Így van. Pénteken jött meg DC03 és fel sem ismeri az M1-es Macbook Air-om!
Szerinted a levegőbe beszélek?
Ezt nem tudom hogy csinálja a gyártó amúgy. Küldd vissza természtesen a @MUZIX_AUDIO -hoz.
nem állítottam, hogy a levegőbe beszélnél, de @SzifonAdmin kollégának működött vele. én azt tartom elképzelhetőnek, hogy a nálad lévő darabban is olyan chip van, ami valamiért vacakol, noha hivatalosan mennie kellene.
a másik lehetőség a firmware. ahogy most nézem, a gyártó honlapján van hozzá 1.1.0-s firmware áprilisi dátummal. nézd meg Windows-on, hogy frissíthető-e, mert mondjuk régebbi firmware van rajta, hátha ez a dolog nyitja.
HI!
Az volt a második lépés (a beta vissza Big Sur után)… a firmware… nem használt. A gyártó is irt vissza nekem(mint fentebb irtam), nem emlegettek frissítést, csak a beszállítóra mutogattak…
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de ha már van Apple Music előfizetésem én is szívesen kipróbálnám a lossless vonalat. Általában JBL en hallgatok bluethooth on zenét. Az megvan hogy BT on nem lehet kiélvezni a veszeteség mentes hangzást, de mivel van egy boombox 2 em amin van jack bemenet így fel merült bennem hogy venneék a telefonhoz egy DAC ot és ugy kötném össze 3,5 jakc el a telot és a JBL-t. Ez így működhet? mit ajanlotok hozzá?
köszi előre is a segítéget!
Sztem a JBL kevés ebben a szegmensben. Valszeg több basszust kapnál meg ilyesmi, nyilván jobb lenne a hangja, de részletességről itt nem beszélhetünk, mert ugye a termék nem erre lett tervezve. Összességében észrevennéd a hangzást, és ezzel együtt sztem tovább is lépnél majd ezen a létrán.
Nekem megjött a PAW S1 és az Ultrasone Petformance 880. Nem is tudtam, hogy nem messze tőlünk gyártják itt Németországban. Tökéletes párosítás és mindennel megy. A problém hogy a DAChoz Lightning kábelt egy kicsit drágállottam de megvettem. Kipróbáltam gyári apple USB C Lightning kábelt felejtsd el. Csak a saját gyári Lotoo kábelével megy. Megvettem hozzá a Szíriusz Bluetooth kiegészítőt is ha netán nem tudnám kábellal használni mert sokat mozgok a szobában meg ilyenek. Bár a 110 €-t kicsit sajnáltam érte. Összességében maximálisan elégedett vagyok. Már csak az iPhone 12 Pro 128 GB-os memóriája kevés.
Mesélj már erről a fülesről. Nekem ugye a kisebb testvére van meg, de azt is nagyon szeretem. Szerintem fejhallgató szempontból tökéletes. A PAW S1 biztos jó!
A PAW S1 aztán tudja nyomni az erőt. Vigyázni kell met GAIN ra van adva akkor meg tudja torzitani a hangot 80% felett. Viszont szépen szól. Írja a kijelző a kódolást. Az is nagyon jó. A hangja nagyon tiszta. Nagyon részletes. Minden frekvencia tartományban. A fejhallgato a 880 az is egy csoda. Tényleg nem szabad hasonlítani a Bose és a JBL termékekkel. Olyan mint ha laptop hangszórót hasonlítana az ember egy a. Más étterem teljesen. Mióta megvan szinte alig hallgatok elektronikus zenét. Az ember mikor ezeket a termékeket használja felteszi magának a kérdést, hogy eddig miért nem ezt használta. Ez egy nagyon szépen szóló párosítás. Én új vagyok az audiofil piacon. Nem tudok nagy szakmai kör mondatokat írni. Csak azt hogy EZ IGEN!
Közben (jó ideje) megjött nekem is a Soundmagic E50 és az A30i. Nagyon jó, olyan részleteket fedezek fel a zenékben amit eddig nem. Érdekes mert ha pl. futok akkor AirPods, és simán feltűnik hogy “hé itt volt egy jó kis basszus-futam…ja itt van, csak alig kivehető” Ennek a mini rendszernek az az előnye hogy viszonylag olcsón belekóstolhat az ember a minőségi zenehallgatásba, és mobil is (otthon-melóban). Hátránya hogy ha zenét hallgatok, eléggé elszigetelem magamat a világtól, mert egyrészt koncentrálok arra amit hallok, másrészt nem hallom ha hozzám szólnak, csengetnek stb. Most a továbbiakon agyalok. Vagy egy fejhallgató itthonra, az kényelmesebb is, de így megint magamban vagyok, vagy hangfal. De ha hangfal, akkor lehet hogy nem telóról nyomnám hanem iMac (2017)-ről. Gondolom ehhez kell a cikkben is ajánlott DAC, csak az erősítő-hangfal páros a kérdéses, 100-120e Ft-ból gondolom nem megoldható…
DD HIFI TC35I Pro “Mountain” DAC-kal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Köszönöm szépen a részletes beszámolót Pont ugyanezt szoktam leírni a cikkekben és olyan jó visszaolvasni, amikor más is ezt tapasztalja. Ezért nem tudok mindig teljes szívvel válaszolni, amikor megkérdezik tőlem hogy egy JBL, vagy Bose mellé veszik a DAC-ot akkor jobb lesz-e. Elvileg igen, gyakorlatilag nem arra tervezték ezeket a fülhallgatókat, hangszórókat.
Szóval köszönöm!
@sifony Csak ugyanezt tudom elmondani itt is mint fent, hogy pontosan ez, amit keresel. Hogy kihallod az AirPods esetén, de mégsem.
VISZONT szeretnék segíteni az otthoni rendszeredben. Szóval körülbelül 100-200k büdséből kéne kihozni a maximumot. Ebből 100k körül van az erősítő és DAC és 100k környéke a hangfal. Ezt tornázd fel 150-150-re tehát 300-ból tudsz kihozni olyat, amit mondjuk 5-10 évig használsz a jövőben és tetszeni fog a hangja.
Manapság már sok erősítő is tartalmaz DAC-ot, támogatja amúgy DSD-t, de általában olyan zenét nem fogsz lejátszani erősítő tekintetében most a @MUZIX_AUDIO nál nagyon jó erősítő és DAC-ok vannak. Ott érdemes körülnézni én is végül azt használok, amit náluk vettem. Szóval lesz majd erről cikk később. Nem könnyű amúgy ebben az árkateógirában erősítő + DAC-ot találni, mert 200k fölött találsz jót. Ők ezt 100k körül adják.
Hangfal tekintetében a DALI-t célozd meg. Helyről és pénztárcától függően mondjuk ezt: DALI SPEKTOR 2 | Kompakt hangfal a házimozihoz
De jobban ajánlom a Spektor 6-os szériát, ha nagyobb a nappali.
Én ezt használom, egy 20nm nappaliban állványokon: RTi A1 - Polk Audio Hungary imádom sztem tökéletes belépő fejlődő modell. Kábeltől függően rengeteg féle “hangra” képes.
Tehát a lánchoz:
- Hangfal, egyértelműen
- Kábel, és állvány
- Erősítő
- DAC
- Számítógép
- Apple Music
Szóval lesz most majd asztali DAC és erősítőről is cikk itt a Szifonon, de hangfal tekintetében a fentieket ajánlom.
Köszi szépen a segítséget, az ajánlott hangfalak még a tűrhető kategóriában vannak nálam pénzügyileg. Várom a cikket az erősítőről is!
Közben körvonalazódik hogy mit szeretnék. A SoundMAGIC A30i DAC mellé (fülhallgató már van) szeretnék fejhallgatót, amiket a cikkben ajánlotok azzá egy bajom van, hogy zárt, és én nyitott rendszerű szeretnék. Nyitottat tudtok ajánlani?
Szerk.: közben olvasgattam a két rendszer közötti különbségről, és lehet hogy a symphonic / power metalnak jobb lenne a zárt a basszusok miatt. Megint nem tudom milyen legyen…
MEE Audio X20 vagy Apple AirPods Pro a jobb választás?
Most az árat ne nézzük
(diákkal iPad/Mac mellé 40e az AirPods Pro amúgy is)
Amire szeretném használni:
-sport/futás vagy esetleg sisak alatt snowboard közben is
-telefonálás (két telefonnal), gyors csatlakozással
-ritkán zenehallgatás, de akkor elsősorban repülőn vagy séta közben
Köszönöm!
Ebben az esetben az AirPods Pro
Hali!
Oriási öröm!!!
Nyáron vettem egy iBasso DC03-ast. Fentebb olvashatjátok nem működött az új M1-es Macbook Pro -val, viszont az IPhone 11Pro vitte.
Úgy akakult a Karácsony, hogy 13Pro lett a telefon. Ma kipróbáltam, na ez sem akart iBassot.
Nagy meglepetésemre ősszel kitett a gyártó egy firmware frissitést ,for Apple compatibility’
Azóta Heje meg Huja!
Zene fonon búkon mindenhol !!
/na mos van sztan bokalefos/
a link lemaradt