Ross Young: az iPhone 14 Pro kamerasziget nélkül, kétlyukú kialakítással érkezhet

Eredetileg itt jelent meg: Ross Young: az iPhone 14 Pro kamerasziget nélkül, kétlyukú kialakítással érkezhet - Szifon.com

Az elmúlt hónapok során számos pletyka látott napvilágot amely tudni véli, hogy az Apple a tervei szerint lemond az idén ősszel megjelenő iPhone 14 Pro modellek esetében a több szenzort is magába foglaló kameraszigetről. Kezdetben azt rebesgették, hogy az Apple egy lyuk-szerű kialakítással oldaná meg az előlapi kamera elhelyezését a kijelzőben, de most egy megbízható…

Kullogunk a droid után. Az meg, hogy nem akar egy lyukas kialakítását azon nagyon hangosan nevettem. Nem tud inkább. De egy biztos! A Face ID előtt le a kalappal és tudom, hogy kell a két lyuk vagy tabletta vagy nevezzék aminek akarjak.

Talán vissza kell csinálni a kávás kihelzőt és akkor tényleg nem látszik a notch😂. De persze a billegős hátlap az nem zavar senkit😀. SE-m van, nem tudom milyen egy belógo notch. Talán váltok 13 pro max-ra, de addig csak nevetek ezen a “problémán”.

A billegős hátlap engem rohadtul zavar, de úgy látszik sokakat nem. Nem értem, ezt Steve biztos nem engedte volna meg, de úgy látszik így is veszik az emberek!

Igen engem is, de nem csinálnak vele semmit, mert valamelyik idióta kitalálta, hogy ezzel is vékonyabb lesz a készülék, majd a többi gyártó bután átvette és megszokottá vált. Pedig irdatlan hülyeség! Néhány tizedről beszélünk, amivel lehetne simán vastagabb a vas és akkor újra sima lehetne a hátlap, könnyebb lenne pl az asztalról felvenni is és hozna kicsit több akku időt ha kihasználnák a helyet benne amit kapnának ezáltal.

Lehet hülye kérdés, de miért is cserélné le az Apple a notch-ot mikor pont most vezették be a MacBook Pro-kon is?
Ha el akarnának távolodni tőle, akkor szerintem már az új módszert használták volna az új MBP-n vagy nem lett volna azon továbbra sem notch.

Mondjuk engem ez a sziget annyira nem érdekel, viszont az inkább, hogy Mini nem lesz. Megint veszítenek egy csomó vásárlót. Akinek kicsi a keze, annak a 6,1 coll is nagy.
A párom biztosan nem vesz újat. Én meg maradok az SE-nél, a TID miatt.

Nekem is pont az jutott eszembe, hogy ha nem tudják teljesen elrejteni legalább a FID-t akkor teljesen felesleges lenne ez a megoldás. Nyernek maximum 2 kis ikont a bal felső sarokba és ennyi. Oké, pl
videónézéskor jól jöhet ez a hely, de valljuk be már mindeki megszokta a noccsot.

Na igen, én max veszek még majd 13 mini-t és slusz, ha megint eltüntetik a mini méretet és a következő SE, a 3 v 4 stb nem veszi át a szerepét.

Talán ha finoman kiemelnék a közepét a kijelző fölött, oda be is férhetne akár és nem lógna a kijelzőbe. Kis kompromisszum, de szépen is meg lehet oldani gondolom.

1 kedvelés

Mivel kullogunk a droid után? FaceID nincs androidon, főleg nem 3D-s.

Amúgy jól néz ki ez a kettős kivágás. Bár nekem a szigettel sincs semmi bajom, nem kell négyzet alakú kijelzőt bámulni.

Gondolom a punch hole-ra gondolt a kolto. Mert droid vonalon van mar 1-2 ilyen keszulek.

En orulnek ha a hulye kivagas helyett, visszakapnam a teljes kijelzoszelesseget. A telefon idegesito es hasznalhatatlan amiatt, hogy kivagtak a statusbar kozepet. Egy csomo folosleges mozdulattol mentene meg, ha nem lenne igy elrontva.

Nekem kimondottam így tetszik és nem látom hátrányát használat közben sem.

Nekem allando jelleggel hianyzik a szolgaltato neve, az akku %, es a VPN allapotot jelzo ikon. Ezekhez folyamatosan rangatni kell a statussavot, mig evekkel ezelott boven eleg volt rapillantani. Semmi gyakorlati haszna nincs az egesz kijelzo kivagasnak. Ha lejebbtolnak a kijelzot, sokkal tobb dolog kiferne a statussavra. Pont ugyonaz a hulyeseg, mint az uj MacBook Proknal.

Hát ahogy elnézem az eljövendő időben még maszkozni fogunk sokáig és konkrétan minálunk (család) munka közben is sokkal jobb lenne egy ujjlenyomat olvasót használni mint örökké felemelni az asztalról a telefont a hülye Face ID miatt. Jó lenne ha benne lenne mind a kettő. És el tudnád dönteni az ember mit akar használni. Munkahelyen ugyanúgy teljes munkaidőben maszk van. Nyomkodhatjuk a kódokat úgy mint az iPhone 4S-en. Azért az egy fél millió Ft-os telefonál eléggé kínos. Pont azt beszéltük hogy SE-ből be kellene vásárolni mielőtt bele frissítik abba is a Face ID t. Minden közbe androidos barátaim nagyon hangosan röhögnek! Mielőtt megírod hogy vegyem meg a karórát közlöm hogy megtettem. Igaz hogy csak magamnak és a család többi tagja még küzd. Viszont a karóra is csak a telefont oldja fel és nagyon sok applikáció nál van arc azonosítás ahol viszont a karóra már nem játszik be. Csak a telefon feloldásnál. Az sem kifogás hogy kapcsoljon ki az applikációból az arc leolvasást mert nem akarom. Nagyon érzékeny dolgok vannak benne. Szóval én is nagyon imádtam éveken keresztül de most, hogy ez a helyzet van és marad is sokáig egyszerűen használhatatlan. Szóval kullogunk. Az egyéni probléma kifogást meg nem fogadom el mert nagyon sok ember dolgozik maszkba és használ maszkot napközben.

1 kedvelés

Ez nem nevezhető “kullogás”-nak inkább egy olyan rendszernek ami ugyan a legbiztonságosabb a piacon, de ezzel együtt sajnos még nem készült fel a folyamatos maszk viselésére és itt jön ki, hogy mennyire előre terveznek a cégek, mert még nem született náluk egy igazán jó megoldás erre a jelenségre. Az említett többi gyártó alapból nem használ olyan jó F-ID -t és ezért vannak bennük T-ID-k mindben, hogy legalább biztonságot is tudjanak adni valamivel, szóval csak emiatt kerültek előnybe véletlenül és nem hiszem hogy tervezetten, mert ha igen akkor valamit ők már tudtak előre és az akkor egy összeesküvés elmélet :grinning: . Az Apple pedig mint tudjuk nem fog félkész dolgot kitenni egyik vasra sem, talán.
Persze ahogy anno szóltak a hírek, az Apple már évekkel ezelőtt megvett valami céget akik kijelző alatti T-ID fejlesztést csináltak, de valamiért nem akaródzik beletenni pluszban nekik.

Én nem emelem fel sosem a telót hiszen eleve felém néz, egy állványon van. Nekem nem hiányzik a ujjlenyomat olvasó. Talán meg kellene tanulni használni :smiley:

Te tényleg nem érted, hogy maszkban nem ismer fel? Gondolom otthon vagy egész nap, fel sem állsz az asztaltól, úgy valóban működik a FID. De a többi ember utcára megy, esetleg munkahelye van. Ezeken a helyeken általában maszkot kell viselni.
Örülök, ha újdonságot mondtam. :slight_smile:

1 kedvelés

Számítógép előtt ülve is maszkban vagy? Ahol fizetni kell ott is maszkban vagy? Meddig tart megnyomni 4 számot ha maszkban vagy? Nem értem a problémád.