Megnéztük, mire képes az Apple TV helyett az új Google Chromecast!


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/02/13/megneztuk-mire-kepes-az-apple-tv-helyett-az-uj-google-chromecast/

A Google már egy ideje frissítette a Chomecast termékeit, melyből elérhető az FullHD-s és 4K-s változat is. Effektíve nincs a kettő közt különbség, kivéve persze a felbontást. Mi az olcsóbb, 1080p-s változatot próbáltuk ki, amivel végül rendkívül elégedettek voltunk, de ne szaladjunk ennyire előre. Mi is az a Google Chromecast? A Chromecast az Apple TV-vel…


#2

A cím és maga a cikk is picit félretájékoztat …
ez kb hasonló kijelentés:

Tekintsétek meg az új Dacia dustert - ugye olcsób mint a Forma1 es autó és elis juthatunk vele a célba…


#3

Legtöbben az Apple TV-t is streamlésre használjuk. Filmeket nézünk róla, mondjuk NAS-ról. YouTube-ot nézünk róla, vagy éppen HBO GO-t használjuk appként. Játékra vagy alkalmazások futtatására nagyon kis részben használják a felhasználók, így nem gondolnám, hogy csalóka a cikk.

Sőt a cikk elején ki is jelentem, hogy azért az Apple TV más liga, ez tényleg csak streamingre használható. Az már más tészta, hogy az Apple TV-re leginkább olyan appok vannak, amik videózásra, zenehallgatásra alkalmasak.

Nekem is van Apple TV-m itthon, nyilván azt használom, de másoknak egy jó alternatíva lehet és nem 55.000Ft-ba kerül.


#4

például egy PC-ről Apple TV-re való megosztás tudtommal még most is eléggé körülményes, tehát ilyen környezetben ez jobb megoldás lehet. (persze lehet, hogy ez az évek során már régen változott, nem tudom, mert napi szinten már 2010 környéke óta nem használok PC-t.)


#5

aha… es iosrol megis hogy tukrozol chromecastre ? vagy teszel ki legalabb egy bongeszot ?


#6

Például a Chromecast alkalmazás mindkettőt tudja, de még képeket és videókat is kitudsz vele küldeni:


#7

Pont annyira körülményes, mint a Chromecast kezelése iOS-ről. Fel kell tenni egy alkalmazást. És ez kb. már akkor igaz volt, amikor utoljára használtál PC-t.


#8

milyen alkalmazás kell ahhoz Windows-on, hogy a Mac-en elérhető AirPlay-t Windows alól használhasd ugyanúgy? én úgy tudom, hogy egy-egy opciója működhet adott alkalmazásban, mint például ugye az iTunes, de nem tudok olyan programról, ami ezt rendszerszinten is megoldja.


#9

Ennel azert jobb megoldas lehet a FireTV mely teljesen onallo es nyilvan minden storebol letoltheto progi ott van. Az ara sem tobb ennel.


#10

mirroring nevü appal

3 éve használok CC2-őt PC-ről és IOS-sal, filmek, videók, online tv nézésre hibátlan!
Megfelelő IPTV előfizetés mellett nem is kell hagyományos tv előfizetés.


#11

bocs, időközben átnevezték tv mirror+ appal tudsz tükrözni


#12

A HBO Go app nekem tokeletesen mukodik a telefonrol AirPlay mirroring hasznalata nelkul is. A film elinditasa utan megjeleno airplay iconnal kell outputot valsztani (pont ugy, ahogyan pl a mobilesafariban lejatszott videonal teszi az ember), ezutan pedig nyugodtan at is lehet valtani masik appra, siman hasznalhato tovabb a telefon. Tekeres valamint a felirat es a hangsav nyelve siman atvalthato.

AirPlay mirroringot nem tamogato Mac gepekrol es Windowsrol az AirParrot hasznalataval megy a Mirroring, de az AirParrot ezen kivul hasznalhato arra is, hogy egyszeruen egy-egy mediafilet kuldjunk at lejatszas celjabol (az Apple TV kompatibilis formatumokat akar reencode nelkul is kepes tovabbitani, mindez csak beallitas kerdese). Macrol egyebkent sima mediatartalom atkuldesre hasznalhato a Beamer nevu program is.

A fenti dolgokat Apple TV 4k es Apple TV 3. generacio eseteben is hasznaljuk.


#13

Igazad van, ez korábban nem ment iOS-en csak tükrözéssel, gondolom valamikor beletették az appba. Akkor ezt kiveszem a cikkből. Mindenesetre, ez olcsóbb megoldás, mint egy Apple TV, de nyilván nem is tud alkalmazásokat futtatni.

Beamerről már írtunk itt a Szifon-on. :slight_smile:


#14

En valamikor 2015-2016 kornyeken kezdtem el HBO Go-t hasznalni, azota ez a feature nem valtozott.


#15

Érdekes, én tisztán emlékszem, hogy nem ment és szenvedés volt csak. Na mind1.


#16

Páromnak egyébként egy régi 1080p-s TV-je van, ami nem is okos, így neki pl ez jobb mint egy régi Apple TV 3, ami jelenleg is van. Mivel itt már lesz Spotify támogatás is, így tud zenét hallgatni is akár.


#17

Rettentoen nagy nemtorodomsegre vall a Spotify fejlesztoitol egyebkent, hogy se a Mac se az iOS appban nincs Airplay Audio tamogatas (desktopon ezert Airfoilt kell hasznalni, ha nem akarok minden hangot tovabbitani), valamint az is, hogy nem voltak meg kepesek egy tvOS appot kesziteni a 4. generacios vagy ujabb Apple TV eszkozok szamara.


#18

Hát igen, és az Apple Watch-ra is kiadtak egy semmilyen frissítést. Mondjuk legalább van, de tényleg le se fossák az Apple-t.


#19

miert kell csusztatni ? Ez egy fizetos, raadasul elofizetos alkalmazas (lifetime opcioval), semmi koze a googlehoz…


#20

Airparrot.