Továbbra is zárolgatja a pénzeket az Apple, mínuszba került bankszámlák és 1,5 órás hívások a céggel – néhány tipp, hogyan kerüld el!

Eredetileg itt jelent meg: Továbbra is zárolgatja a pénzeket az Apple, mínuszba került bankszámlák és 1,5 órás hívások a céggel – néhány tipp, hogyan kerüld el! - Szifon.com

Folytatódik az Apple “szappanoperája”, mely valójában egy dráma sok felhasználó számára, mivel nem tudni, hogy mi fog történni. Aki esetleg lemaradt volna az “első részről”: a cég június 26-án este óta korábbi előfizetések díjait zárolta az érintett felhasználóknál, akár több 100.000Ft értékben, és ez folytatódik még a mai nap folyamán is. Mivel ezek az Apple…

A kartyak torlese az Apple oldalarol szerintem nem segit. Marmint, tudok olyanrol, akinel nem olyan kartyara erkezett a terheles, ami jelenleg be van allitva a fizeteshez, hanem olyan kartyara, amirol tenylegesen rendezte a dolgokat tavaly tavasszal (konkretabban, lett credit cardja, igy most telen le lett cserelve a korabbi debit kartya credit kartyara es a korabbi debitre kapott levonasokat).

Nem tudom, most mi a dörgés, anno nem lehetett Revolut virtuális kártyát Apple ID-hoz rendelni, csak fizikait.

Csak egyszer hasznalatos kartyat nem lehetett, nem?

Azt végképp nem. :slight_smile: De mondom, ez nem ma volt, évekkel ezelőtt regeltem a fizikai kártyát, amit engedett. Most lefagyasztottam, elég, hogy egyszer levont.

1 kedvelés

Az Apple egy szélhámos, tolvaj banda! A támogatás egy :poop:! Öt percig pofázik a géphang, közben kapcsolhat ide-oda, majd mikor végül az állítólagos ügyintézőhöz kapcsol, ott a géphang közli, hogy zárva vannak, mert csak 8-17-ig vannak nyitva. Minezt 16 órakor! Rohadt szélhámos banda!
Ezt elismételte háromszor.
Semmilyen felület nincs, ahol a vásárlási listában nem szereplő tételekre ellopott pénzeket vissza lehetne igényelni. Csak az ott szereplő tételeket lehet kiválasztani. Ezek a tolvajok ott nem szerepeltetik az ellopott tételeket.
Ja, és nem zárolgat, hanem vásárlásként tünteti fel a tételeket, amit a bank azonnal könyvel. Vagyis ez közönséges lopás!
Marad a bank és a rendőrség. Esetleg bíróság.
Azért az eléggé gyanus, hogy a héten már másodszor ismétlik meg a lopást.
Steve Jobs forog a sírjában, hogy ennyire elaljasult az Apple.

2 kedvelés

Hol a fenében tudom megnézni, az Apple ID-m “forgalmát” ? Hol látom, mit vontak le és mikor?
ICloud subscriptions menüben üres, ott nem látom, viszont vontak le 399 Ft-ot, ill. vontak le egyszer 299 Ft-ot it, ami nem tudom micsoda. Piti összegek, csak jó lenne tudni mi ez, és egész eddig nem izgatott amikor jött párszázas terhelés, de most kezd érdekelni :slight_smile:

Ezt én is olvastam több embertől is, hogy olyan kártyát terheltek meg, amit 1-2 évvel ezelőtt törölt az Apple ID alól…

Itt szerintem leginkább az az undorító, hogy az Apple semmilyen szinten nem kommunikál erről hivatalosan. Nagyon nagyon nagy csalódás az egész, ráadásul folyamatos stressz. Mert tényleg minek töröljem a kártyát, ha még akkor is fennáll a lehetőség arra, hogy ugyanúgy megterhelik? Több előfizetésem is tartozik ehhez, ezzel vásárolok, nyilván nem fogom megszűntetni, inkább reménykedem. Pedig tőlem eddig “csak” 799 forintot vontak le amiért harcolni sincs kedvem amúgy. Ha visszakerül visszakerül, ha nem nem. De hogy több ne legyen…

2 kedvelés

Ma hajnalban még további 25 rugó ugrott a számlámról. Nekiláttam megszelidíteni a supportot: a telefonos menüben egy órás eltévedés után végre azt mondta a gép, hogy kapcsolja az ügyintézőt. Kattanás, majd ez jött.: Az Apple jelenleg zárva tart. Nyitvatartási idő hétköznap 8 és 16 óra között. Mondta ezt reggel 9 előtt nemsokkal.

Folyt. köv: support oldal, újabb egy órás hasonló kavargás után visszahívást kértem. Kaptam is: július 9-re.

Ez igy alapból nem igaz ! " Mivel ezek az Apple ID-hez tartozó előfizetések, ennek nincs semmi köze az Apple Pay-hez, nyugodtan lehet fizetni és használni a kártyáinkat"
Nekem az Apple ID-hez virtuális kártya van rendelve a tárhely fizetésére. Mégis az Apple Pay kártyámat terhelte le a Apple !!! És semmit nem tudok tenni. A nap folyamán 24X próbáltam hívni az Apple támogatást, abból 2x sikerült bejutnom, de mind a két esetben több mint 30 percet várakoztam. (feleslegesen). Összességében a kapcsolat felvétel az Apple hu oldallal egyenlő a nullával! Úgy, hogy nekem 9.990 ft-ot sikerült elvennie, zárolnia, mindegy minek nevezzük ! Gratulálok Apple !!

Mibol gondolod, hogy az Apple Pay kartyadat terhelte? Milyen banknal vagy? Ha OTP, ott peldaul kerek perec latszik minden tranzakciorol, hogy Apple Pay terheles volt-e.

Revoluton tiltható a kereskedő is. Így a kártyát nem kell zárolni, csak az apple nem tudja terhelni. Nekem érkezett ma 3 értesítés terhelési kísérletről amit a tiltás miatt elutasított a kártya, de közben nyugodtan használható.

Igazad van, az a legidegesítőbb, hogy semmit nem mond az Apple.
Valaki innen írt már egyszer Tim bácsinak egy másik durva ügyben, lehet most is közvetlenül Neki kellene írni.
Akár tömegesen…

1 kedvelés

Abból , hogy az OTP küldött egy SMS a tranzakcióról. És a virtuális kártyán meg nem volt akkora keret, hogy ennyit le tudjanak emelni. Tehát az Apple Pay- használták.

Hol lehet visszahívást kérni? Biztosan béna vagyok, de nem találtam.

Nem volt beállítva az AppStore fióban az ApplePay fizetési módként. Nézd meg, mert szerintem az Apple magától is beállítja. Ha megtalálod, vedd ki.

Ezekbol nem fog ez latszodni. OTP-nel a kozlemenybol latszik. Mi a kozlemenyed pontosan? A mobilappnal, ha megnezed a tranzakciot, akkor nem a felul irt kozlemenynel, hanem az alul irt kozlemenynel latszik.

erste… DE nem kaptam rola sms-t! wtf!?!?

Az OTP-nek sikerült beszélnie az Apple (szak)embereivel :sunglasses:

1 kedvelés