Több mint 20%-ot esett az Apple részvényárfolyama

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/11/25/tobb-mint-20-ot-esett-az-apple-reszvenyarfolyama/

Ugyan még nincs itt február 2-a, amikor is az állatkertben azt vizsgáljuk, hogy a medve kibújt-e a barlangjából, kint is marad-e és vége van-e a télnek, de tőzsdei kifejezésként medve piacnak nevezik azt az árfolyamalakulást, amikor az egy éven belüli csúcsárfolyamához képest több mint 20%-ot esett egy részvény árfolyama. Nos, az Apple belépett a medve…

“Jobs idejében” a Macbook Air egy rohadt drága gép volt. Halála előtt egy évvel normalizálták az árát, de tényleges belépőgépet már Cookék csináltak belőle.

2 kedvelés

Személy szerint nagyon tudnék örülni valami árcsökkentésnek, mert az itteni áfa meg egyebek miatt számomra egy ideje az iPhone és a Mac is a megfizethetetlen kategóriába esik. 2013-ban 365 ezer forintot fizettem egy MacBook Próért, most egy ugyanolyan gépért kb. 500 ezret kéne kiadnom legalább, és akkor az ilyen-olyan átalakítókat meg a CD/DVD-olvasót (igen, nekem szükségem van rá) nem is számoltam hozzá.

1 kedvelés

ez igy volt szerintem is, akkor volt arcsokkentes mikor evek ota kb hozza se nyultak csak a procit csereltek le az ujabb generaciora, maradt a tn+ os nem retina kijelzo…

Apple is no longer the biggest company in the world by market cap

A Microsoft ugyan most a legértékesebb cég, de a legtöbb profitot továbbra is az Apple termeli.

Nem egészen:

https://9to5mac.com/2018/11/24/apple-market-cap-microsoft/

Due to changes in outstanding share counts, Apple still leads Microsoft by $26 billion. This means Microsoft did not pass Apple in market cap as we reported, and others continue to report. Apple’s market cap is $817.6 billion, compared to Microsoft’s $791 billion.

Sziasztok!

Végre pofára esnek 5-ös óta iPhone-m van (volt 6-os meg most 7-es van), de a 8 óta várom, hogy bukjanak (ugyan az a formaterv 3-djára), mert azóta csak a befektetők segge van nyalva. Kîvánom nekik, hogy életük legrosszabb évei jöjjenek (csődbe ne menjenek, mert azért nem rossz ami van csak kapzsik lettek)! Tessék visszamenni a régi vonalra!

  1. Felhasználó és csak 2. a befektetők!

Nagyon sokszor le lett már írva, hogy ez egy bazári fesztivál…elszállt ez a cég magától azt hiszik hogy a végtelenségig lehet ezt játszani…hamarosan le esik az alma a fáról és szépen lassan elrohad…

Az a szegyen hogy evek ota iphone-t hasznalo ismeroseim kozul akik iden terveztek mobilt venni egyik se vett iphone-t es en is ugy gondolom hogy nem lesz tobbet nekem se. Azert en bizok benne hogy megjon a ceg esze es ujra “rendes” arat kernek majd a telefonokert.

kérünk, moderáld magad. megint kezdesz túlzásokba esni, és már többször figyelmeztettünk ezzel kapcsolatban.

1 kedvelés

4s óta iPhone-t használok, teljes megelégedéssel, de a mostani árazás miatt nem tudnám őket sajnálni, ha belefutnának egy nagy pofonba. :frowning:

1 kedvelés

Visszanyalt a fagyi. Pofátlanul szemtelen lett az Apple és kihúzták a gyufát a felhasználóknál.

1 kedvelés

En 4s nel kiszalltam az Apple korhintabol, es jol tettem. Azota egy millaval tobb maradt a zsebemben es egy 50k s telefon tokeletesen kielegit. Ja es azt nem lassitjak be, csak mukodik. Kacagok a haveromon aki az iden latta be ugyanezt, es valtott :rofl:

Az jó rég volt, azóta rengeteg jó termék érkezett. :slight_smile:

Iphone 7-et androidos telefonra cseréltem, nem bántam meg.
Az iMacet szerettem volna az új MacMinire cserélni az idén, de 320e ftert nem fogok i3-as 128gb ssd-s gépet venni.

i3G óta használtam iPhone-t i6SPlus-ig aztán lett helyette Galaxy S8 Plus. Nagyon nem bántam meg. Sőt!! Irgalmatlanul elszálltak az áraikkal is.
Nagyon szeretem az OS X rendszert 2006 óta használom. Lassan váltanom kellene 2011-es MBP gépemről ami ki van maxolva (16Gb Ram ,512SSD) stb… de vazz vegyek 6kilóért egy másik MBP gépet amit tudnék is használni. De most komoly?? Normálisak ezek? Nagyon kellene az Applenek egy tasli végre

Egy ismerősömmel pont ugyanezen beszélgettünk, hogy elszállt az Apple az árakkal. Azonban azt is tudni kell, hogy minden drágult, tehát ha 5-6 éve vettél Apple terméket, akkor bizony alapból drágábbnak kell lennie az újnak. Időközben az Apple persze úgy is döntött, hogy az új készülékeit ismét a felső rétegnek pozicionálja, ami miatt az átlag felhasználó megrökönyödik. Mivel nem csak egy sima áremelésről beszélünk, hanem effektíve tényleg drágultak az Apple termékek (a pozicionálás miatt), azok akik akkor váltottak néhány éve, már nem fogják megvenni.

Ez kevesebb eladást fog eredményezni, nálunk főleg. Amivel ők számolnak, de a termékeiket ismét egy tehetősebb réteg fogja használni, és igen néhány évig most sokkal drágábbak lesznek.

Persze ez sokaknál kiveri a biztosítékot, mert elhúzta a cég a mézes madzagot, és az a réteg, aki az elmúlt években vett Apple terméket már nem teheti meg. Ez van.

Ebbe a rétegbe egyébként a Szifon csapat is beletartozik, idén egyikünk sem váltott iPhone XS-re mert nem érte meg, nem vagyunk azok, akik csak úgy megtehetik. De tény mindegyikünknek jó Retina MacBook Pro-ja van, Series 2 vagy újabb órája és persze iPhone X-e. Ezek a következő években kitartanak, és amikor az Apple lerak egy értelmes frissítést, akkor váltani is fogunk, mint most a Series 4-es órákra. Kérdés nélkül.

Ettől még nem fogunk átmenni másik céghez, mert a szoftver, az ökoszisztéma, amit lerak az cég nekünk kedvez, szeretjük használni ezeket, és nem morgolódunk, hogy drága. Használjuk, ami van. Ha pedig nem lesz rá pénzünk, okosan veszünk használtan.

Nekem ez a rövid véleményem, de elfogadom és megértem azokat, akik átmennek a másik céghez, mert az Apple tényleg a felső rétegnek szánja a következő néhány évet.

1 kedvelés

“mivel fogynak“ egy “nem” kimaradt(?)

en a xet is kihagytam… (8 plus), de talan az eri meg (most hasznaltan [X]).