Nyáron Magyarországon is lehet már Apple Pay!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/04/13/nyaron-magyarorszagon-is-lehet-mar-apple-pay/

Úgy tűnik, hogy végre hazánkban is elérhetővé válik az Apple Pay, ehhez már csak néhány hónapot kell várnunk. A cég még 2014-ben, a szeptemberi iPhone 6 eseményen mutatta be az Apple Pay-t, amit azóta már számos országban használhatunk. Az európai régióban 2019-től már Németországban, Csehországban is elérhető a cég szolgáltatása, és úgy tűnik, idén nyáron…

Korábban írtam, hogy láttam egy mailt, ahol egy OTP-s ügyintéző nő megerősítette az ügyfélnek, hogy jön. Furcsa, de így volt. Írtam ennek a nőnek, le is pattintott. Erre válaszoltam neki egy screenshottal, hogy korábban mit írt másnak. Eltelt egy hónap és egy központi címről már azt a választ kaptam, hogy számos fejlesztés zajlik és igyekszenek minél előbb megismertetni a zemberekkel. Ez is ilyen nesze semmi válasz volt, de mégis több mint a kamuzó nő az első mailben.

A piaci pletykák jelenleg úgy szólnak, hogy júniusba lesz elérhető az otp, cib, knh ügyfeleknek. Aztán persze bővül majd minden nagy bankhoz.

2 kedvelés

Én már egy ideje irogatok a Raiffeisennek az Apple Pay miatt, de csak a szokásos sablon válasz jön vissza. A botrányos mobil alkalmazást sem tudjak 2019-es színvonalra hozni, szóval lehet magasak az elvárásaim velük szemben. Közben pl a Lengyelországban és Oroszországban használható, a Cseheknél és Németeknél még idén bevezetik.

Lehet hogy hülye kérdés de akkor ha bevezetik az apple pay-t akkor már az iPhoneal is tudunk majd telefonos érintéssel fizetni NFC-n keresztül ?

Pontosan. Kártya helyett majd a telefont fogod odaérinteni.

Ohhh de pazar. P20-al használtam csak sajna az androiddal meggyűlt a bajom viszont nagyon hiányzik a funkció de ez jó hír akkor örülök neki

Revolutnál legyen meg a Transferwise-nál. Azt nem értem, hogy náluk miért nincs. :frowning:

Mivel nem vagyunk fontos piac nem itt kezdte az egyeztetést az Apple a bankokkal. Plusz, amilyen a bankhelyzet, nem egykönnyen nyomja le az Apple a saját hasznát náluk.

Arra azért kíváncsi leszek, hogy a sok, magát a “digitalizáció” élharcosának tartó bank közül kik maradnak ki :smiley:

Még azt is érdemes megemlíteni, hogy nem nagyon hajlandóak itthon sokan átállni a kártyás vásárlásokra, eléggé leragadtunk a készpénzes fizetésnél és nem nagyon van az ellenkezőjére jel…

Én pont az ellenkezőjét látom nap mint nap. Öreg nénik, bácsik is simán a kártyát veszik elő.

Ebben azért benne van, hogy az ország jelentős része a fizetésének a jó részet feketén, kp-ban kapja…

Azok sajnos a kevesek, mert én meg azt látom, hogy nyugdíj után ott kígyózik a sor az automaták előtt és a bankpénztáraknál. Igaz ebbe az is belejátszik, hogy sok helyen ahol szeretnek vásárolni, vagy ahová eljutnak könnyedén, ott a kereskedőknek nem éri meg kártyás fizetést is nyújtani, mert sokba kerül nekik ahogy mondják. (mondjuk ezt én nem hiszem el teljesen, de ez az én véleményem)

Így van, itthon sajnos azért nem terjedt el a kártyás fizetés mert falvakban, kis boltokban, kisebb helyeken nincs kártyás fizetési lehetőség, és ezek vannak az országban túlnyomó többségben, nem a nagyvárosokban kell gondolkodni ilyen helyzetben, mert nem mindenki ott él.

Persze ez is közre játszik, de ne feledjük el azt sem, hogy a nyugati országrészben ( én is itt élek), akik külföldre járnak dolgozni, kinti bankszámlájuk van, kint leveszik a pénzt, áthozzák, átváltják és a kp-t költik. Itt a hozzászólások eléggé jól összefoglalják a helyzetet ez sajnos érthető, hogy ez a funkció ilyen lassan kerül bevezetesre, mert ha mindenki úgy huzogatná a bankkártyát, mint a bizonyoson a bőrt és olyan jelentős lenne a kártyás forgalom (a banktörvényt és társait leszámítva) lehet, hogy itt is hamarabb megkapjuk. Ebben az egy dologban (ha tényleg ez áll a háttérben) teljesen jogos a hozzáállása. Még megmelíteném, hogy sok 20-30 -as éveiben járó embereknél teljesen idegen a kártyahasználat, mert a bank az rossz, stb… ,persze a bankokat sem kell félteni ez nyílvánvaló. Én írtam a hétvégén még egy levelet a Raiffeisennek, hátha valami csoda történik és kapok választ, ha pedig teljesen elzárkóznak és a digitális szolgáltatások ilyen minőségűek maradnak, el fogok gondolkodni, hogy nézek másik bankot.

Raiffeisen : “Alábbi levelére válaszul szíves tájékoztatásul közöljük, hogy Bankunk jelenleg nem rendelkezik az Ön által említett szolgáltatással, és nincs pontos információnk arról, mikor tervezi bevezetni. Amint elérhető lesz, Bankunk tájékoztatni fogja Ügyfeleinket.”

Tipikus! Minden hazai szolgáltató kb hasonló szöveget tol a képünkbe, amikor kérdezzük esetleges “újdonságok” bevezetéséről.

1 kedvelés

Mi a szart kell ezen titkolózni?! Ha már egyszer megállapodtak a háttérben, miért nem lehet ezt kommunikálni, hogy jah, jön már gyerekek, várjatok szépen.

Azért mert ez nem így működik. Százezrek rimánkodtak amikor az előre bejelentett Apple QiCharger végül mégis vissza lett mondva. Most gondolj bele, egy bankrendszeri változtatás komoly pénzpiacokat is megmozgat(hat), nem véthetnek ilyen hibákat, mint pölö az előbb említett Apple.

Egy előtte lévő kommentelőnek: Az aki kint leveszi, behozza majd átváltatja ITT a pénzét, annak kedves egészségére :smiley: MO-n talán a legdrágább az EU-ban a devizaváltás járuléka, plusz még külföldön is fizet azért, mert levette, szép bukó.