Igen pl az, hogy ha másféle zsebes tokkal akarja valaki használni és kártyát tesz abba akkor a mágnes azt szépen hazavágja amennyiben nincsen leárnyékolva. A meg hogy egy gyártó szép és minőségi bőrtokot csinál, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a fizika is az erősségük.
de hát le van árnyékolva. vagy nem értem, mire gondolsz azzal, hogy “másféle zsebes tokkal”. mivel az új élek miatt eleve nem jó rá semmi korábbi tok, így nem hiszem, hogy ilyesmi eleve előfordulhatna, hiszen az összes új toknak már kompatibilisnek kell lennie vele ebből a szempontból is.
Nekem van egy kártyatartós bőr tokom ami igazán minőségi kézimunka az Xs-hez. Abból nem esik ki semmi két év után sem és valóban jó a cucc. Ha rendelek ilyent a gyártótól akkor lehet ők nem gondoltak bele a mágnesesség problémájába és nem tesztnek bele árnyékolást, akkor pedig bukhatom a bankkártyát amit beleteszek. Bár a haverom azt mondta ő tesztelte 1x a bankkártyát 2db HDD mágnessel és nem vágta haza, na én nem annyira bízom ebben.
nem egyszerűbb akkor ezt megkérdezni a gyártótól? mert a mostani tokod nem lesz jó rá egyébként sem, az új modellekhez pedig már eléggé logikusnak kellene lennie, hogy kompatibilis legyen a készülékkel ebből a szempontból is. (amióta van chip, pláne NFC a kártyákban, a mágnescsík csak biztonsági kockázat.)
Na igen, de pont itt az oldalon olvastam vhol vmelyik cikkben talán, hogy NFC kártyát sem javasolnak árnyékolás nélküli tokban a hátuljához tenni, igaz akkor sem értettem miért is, mikor szerény tudásom szerint annak nem árthat, v mégis? A bankkártyánál csak az a bibi ha elszáll a csík, hogy a zárt bankajtón nem tudsz bemenni, akkor meg ugye hiába a chip még jó.
Persze a gyártót megkérdezhetem és jó eséllyel készültek is a 12 megváltozott tulajdonságára. Persze nem lesz jó a mini-re meg pláne hogy nem mert az tutira kieshet már belöle, bár nem 100%
Tényleg ha már itt tartunk, hogy NFC meg a kártyák. A személyiben is van ugye chip és talán NFC-vel megy, azt nem tudhatná az iphone olvasni egy megfelelő applikácioval? Az akkor elvben ha jó, akkor hitelessé is tehetné az abba felvett iratot és lehetne igazolni magamat vele, vagy ez nem kivitelezhető?
az árnyékolás értelemszerűen az NFC-t is leárnyékolja, ezért nem javasolják mellé, nem azért, mert esetleg tönkretenné.
A kártyára vonatkozott ahogy emléxem, pl személyi, azért sem értettem az NFC és a mágnesesség egymásra elvileg nemhatása miatt, vagy vannak mágnescsíkos ID kártyák vhol?
Ott bármilyen mágnescsíkos kártyával be tudsz menni, nem kell hozzá bankkártya.
Egy dolgot elfelejtetek:
PayPass kártyához azért illik árnyékolt tárcát használni, mert a kártyát használatkor a terminál indukálja fel annyira árammal, hogy a chip tartalma olvasható legyen. Ergó ha valaki érintős távolságba tud helyezni egy terminált a kártyához, akkor interakció nélkül működésbe lép a fizetés. Tudom akkor még itt lehet a PIN, de ha összeghatár alatt van még az sem kell.
A telefon csak AP aktiválásakor küld fizetésre alkalmas információt amit a terminál levesz.
Jó de az egyetlen ami nálam van az jelenleg az erste kártyám mert csak befizetésre használom, kifizetni ott az óra, kp meg mindig van a zsebemben szerencsére.
Ez egy németországi bank lehet hogy itt másképp csinálják. Minden ok 
Hát öööö… De ezt MagSafe mágnes nélkül is meg lehet tenni bármelyik bankkártyával. Csak hát ugye az a bibi ezzel, hogy egyfelől nem tudhatja az egyszeri tolvaj, hogy ki hol hordja a bankkártyáját, másfelől a vezeték nélküli kártyaolvasónak is kell hálózati kapcsolat, ami mondjuk egy villamoson, vagy buszon nem annyira megoldott, meg hát tuti az is feltűnő lesz, ha valaki egy terminállal közlekedik.
Visszatérve, ez a MagSafe egy hülyeség. Ronda is és kb. semmi értelme. Egy tokot feltehetsz az iPhone 12-re úgy is, hogy nem rendelkezik ilyen képességekkel, mint ahogy vannak is ilyen tokok hozzá, én is egy ilyen MagSafe nélküli átlátszót használok, mivel a mágnessel rendelkező abból is milyen ronda már.
Viszont Offtopic, de magával a készülékkel meg vagyok elégedve. Persze a szokásos hiányosságai ennek is megvannak. Meg hát a kijelzője még mindig nem éri el a Samsungomnak a szintjét. Viszont tényleg jó fényképeket készít, a lapos oldala miatt a fogása is király lett nagyon, a gyorsasága pedig tényleg nagyon ott van. Megint más kérdés, hogy az ára horror. Ha valami normális szilikon tokot akarsz hozzá, az is olyan 7000 Ft körül kezdődik. És persze a telefont még mindig nem kapni idehaza, pedig pár km-re innen Ausztriában, amelyik kisebb ország mint a miénk és kevesebb a lakossága is, mindenhol kapható 23.-a óta. Az iPhone X-nél is lejátszották már ugyanezt, így nem annyira tudom, hogy ez annak köszönhető-e, hogy a nagyon liberális Alma pikkel az országunkra, mert meglehetősen régen konzervatív a kormányunk, vagy pedig simán csak annak, hogy a hazai Forgalmazók ennyire balfékek.
van SIM-kártyás terminál. de magával a jelenséggel, hogy lehúzzák-e a kártyádat a tömegközlekedésen, már az Urbanlegends is foglalkozott.
Aztán miben is nem éri el? Túlszaturáltságban? A samu kijelzőket nézve olyan mint akik csutkára tolt mély és magas hangszín szabályozóval hallgatják a zenét, ami akkor már csak ricsaj.
Nem is kell sim kártyás terminál se már. A sumup a telefon wifijéhez csatlakozik és a mérete is elég kicsi.
Elég a kettőt egymás mellé tenni és rögtön feltűnik a különbség, mert szemmel látható.
A Samsung Galaxy S20 Plus-on tisztább az egész kép, a fénye kb. fél erőn is jobb, mint az iPhone 12-nek háromnegyed erőn. Ha felhúzod teljes fényerőre mindkettőt, az iPhone 12 kijelzője, bár jóval gyengébben világít, mégis olyan, mintha túl lenne erőltetve és irreális a megjelenítés. Kb. mintha egy lámpával világítanák át hátulról ami megjelenik rajta, “ködösödik”, míg a Samsung Galaxy S20 Plus-nál nincsen ilyen teljes erőn sem. A felbontása is nagyobb a Samsungnak még mindig és a tapintásra való érzékenysége is jobb. Ha kikapcsolva teszed egymás mellé a kettőt, azt veszed észre, hogy az iPhone 12 Pro kijelzője kicsit világosabb, nem olyan szép mély fekete, mint a Samsung Galaxy S20 Plus-é és ha hiszed, ha nem, még tisztítani is jobban lehet a Samsungét, mivel a kijelzőjéről hamarabb és tökéletesebben le tudom szedni a zsírfoltokat, ugyanazzal a tisztítókendővel és tisztítószerrel (melyek közül egyébként egyik sem Samsung). És persze a Samsungon nincs notch, meg a kijelzője szélén a fekete “keret” is jóval keskenyebb, szinte alig van, míg az iPhone 12 Pro-n még mindig elég szélesnek tűnik, bár a 11 Pro-tól már láthatóan keskenyebb.
Ja! És igen, a színek is jobbak a Samsungon, méghozzá úgy, hogy a “Képernyőmód” “Természetes”-re van állítva, nem “Élénk”-re! Tehát nincs szándékosan irreálisra állítva a színtelítettség.
Már megint kezd egy kicsit félre szaladni a téma 
Amúgy ez a bőrtárca tényleg használhatatlan, kipróbáltam én is egy Store-ban.
Sorry. Teljesen igazad van. Sajnos gunar képtelen reálisan gondolkodni, ha iPhone-ról van szó, ezért válaszoltam.
Az érdekes. Melyik Store-ban próbáltad ki, ha nem vagyok indiszkrét? Csak mert idehaza én egyikben se találtam. Se MagSafe cuccok nincsenek, se körpántos szíjak a Watch-hoz. Mikor kérdeztem mi az oka, iszonyat buta indokokat mondtak.
Zürichben.