TheArtofRepair: ha nem az Apple cseréli ki az akkut, nem működik az akku állapota opció

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/08/09/theartofrepair-ha-nem-az-apple-csereli-ki-az-akkut-nem-mukodik-az-akku-allapota-opcio/

Pár napja a TheArtofRepair YouTube csatornán Justin azt a jelenséget mutatta be, hogy az Apple már az iPhone akkumulátorok esetén is igyekszik tenni azért, hogy a vásárlóinak csak náluk legyen érdemes azokat kicseréltetni. Ha ugyanis bárhol másutt cseréltetünk akkumulátort, akkor azzal ugyan működni fog a készülék, viszont az akkumulátor állapota funkció nem, hanem azt jelzi…

Sziasztok. :smiley:

Nekem tavaly év végén cseréltek akkut az iPhone 8 Plus-omban. Azóta általában 10% fölött és 95% alatt tartom(nem merítem ki, nem töltöm fel 100-ra, csak véletlenül 3x kb). Az lehet, hogy azóta is 100% a kapacitás? Apple Care Centerben csináltam a Rákóczi úton.

Borzasztóan függ a felhasználástól és a töltés gyakoriságától és minőségétől.

Nekem az X-ben a gyári akksi 15 hónap után is 87%-on van, ami tapasztalataim és mások visszajelzése alapján viszonylag magas.

Sziasztok! Más oldalakon azt írták, hogy csak az újabb készülékekben korlátozzák a cserét. SE. készüléknél is korlátozva van a csere? Ennél a készüléknél sem fog működni az akkumulátor állapota funkció? Köszi előre is. Zsolt

a jelenlegi információk szerint ez a korlátozás egyelőre csak az iPhone XS, XS Max és iPhone XR esetén működik.

a chip korábbi verziói viszont már elég régóta benne vannak a különféle gyártók, így az Apple által is használt akkumulátorok elektronikáiban, tehát ha nagyon akarna, akkor egész régi készülékek esetén is vacakolhatna ezzel az Apple, a cikkben például 5s akku elektronikája látható a chip egy korábbi változatával. (nagyon gagyi kínai akkuk esetén már most is kiírja az adott készülék sok esetben, hogy nem tudja az állapotukat ellenőrizni.)

Nem hivatalos szervizben csereltettem akksit tavaly, egy évig bírta, aztán felpúposodott és kinyomta a képernyőt. Ezekutan egy hivatalos szervizbe vittem, itt azt mondtak hogy az akksi ami tonkre ment nem eredeti, persze annak idején azt kértem bele… ha ezzel az egésszel azt éri el az Apple hogy a lehuzos csalo helyeket ellehetetleniti akkor hajrá.

ahogy a cikk is írja: a garancián túli szervizek még akkor sem tudnak eredeti alkatrészt beszerezni, ha akarnak, mert az Apple nem ad el nekik alkatrészt. ez nem lehúzás, vagy csalás, hanem egyszerűen az Apple üzletpolitikájából fakad. ha eredeti alkatrészt akarsz, azt csak az Apple-nél és hivatalos szervizpartnereinél kapod meg.

felfújódni pedig nem azért fújódott fel, mert nem eredeti, hanem mert a lítiumionos technológiánál ez előfordulhat. ahogyan előfordul az eredeti akkumulátorokkal is, mert ez egyszerűen kémia.

Még sehol nem olvastam erről konkrétan, de szerintem az Apple mindig az aktuális telefonjain futtatja majd ezt a korlátozást. A régieket, amiben nincs üzlet, majd mindig kiengedi a nem hivatalos szervizeknek.

Annyira azért ne legyél elégedett a 87%-al. Nekem 17 hónaposan 92% az X.

Ez tök jó, csak akkor ne úgy adja el nekem hogy eredeti, mert nekem mint vásárlónak nem sok közöm van ahhoz hogy az Apple kinek mit ad el, vagy hogy a kereskedő honnan szerzi be az alkatrészeit :slight_smile:

ezt az adott szervizzel tudod megbeszélni.

Az iSamurai-ban azt mondta a szervízes, hogy eredetit raknak bele…ezek szerint hazudott, mert tudtommal ők sem hivatalos szervíz.

hazánkban kizárólag az alább linkelt cikkben felsoroltak a hivatalos szervizek – ezeken kívül senki más nem tud beszerezni eredeti alkatrészt, mert az Apple nem ad ki másnak.

de ahogyan a fenti cikkben is írtuk, az újabb készülékek esetén már az sem működik, hogy egy vadonatúj, bontatlan készülékből veszed ki az akkut, mert az új akku elektronikájában lévő azonosító kulcsot nem fogja elfogadni a régi készülék.

(a kijelzők esetén viszont létezik eredeti LCD-vel és érintővel rendelkező, üvegcserélt, felújított darab, ami esetén csak a fedő üveg került lecserélésre, így gyakorlatilag eredetinek tekinthető. az iPhone akkumulátorok esetén jelenleg nem tudunk arról, hogy lenne felújított – de az újabb készülékek esetén ez csak akkor működne megfelelően, ha minden egyes akkut egyedileg újítana fel valaki, hogy biztosítva legyen, hogy ugyanaz az elektronika kerüljön vissza az eredeti készülékbe az eredeti azonosító kulccsal.)

Én az istyle-ban cseréltettem ki az iPhone 7-emben ami több mint 3 éves. 87%-ot írt ki rá. 9900 Ft-ért gyári minőséget kaptam 2 óra alatt.

nem gyári minőséget kaptál, hanem egyenesen gyári akkut, mert az iSTYLE hivatalos szervizpartner.

Az iPhone 7-et 2016 szeptemberében adták ki, tehát nem lehet “több mint 4 éves”.

Sziasztok!

Tavaly november végi xs-ben normális,hogy 93%-os az akksi?
Ha nem és sikerül garanciáztatni,2 éven belül tudom cseréltetni vagy ez mindenképp fizetős dolog lesz?

lassan 1 éves lesz az a készülék, használattól függően akár normálisnak is lehet tekinteni. ha az Apple diagnosztikája nem dobja ki hibásnak, illetve mivel nincs 80% alatt, akkor valószínűleg nem fogják kicserélni benne, de ezt a kiválasztott szerviz tudja majd megmondani a diagnosztika után:

Köszi!

Nekem 2018 Szept, és 85% :smiley: