Megjelent az iOS 18.1 – Apple Intelligence a támogatott készülékeken, hívások felvétele, hallásvizsgálat, egyebek

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2024/10/28/megjelent-az-ios-18-1-apple-intelligence-a-tamogatott-keszulekeken-hivasok-felvetele-hallasvizsgalat-egyebek/

Az Apple kiadta az iOS 18.1-et, ami többek között elhozza az Apple Intelligence első funkcióit, lehetővé teszi a hívások felvételét, hallásvizsgálatot és hallókészülék módot biztosít az AirPods Pro 2-vel, illetve egyéb fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz, köztük 28 sebezhetőség orvoslását is. Emellett megjelent még az iPadOS 18.1 (22B83), a watchOS 11.1 (22R585), a tvOS és HomePod…

a felvetel (hivas) nektek megy?
vagy ez sem lesz elerheto EU-ban?

Sajna nekem se megy.
De nem csak ez a funkció hiányzik a telefonnal kapcsolatban. Ha vki tud megoldást az érdekelne.

1 kedvelés

A hivas szovegre alakitasa es felvetele az Apple Intelligence funkcio.

Milyen funkcoikat hianyoltok?

Nem. A szövegre alakítás az AI funkció, annak eszközlimitációival. A beszélgetés felvétele NEM AI funkció, minden telefonon elérhető, amire a 18.1 telepíthető. Ez utóbbit hiányolják a fenti kollégák. Nekem sincs egyébként (i14Pro). Néha felvillan a waveform ikon a sarokban hívásnál, és ennyi. Maga a settingsben kapcsolható “call recording” opció sincs.

1 kedvelés

Ez is egy bundle funkció (mint pl. a CarPlay előkövetelménye a bekapcsolt Siri), tehát a hívásrögzítés csak ott működik, ahol egyébként is elérhető az Apple Intelligence.

Ez van, várni kell rá, talán egyszer engedélyezik, de gyanítom amíg az AI nem tud magyarul is (addig nem lesz bekapcsolva, vagy nem lesz elérhető a szöveges átirat.

Logikusnak hangzik, bár ugye a Siri is elérhető, függetlenül attól, hogy magyarul nem tud. A felvétel egy natív dolog, teljesen lényegtelen, hogy milyen nyelven hablatyol valaki. Ezért is volt logikus, hogy az AI alól kiveszik a rögzítést, mint olyat, a transcribe meg marad ott. Lehet, hogy ez is EU-s faszkodás :thinking:

1 kedvelés

@rihekopo79 @Nem_Tom @cd3xt3rw4rd ugyanaz rá a megoldás, mint az Apple Intelligence esetén: nem EU-s Apple-fiókkal kell belépve lenni az App Store-ban, és kész.

1 kedvelés

Tiszta sor. Csak ez a kendácsolás nekem nagyon a “így aktiváld az Apple Pay-t itt a Balkánon” emlékeimet hozza vissza :grinning:

1 kedvelés

az Apple Pay-hez azt az adott banknak kellett támogatnia, anélkül sehogyan sem tudtad a kártyádat hozzáadni.

Ne már, hogy a Boon-os, Monese-s, EUR-t váltós machinációkra nem emlékszel :slightly_smiling_face:

mivel az adott bank támogatta, így az adott kártya nyilván hozzáadható volt, és így abban semmi machináció nem volt.

Nem a fenéket nem. Anno még Ti is leírtátok 2019-ben.
Idézem: “ha viszont az iOS beépített Wallet appjában akarjuk hozzáadni, akkor ahhoz a régió átállítása is szükséges, ezután természetesen vissza állíthatjuk a magyar régiót
Na, a fentit hívom én “kendácsolásnak”, bosszantó, hogy AI esetén is ilyesmivel kell játszani.

az elvárt beállítások használatát én nem gondolom machinációnak, hiszen akkor semmit nem teszel, csak beállítod a készüléket úgy, ahogyan az adott funkció elvárja.

Ezt morálisan simán el tudom fogadni, hisz én is fizettem a telefonért, ki akarom használni a szolgáltatásait.
(Más részről azonban mind a régesrégi AP-s, mind a mostani AI-s esetben az alapfelállás az, hogy az Apple nem akarja, hogy az adott funkciót használd. Az, hogy ez egy gyártói döntés, esetleg operátori, vagy a funkció hiányát az EU-tól kapjuk ajándékba, a felugró cookie-ablak meg a láncoskupak mellé, édesmindegy.)

cydia es tarsai
#regiszepidok
:smiling_face_with_tear:

szerintem pedig nagyon nem mindegy. mert ha valamely törvényi szabályozás kötelezi erre az Apple-t, akkor az rajtuk kívül álló ok.

Azaz :grinning:

1 kedvelés

Amiről beszélsz az elvi kérdés, és természetesen igazad van, utóbbi rajtuk kívül álló ok. Csak sajnos felhasználói szempontból (alapesetben nem elérhető a funkció) ez nem számít.

Ah latom. Viszont, igy az a valoszinu, hogy hiaba erkezik majd ide az intelligence, ez valszeg nem fog megerkezni. Itt is kulon szerepelteti az Apple: iOS and iPadOS - Feature Availability - Apple

1 kedvelés