS 15 óta, ha befejezek egy hívást és a másik fél előbb teszi le akkor olyan gyorsan tűnik el a piros telefon, hogy mire észrevenném már az előzményekből rögtön hívni kezd a telefon valakit aki éppen a piros telefon helyén található abban a pillanatban? Sőt olyan gyorsan hívni kezdi azt az áldozatot, aki rosszkor volt rossz helyen, hogy lehetetlen megszakítani a hívást kap egy nem fogadott értesítést.