Roborock S7 okos robotporszívó – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Roborock S7 okos robotporszívó – teszt és vélemény - Szifon.com

Nem először írunk itt a Szifon.com-on okos robotporszívóról. Néhányat már teszteltünk az elmúlt évek során, de sosem volt a kezünkben az úgynevezett zászlóshajó, a Roborock márka aktuális legjobb terméke. Ez jelen cikk írásakor a Roborock S7 névre hallgat, aminek a tesztelését alább olvashatjátok. Minden évben jönnek ki újabb robotporszívók, és ezek 90%-ban egy kaptafára épülnek…

1 kedvelés

Mennyi idot bir az akksija? Hany m2-t tud megtenni? (Pl. Max szivoeron)
Milyen gyorsan tolti fel?

Hali, hát max szívóerő ugye nem kell sokszor, mivel a padlón felesleges. Ezért is használja a szőnyegen csak a max szívóerőt. Az aksi szerintem 200nm-es házat simán abszolvál egykörben, de ha lemerülne feltölti magát és onnan folytatja. Nálam 80nm van és 60%-ig merül egy teljes felmosás porszívózás alatt. Töltés gyorsasága jó. :smiley:

1 kedvelés

beszart a NEATO robotporszívóm azt szeretném kérdezni hogy érdemes egyből megvenni az robodock-ot? ha igen akkor milyen széles mert ahová rakni szeretném ott korlátozott a helyem. A teszt alapján nagyon jó ez az S7 kb 90nm lakást kellene takarítani de nyilván kényelmesebb lenne az ürítéssel együtt venni mint alkalmanként üríteni a porszívót.

Őszinte leszek, igen. Egyszerűen kényelmesebb. Tetszeni fog, nyilván va egy fun factor, ami miatt is érdemes megvenni, mert jól nézki, de hasznos is. Én nem szívesen vennék már robotporszívót dokkoló nélkül úgy amblokk, nekem nagyon kényelmes és tetszik!

köszi, viszont lehet, hogy 2 lépés lesz mert így együtt azért nagyon durva ára van a kicsikének… Lenne még egy olyan kérdésem, hogy első alkalommal is már feltölthető a felmosáshoz a tartály vagy azt érdemes inkább a feltérképezés után a 2. alkalommal használni csak.

Érdemes 2. alkalommal használni csak, mert azért az első körbemenetelkor beakadhat fejjel lefele fordítod stb. Egyébként mindenképp desztiállált vizet rakj bele, hogy ne legyen később probléma.

Nálam itthon tisztított víz is van. Elvileg az is jó? Még a nespresso gépen sincs soha vízkő, 5 éves de még nem kellett átmosni a tisztító folyadékkal

1 kedvelés

Ha a Nesspresso gép nem vízkövesedik akkor az több mint jó lesz. :grinning: Nálunk 2! hetente kell vízkőtleníteni, de a Roborock 2 éves és még semmi baja.

En a benzinkuton kaphato nagypalackos ioncserelt vizet szoktam tenni az S5 Maxba, illetve egy keveske illatositott ecetet neha.

1 kedvelés

a tisztított víz az akkor lehet jó, ha közvetlenül a fordított ozmózisos szűrés utáni vízről van szó, és nem az utósózó patronon való átfolyás utániról.

2 kedvelés

Ezt amúgy megkérdezhetem, hogy miért?

illatosított ecet nem árt? Tökre gondolkoztam már én is, hogy kéne valami jó cucc a víz mellé de nem mertem semmit belerakni.

mert az utósózás visszateszi a vízbe azokat az összetevőket, amiket az ozmózissal kiszűrtél, és akkor meg már a csapvizet is használhatnád. (az utósózás azért kell, hogy ne vegytiszta vizet igyál, mert az nem pontos megfogalmazással mondhatni belőled vonja ki az ásványi anyagokat.)

Nekem masfel eves az S5 Max, kb 2-3 havonta kap illatositott ecetet, a maradek idoben csak desztvizet. Illetve, volt mar, hogy sima ecetet hasznaltam, de az valamelyest szaglik :slight_smile:

Csak azért mert van egy nagy (10 méter X 3 méter) üvegmosó gépem és ott kifejezetten azt mondták mikor installálták, hogy a visszasózás fontos, igazából megmondva nem kérdeztem miért, de ha már így feljött a téma gondoltam megkérdezem.
Sőt jut eszembe a mosogatógépünket is fel kell töltenünk mindig sóval.

Jah én csak illatosítanám a feltörlést :smiley: de akkor erre nincs megoldás.

Jah, en az ecetet az ecetsege miatt hasznalom :smiley: Illatositast csak azert, mert nem birom az ecet szagat.

Akkor más a célunk :smiley: :smiley: