Robot porszívó-okos porszívó

Nagyon jó áron találtam iRobot roomba i7 porszívót külföldről. Holnapig tart a deal. Nyilván a garancia nem lesz itthon érvényes, azaz ha tudom javíttatni akkor is pénzért. Nem tudom, hogy érdemes-e megvennem, olvasok panaszt rá, nem szív eléggé, mãr szoftver hibával érkezik stb. Van-e jobb megoldãs számomra, tudtok-e már bevált robot porszívó modelt ajánlani? Az elvárásaink a következők lennének: takarítsa ki az egész lakást, esetleg vékonyabb szőnyegeket is. Át tudjon menni küszöbökön, A lakás egyes részeit sűrűbben kell takarítani, főleg poratka allergiámnak “köszönhetően”, azaz nem baj, ha igen jó szűrője és bemegy az ágy alá. Lányom is én is hosszúhajúak vagyunk. Köszönöm a hozzászólásokat.

Itthon az Eufy Robovac L70 hybrid picivel olcsóbban kapható, mint az említett külföldi i7

Nekünk egy Roborock S5 van itthon ami most már több mint egy éve minden nap körbe megy 80m2-en, van hogy kétszer is. Van két macskánk és porallergiám is van igaz nem annyira erős és asszonynak hosszú haja van. Felmegy a szőnyegre is minden gond nélkül sőt 1-2 centis akadályon is átmegy probléma mentesen. Tudsz virtuális falakat illetve zónákat létrehozni. Mi meg vagyunk nagyon elégedve vele, azóta a családban is vettek mások is és ők is. Ár-érték arányban szerintem verhetetlen. Annyi, hogy időközönként le kell szedni a hajakat a keféről alulról, de nem nagy kaland. A eufy-t @SzifonAdmin tesztelte, ő tud róla nyilatkozni , de a cikke alapján meg volt elégedve vele nagyon. :slight_smile:
U.I.: a két porszívó nagyon egyforma. :wink:

1 kedvelés

Köszönöm, pont ezt a kettőt csekkolom a kérdés feltevése óta. Mennyire hangos? Ahogy nézem kb. zajszîntben különböznek csak

Eufynak van egy csendes modja amellett kb alszol :slight_smile: en azt szoktam hasznalni.

1 kedvelés

Szerintem az Eufy halkabb lesz, bár nem teszteltem le egymás mellett.

1 kedvelés

Akkor eufy, ha már lesz tőlük kamera is… ott egy tartály van a víznek és a pornak? Jól értem? Ha kell mop elöl szív, hátul töröl? Amit nem látok videón, élekt, bútorok körül, fal mellett alapos? Zsinórokat, rojtokat gondolom nem szereti.

Nalam egy Roborock S5 Max dolgozik tobb, mint 1 eve. Porszivozni poszivozik minden nap, 2-3 naponta fel is mosok vele. Az elegedettseg maximalis. Igaz, csak 30-40nm felulet van, amin vegigszalad. Az S5 Max-ban a sima S5-hoz kepest a felmosas fejlodese. Szivattyu, nagyobb watertank, allithato vizmennyiseg.

1 kedvelés

Nehéz a döntés :slight_smile:

Ne aggódj, én 2 évet gondolkoztam :joy:

1 kedvelés

Itt, eufy is van no-mop funkció? Eufy eredetileg hepa filteres? Az eufy app is van olyan jõ, mint a xiaomi? Sokkal hangosabb a roborock?

Nem tudom, hogy a eufy tudja-e de a Roborocknál tudsz Siri Parancsokat létrehozni, indításhoz, leállításhoz stb. Homekithez adni viszont már kicsit időigényesebb és kell hozzá pl egy Homebridge, nem tudom a eufynál ezt hogy lehet. Amúgy a cikkben látott fotók alapján elég egyforma a két applikáció.

1 kedvelés

Van no-mop funkció, de szerintem nem hepa filteres, legalábbis erre vonatkozóan nem nagyon találtam semmit. Én amúgy meg vagyok ezzel elégedve, de számomra kevés az okosotthon funkciója. Én ebből a szempontból Power user vagyok és hiányzik az API avagy a külső hozzáférés, ami Roborocknál meg van. Pontosabban nincs meg, de szénné hackelték :smiley:

Szóval az Eufy nagyon jó, mint porszívó. Jó az app, jó igazából minden, a hardver is. Az Eufy esetén Alexa és Google Home támogatás van.

1 kedvelés

Akkor tényleg teljesen egyformák, leszámítva a zajszintet, most már tényleg nagyon nehéz a választás. A roborockot mondjuk több “best of the year” listán látni. A külső hozzáférés alatt azt érted, hogy el lehet indítani munkából, ha úgy van kedvem? Azaz távoli elérés? Ezt nem tudják alapból?
Milyen az eufy mopja? Volt video ahol panaszkodott valaki, hogy ha nem benutatóra kapta volna, vissza vinné, mert szerinte hiba, hogy vizesen hagyja a padlót, és szerinte cserélik.
Mennyi lehet ez a zajszint különbség a valóságban? Úgy lãtom roborocknál is van csendes mód.
A 200Pa szívóerő különbség számít-e?

Külső hozzáférés alatt én úgy értem hogy automatizálhatom. Tehát beköthetem más rendszerek alá. Ezt egyik sem tudja alapból. Amit Te kérdezel azt tudja mindkettő.

Én nem mosok fel vele :smiley: így ezeket a kérdéseket passzolom. Nekem sosem volt roborockom így a zajszíntet sem tudom megmondani, sem a szívóerő különbséget.

1 kedvelés

Úgy látom amazonon lehet rendelni hozzá hepa szűrőt

1 kedvelés

Beadja a parancsok automatikusan a lehetőséget?

Igen, benne a van az alkalmazásban a parancs létrehozása lehetőség.

1 kedvelés

A felmosást én is passzolom. Arról @Czo írta a Roborocknál, hogy jól működik.

Ez viszont itt nem a Roborock alkalmazasa, hanem a Xiamoi cucca. A Roborock ujabb porszivoinak a feature keszlete nem hasznalhato, csak a Roborock sajat alkalmazasaval.