Parancsok: így kérdezd meg Sirit, hogy mennyi a SZÉP kártya egyenleged

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/11/19/parancsok-igy-kerdezd-meg-siri-t-hogy-mennyi-a-szep-kartya-egyenleged/

Korábban már írtam egy cikket a Parancsok alkalmazásról, amiben beszámoltam arról, hogy akár magyarul is beszélhetünk Sirihez és felismer minket. Ebben a cikkben egy hasznos parancsot fogok megosztani veletek, amit @kaloczidev készített. Azt hiszem, a SZÉP kártyát nem kell bemutatom, a cégek előszeretettel használják érthető okokból. Általában a SZÉP kártya iOS alkalmazáson belül szoktuk lekérdezni…

Szóval, ha valakinek kell úgy, hogy nem értesítés, hanem kiírás, mint ahogy a cikkben van, akkor íme, hogy ne kelljen újra legyártania:

SZÉP kártya parancs - kiírással, értesítés helyett.

1 kedvelés

K&H esetén hogy működik?
Meg persze ott van még az MKB is, mint SZÉP kártya kibocsátó.

Hát ezeket akkor le kell kódolni rendesen, érdemes felkeresni a kollégát Twitteren, hogy segítsen. Azért nem 5 perces művelet.

Ha van egy nyilvanos oldala, ahol kartyaadatok birtokaban lekerhetoek az egyenlegek, ugy egyszeru a mutatvany. Viszont ha bejelentkezes szukseges, ott mar korulmenyesebb a dolog, mivel a teljes bejelentkezesi folyamatot meg kell csinalni shortcutsban.

OTP-s esetben nincs bejelentkezes, de igy is 30+ muveletet hajt vegre ez a csoda :slight_smile:

Hogyan tudom engedelyezni a nem megbizhato parancsokat? Nem talalom a parancsok beallitasait. Koszi!

@retekcs ez természetesen külön le van írva a cikkben:

Első körben hozzunk létre a Parancsok alkalmazáson belül bármilyen parancsot, hogy engedélyezhessük a Nem megbízható parancsok opciót, amit megtaláltunk a Beállítások – Parancsok menüpontban!

Ez nagyon hasznos volt köszi! A gyári szépkártya appban mindig be kell írni a telekodót, van amikor nem is megy. Szóval király :slight_smile:

1 kedvelés

Sziasztok, mindenkinek mukodik csak en vagyok a béna? :slight_smile:
Többször megpróbáltam de “hibás adatok” ertesitest kapok. Pedig nem hibas sem a kartyaszam sem a telekod. :man_shrugging:

Targytalan, en voltam a béna! :roll_eyes::smiley: szuper nagyon, köszi

2 kedvelés

Az Apple megemlíthette volna valahol (nagyon apró betűvel), hogy ha vegyesen vannak iOS 12-t és iOS 13-at futtató készülékeid, akkor az iOS 13-on ne próbáld szerkeszteni (még a nevét se), mert onnantól az iOS 12 nem fogja tudni futtatni, mondván, hogy a Parancsok újabb verziójával készült, frissítsd a Parancsok appot (amit ugye iOS 12-n már nem lehet). Sajnos ebbe belefutottam, és kénytelen voltam egy elég hosszú parancsot újra létrehozni a nulláról, csak azért, mert az iOS 13 nem azt a nevet vette át, amit adtam neki, hanem amit a Siri felismeréshez bediktáltam.

1 kedvelés

Én viszont akkor béna vagyok mert hibás adatok értesítést dob. Már megpróbáltam minden variációt

Nem részletezték a cikkben, de nem a teljes kártyaszám kell, hanem csak a 61013242 utáni rész.

Ugye a shortcut magan.szepkartya.otpportalok.hu/egyenleglekerdezes oldalt hívja meg, itt látszik, h mit értenek kártyaszám alatt.

@zenima hát de ott van a képernyőfotó a cikkben, ott írja a parancs maga, hogy mit kell beírni. :slight_smile:

Az OTP változtatott a lekérésen, így a Shortcut nem működik, az alábbi videó alapján javíthatod:

Átalakítási hibát nem tapasztaltok? Mar többször kezdtem elölről de mindig ezt kapom. :confused:

Olvass eggyel feljebb. :slight_smile:

@SzifonAdmin sajnos a videón levő beállítás ellenére se, de most meg helyreállt :slightly_smiling_face: azért köszönöm :wink:

Sziasztok!

Nekem egy átalakítási hibát ír ki szöveg típusról szótár típusra. Hogy lehetne ezt javítani?

Olvass néggyel feljebb :slight_smile: