Az nem értem, hogy miért írja a touch id-s készülék hogy a power gomb dupla klikk van bekapcsolva és nem láttam a menüben dupla home gombot. Egyébként ennek szerintem akkor van értelme ha majd több kártya is hozzá lesz adva és a dupla klikk után ki lehet vállasztani hogy melyik kártyával fizetnénk. szerintem… Különben az alapértelmezett kártyát veszi alapul.
Lényeg, hogy a terminálhoz érintve, bármely Apple Pay képes iPhone felhozza a kártyát, utána autorizációt kér TouchID/FaceID által, és kész a fizetés.
Duplagombozni meg a kellemetlenségek elkerülése végett lehet
Edit: illetve azért is kell a duplagomb, mert repjegyet, hotel bookingot stb ezáltal 1mp fehozni
A sajtótájékoztatón Csányi Péter épp arról beszél, hogy 70 éves a bank, és már a 12. országba tud belépni a pénzügyi piacra, és csak akkor tudnak piacvezetők lenni, ha legjobb szolgáltatásokat tudják nyújtani, az ügyfelek elvárásainak megfelelően.
Volt róla szó korábban hogy a Simple alkalmazáson keresztül más bank által kibocsájtott kártyát is hozzá lehet majd adni a wallethez. Most valaki azt írja hogy azt mégsem lehet. Valakinek van erről bővebb infója?
Az OTP fejlesztései közül a leginkább a digitális csatornák fejlesztésére büszke, internetbanki felhasználók száma 1,3 millió, a mobil banki felhasználóké félmillió. Ezen felül a pénzbefizetésre alkalmas ATM-ek, valamint a digitális aláírópadok haszálata is fontos, ahogyan a mobil fizetésé is.
Hamarosan megkérdezzük.
A kényelmes mobilfizetés mostmár egyre inkább elterjedt, a Simple-ben is már 14 szolgáltatás elérhető, és több mint 700.000 ügyfél regisztrált a Simple-be, és 25-50%-os növekedés látható.
Az érintéses mobilfizetés nagyon fontos –– az OTP ezért a mai naptól Magyarországon elsőként és jelenleg egyedüliként elérhetővé tette az Apple Pay-t.
A világon 2014 óta közel 2 milliárd tranzakció folyt le az Apple rendszerein keresztül. A Walletbe digitalizált kártyával bármely, érintéses fizetésre alkalmas terminálon lehet fizetni.
Az OTP első körben a MasterCard és Maestro kártyákat vonja be a szolgáltatásba, és az iPhone 6 és újabb készülékeken érhető el. A kártya digitalizációja a SmartBank vagy a Simple appban, illetve az iOS beépített Wallet alkalmazásában végezhető el.
Pin kód kérés és limit!
Limit a bankkártyánál beállított limit, PIN-kód nem szükséges, mert a felhasználó a jelkódjával, Touch ID-val, vagy Face ID-val azonosítja magát.
5000Ft felett se szukseges pin? Kerdezzetek meg.
Egyébként érdekes, kb 1+ éve használok Apple Pay-t, N26on belül, viszont azt vettem észre hogy az elején még néha-néha újra kellett próbálnom a fizetést, viszont mostanra már mindenhol ment probléma nélkül.
Lehetséges hogy kaptak egy-két frissítést a terminálok, vagy csak képzelődöm?
Azért csak most került bevezetésre a szolgáltatás, mert az Apple-nek megvolt erre az ütemterve, és több körös tárgyalás után sikerült ezt elérni. A fejlesztésen 100 főnél is többen dolgoznak. Az OTP a külföldi példák alapján a szolgáltatás gyors felfutására számít.
A szolgáltatást a Kézenfogva Alapítvány számára történő adományozással mutatja be az OTP –– ami egy androidot futtató terminálon keresztül történik.
A Simple-ön keresztül a Simple virtuális kártyával még nem működik, de dolgoznak rajta.
Az Apple-lel nagyjából 1 évvel ezelőtt volt meg a kapcsolatfelvétel, de hamarabb az Apple nem engedélyezte.
Kérdés: Az OTP tervez a közeljövőben olyan fejlesztést a SmartBank-kal kapcsolatban, hogy a bankártya (vagy apple pay) vásárlásokat kategorizálva informatívan jelenítse meg. Mint az Apple Card bemutató esetén láthattunk.
Tehát a DIGIÜ?KAPU helyett valami szebb formában jelenítse meg …
A VISA kártyák támogatása is folyamatban van, de egyelőre nem érhető el.