Spotify HiFi – érkezik a veszteségmentes, CD-minőségű opció a prémium előfizetők számára

Eredetileg itt jelent meg: Spotify HiFi – érkezik a veszteségmentes, CD-minőségű opció a prémium előfizetők számára - Szifon.com

A Spotify egy virtuális esemény során pár nappal ezelőtt a saját zenei platformjára érkező frissítések és új funkciók sorát mutatta be. Az egyik legérdekesebb bejelentés az új, veszteségmentes Spotify HiFi, amely kiegészítő opció lesz a prémium előfizetők számára, mivel a szolgáltató növelni akarja előnyét az olyan vetélytársakkal szemben, mint az Apple Music. A hónap elején értesülhettünk róla, hogy…

A dolog ott vérzik el, hogy a prémium szegmensben kb. kiirtották a jacket, így igazából ott aligha lehet ezt élvezni.
Mai napig nem készítettek olyan digitális fülest, ami versenyezni tud az analóg highend szegmenssel.

1 kedvelés

Ennyi. Az iPhone AAC tömörítéssel nyomja a bluetooth-on a jelet a füles számára. Pont abban, amiben az Apple Music is streamel. Mondhatni tökéletes megoldás, pont olyan szar az adatátvitel, amilyen a forrás. Teljesen felesleges javítani a forráson, ha az átvitelen nem javítunk, márpedig én nem hallottam, hogy az Apple rohanna licencelni az apt-x formátumot.

USB Dac pl az AudioQuest Dragonfly és mehet az analóg füles.
Ezt a telefon tápja is meghajtja, ha esetleg valakinek az a fétise, hogy utcán is Hi-Res-t hallgasson.

Amúgy nagyon jó kis cucc régebben sokat hallgattam 96/24 zenéket laptopról frankón tette a dolgát.

2 kedvelés

A Tidal is veszteségmentes, nem? Nem használom, csak ezt olvastam róla.

SZERK: Ja éljen a felületes olvasás, itt is ezt írjátok. :smiley: Amúgy ha már ennyi veszteségmentes zenei streaming van, akkor egy átlag ember mi alapján döntsön? A választék mennyiben más egyes helyeken? Tehát “minden” előadónak fenn van a teljes diszkográfiája? Mert amikor én pár éve kipróbáltam pl a Spotifyt akkor nem minden kedvencemtől volt fenn minden album.

Csak mennyivel egyszerűbb lenne, ha simán ott lenne a jack azt kész :grinning:
Nagyon sok telefonnál láttuk, hogy megoldható vízállóság és még tömítéseket sem kell belenyomni hozzá. Csak hát funkciót áldoztak a dizájn oltárán.

csak mondjuk a jack-aljzaton már egy DAC utáni analóg hang megy ki. ahhoz, hogy az eredeti minőséget megkapd, az eredeti adatfolyam kell, amit saját DAC-kal alakítasz vissza analóggá. önmagában a jack-aljzattal nem lennél előrébb.

Nagyon tetszik, hogy a High-End-et próbálod összehasonlítani ezzel. A High-End azért ott kezdődik, hogy nem zenei stream, ez inkább HiFi ahogy a nevében is. Ehhez pedig elérhető füles, teljesen használható lesz majd.

bakelit rocker rajongóként ez azért fájt…

Oké, de ha marad az jack és az iparág is erre felé megy, akkor lett volna ilyen irányú fejlesztés az Apple-nél. Bevezetik ők is a magas minőséget music-ba+azévi iphone-t tudják a zenével promozni.

Nyilván feltételezés, meg az átlagembert nem is nagyon érdekli a dolog, csak eljátszva a gondolat menettel.

Átlagos utcai szintre értettem, hisz a nagyátlag sztem ott használ streaminget csak erre talán nincs kifejezés vagy nem ismerem.
Nyilván nem egy kategória sennheiser he-1-el vagy hasonlók :grinning:

Meghajolok minden bakelit rocker rajongó előtt :blush:

Hát, de Spotify HiFi nekik szól :slight_smile: Átlag usernek, aki vesz egy jobb minőségű fülhallgatót beépített DAC-kal. Így igazából ők már jobb minőségben tudnak zenéthallgatni. Ennyi. :slight_smile:
Nyilván nem a vezetékes jackes analóg szegmenset célozzák :smiley: De értem mire gondolsz.

Minek lenne ott, ha a telefonban lévő dac egy nagy rakás sz@r? :).
Lightning → USB → external DAC így lehet élvezni a Hi-Res adta többletet ;).

totopad,
nemrég adtam el pár bakelitot (vagy 30 darabot). Vegyes volt a paletta: Dinamit, Anthrax, Deep Purple, Queen, Hobo és hasonlók. :slight_smile: Mentségemre legyen mondva, egy gyűjtő lett az új gazdája. A streaming ipar engem is bedarált, győzött a praktikum.

1 kedvelés

Agent_H,
Nekem egy FiiO A3-as fejhallgató erősítőm volt, nagyon szerettem. A Dac-okkal egyetemben kifejezetten hasznosak, amikor pl. nagy impedanciás fejhallgatókat kell “kihajtani”. Viszont ha a mobilitást nézzük, az Airpod-sok (most a hangminőséget kicsit háttérbe tolva) sokkal praktikusabbak számomra.

1 kedvelés

vkleszken,
Én úgy tudom, az első “loseless” szolgáltató, amely szélesebb körben is népszerűvé vált, az a Tidal volt. A kínálatot tekintve (gondolom folyamatosan bővül) szerintem ezek a cégek hasonló cipőben járnak, mint a videostreamig szolgáltatók. Többet is kipróbáltam közelmúltban( Apple TV+, Netflix, HBO GO) és arra jutottam, ha nagy választékot szeretnél (itt most a magyar nyelvű tartalomra gondolok) több előfizetést kell “pumpálni”. Összességében havi 10-11 ezer forintból már van mit a pattogatott kukorica mellé tenni. :smiley:

Én két-három havonta cserélem az előfizetést. Felesleges fut egyszerre az HBO és a Netflix.

1 kedvelés

Ezt sose értem, hogy miért hisztiznek az emeberek a jackért a minőség miatt,

“Ez azonban továbbra is AAC formátum, ami nem veszteségmentes, emiatt nem tud versenyezni a többi, 16-24 bites FLAC formátummal szemben.”

Baromi jól tud versenyezni velük, sokkal több Apple Music előfizető van, mint Tidal, Qobuz, Deezer lossless előfizető összesen. Majd akkor lesz Apple Music Lossless szolgáltatás, amikor az Apple-nek el kezd fájni, hogy számottevő előfizetéstől esik el, mert a lossles miatt más szolgáltatót választanak az Apple felhasználók.

1 kedvelés