Telekom eSIM és MultiSIM – teszt, leírás, vélemény!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/11/15/telekom-esim-es-multisim-teszt-leiras-velemeny/

Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek tisztában azzal, mit is jelent a két fogalom. Az Apple készülékek is egyedi módon használják ezeket a kártyákat a dupla modem hiánya miatt, így gondoltuk, írunk erről a kérdéskörről egy összefoglaló cikket. Többen kerestetek már…

Hát igen akkor lett volna innováció ez az egész (Apple-n belül ugye) ha dual sim active-t vagyis 2 modemet raknak a telóba, így csak megint egy marketing fogás, de már már van 2 kártyás iPhone. :smiley:

1 kedvelés

siralmas…

Ez így értelmetlen, használhatatlan úri huncutság, talmi csillogás, hókuszpókusz.

kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk.

Majd jövőre. Nem szabad mindent ellőni elsőre, ezt ők is tudják nagyon jól =)

Hogyhogy nincs még mindig, 2018-ban, Apple laptopaiban SIM foglalat, legalább ez a virtuális eSIM, és 4G mobilnet?

1 kedvelés

Igen ez kicsit elmaradott dolog, főleg hogy már nem a hazai piacra készülnek főként, ahol szinte mindenhol van vmilyen wifi elérés, ha jól tudom. Az europai modellekbe legalább hely lehetne, vagy van? Én évek óta használok Dell prémium notikat és mindben van SIM foglalat utána ha netán nincsen modem akkor teszek bele egyet és kész is a teljesen mobilis noti, persze a világító bill. is alap bennük, ha nincsen akkor kerítek bele, mert sötét helyen se legyen szemgúvadási ! :eyes:
De gondolom ha elterjedtebb lesz ez a multisim akkor talán a gyártók is ráállnak az e-simekre minden vasban, az okostelókban meg nem is kellene más, mert így csökkenthető a vízbehatolási helyek száma.

Csak még egy dolog ehhez. Ha a multisim kartya es a telefonban levo fő SIM kartya is ki van kapcsolva na akkor van gebasz. Iranyfoglaltsag van, tehat teljesen nem mukodik semmi. ha valaki hivja a telefonszamot akkor iranyfoglaltsaggal visszadobja a halozat. Ez pillanatnyilag egy teljesen rossz beallitas a T reszeről, de még nem tudjak elharitani ezt a hibat!!!

Sziasztok! Én használom a két simet XS Max-on, 1 db fizikai sim és 1 db esim, semmi baj nincs vele. Működik rendesen, amennyiben az esmien beszélek akkor mivel át van irányítva becsörög a fizikai simre érkező hívás, viszont az esimnél ez már nem megy mivel nem tudom az átirányítást bekapcsolni, mert e T szerint magán előfizetésnél nincs hivásátirányítás. Ez van, de legalább működik és napi szinten tudom használni.

Azt nem teszteltétek ha a főkártya (nálam az e sim) beállításainál csak adatra állítjátok a 4G-t? Elvileg akkor a hívás nem foglalja a netet mint volte-nél

koszi hogy koruljartatok a dolgot. igy azt hiszem az S4 is kimarad ha jovore lesz eSIM, en megfogadtam hogy LTE sre valtok csak… ekg nekem meg a 4.x elott nem sos dolog, es meg az usaban is varni kell ra az hogy itt meg fog e mukodni az kerdes. a tobbi meg csak dizajn. es jo sokba kerulne.

1 kedvelés

Nekem azokhoz lenne egy kérdésem, akik már esetleg használják az LTE képes Watch-ot, hogy amennyiben azon jön a hívás tud-e csatlakozni Bt-on pl egy fülesre, vagy csak és kizárólag David Hasselhof stílusban lehet róla beszélni?

Sztem azt a részét nagyon optimistán látod, hogy az ekg-ra nincsen szükséged mert 4x előtt vagy még! Az amit kimutathat nem attól függ hányadik x-nél jársz, páran már dobták el a kulcsot sportolók is és nem tudták, hogy vmi bajuk lenne, jóval a 4x előtt is sajna. Abban meg igazságod lehet, hogy az usa-ban is várják még, bár ott már állítólag megy a funkcio. Sosem baj ha van ilyen tudása vmelyik eszköznek, pláne a hazai EÜ viszonyokat ismerve. Ha nem magánba mész akor minden vizsgálatra várni kell, egy ekg kb 1 hét, terheléses ekg hónapok, a 24 órás is hasonló! Szóval ha vmi baja van vkinek és ki szeretné vizsgáltatni magát, hát lehet a kaszásnak előbb lesz időpontja mint neki az ekg-ra.

tud, ki tudod választani, hová tolja ki a hívást.

Akkor is ha nincsen ott a telefon, mert pl otthon hagytam? Csak mert most néztem hogy nem volt teljesen egyértelmű a kérdésem. Szóval ha a kocsiban felejtem vhol a telót és a kezemen az óra, ergo nem látják egymást, akkor az órán fogadom a hívást és tudja kitenni Bt. fülesre? Mert ez fontos lenne.

nem értem a kérdésed. az LTE-s óra eSIM-mel önállóan kapcsolódik a mobilhálózatra, ha azt az előfizető aktiválta. az LTE-re csatlakozó órán önállóan tudod fogadni a hívásokat, és ha az órához csatlakoztatva van Bluetooth-os füles, akkor azt is tudod használni. az LTE funkció itthon egyelőre nem érhető el.

Pont ez volt a kérdés hogy ha csak óra és füles van nálam akkor is tudok fülesről, de mint írod igen, csak mi az ami itthon nem elérhető? Mert a T-nél ott az esim és a multisim, tehát elérhető minden, sőt mint írtam máshol a T. azt állította, hogy ha hozok pl németből egyet akkor arra rá is tudják tolni az egyiket a multisimből.

nem, nem érhető el itthon, mert az Apple Watch esetén ez nem így megy. de le van írva a cikkben külön bekezdésben minden az Apple Watch kapcsán, és az is, hogy miért.

Ok ez a rész vmiért kimaradt az olvasatomból, én csak azt mondtam amit nekem az üfsz tolmácsolt onnan ahol erre rákérdezett a saját bevallása szerint, gondolom vmi műszaki részen.