Ügyfélkapu+ azonosítás beállítása lépésről-lépésre a mobiltelefonod segítségével

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2024/12/28/ugyfelkapu-azonositas-beallitasa-lepesrol-lepesre-a-mobiltelefonod-segitsegevel/

Az Ügyfélkapu+ azonosítás jóformán minden egyes magyar állampolgárt érint, mivel a régebbi Ügyfélkapu belépési mód, tehát a pusztán csak felhasználónév és jelszó használata 2025. január 16-tól nem fog működni, ezért muszáj átállni vagy a DÁP (Digitális Állampolgárság Program), vagy pedig az Ügyfélkapu+ azonosítás használatára. Az Ügyfélkapu+ semmilyen extra szolgáltatást nem ad, csupán a jelenlegi Ügyfélkapu…

1 kedvelés

iOS-en azért is nagyon jó a gyári Jelszavak app, mert a felhasználónév/jelszó páros után, a hitelesítő kódot is ki tudja tölteni automatikusan, nem kell átlépni a másik alkalmazásba. Ebből a szempontból baromi kényelmes.

1 kedvelés

ezt amúgy a 1Password is tudja, meg valószínűleg a többi hasonló jelszókezelő is. :slight_smile:

Azt nem próbáltam, de a Google Authentikátorral nem ment, ott át kellett lépnem.

Szia ef-dani!
Segítenél ebben az automatikus kitöltésben?
Telefonon milyen böngészőben tudsz így belépni?
Köszi előre is.

Safarit használok.

Nagynehezen sikerült !
Ha számítógépen szeretném megnyitni az Ügyfélkapu+ akkor telefon nélkül hogyan tudom ha pl bent maradt a munkahelyemen a telefonom ?

Ha van több ios/macos eszközöd es szinkronizálsz iclouddal akkor simán. Ha máshonnan is el szeretned érni, akkor pl. Verifyr vagy a fentebb említett 1password. A lényeg, hogy ugyanazzal a kóddal vedd fel a másik appban is, mint amivel előzőleg. A Jelszavak alkalmazásban Kódok/szerkesztésnél kimtudod másolni a beállitási kódot.

1 kedvelés

Sziasztok. Ha google authenticatorral már beléptem, utólag is meg lehet valahogy ezt a belépési módot csinàlni?

Marmint, a TOTP kodot a Google Authentikatorba mentetted el? Mert ha igen, akkor keszen vagy, mert ezt nevezik “Ugyfelkapu+”-nak.

Oda mentettem, mert nem tudtam erről a lehetőségről, hogy ios-nak is van ilyenje. De most már tudom. Köszönöm a segítséget

iOS 15/macOS Monterey (12) ota van ez a lehetoseg.

Köszi, de nekem nem teszi be automatikusan.
Át kell lépnem a jelszavak appba és kimásolni, vagy megjegyezni és beírni.

“Ha számítógépen szeretném megnyitni az Ügyfélkapu+ akkor telefon nélkül hogyan tudom ha pl bent maradt a munkahelyemen a telefonom ?”

Nekem ez ne sikerül ,nem láttatok valahol valami videós segítséget ,esetleg YouTube ?

számítógépen is van lehetőség hitelesítő alkalmazás használatára, amivel tudsz ellenőrzőkódokat generálni, főleg ha a Jelszavak appot használod, mert az a Mac-en is elérhető a macOS Sequoiában, és az iCloud Kulcskarika esetén a jelszavaid is szinkronizálódnak.

@ef-dani: köszi a leírást, szuper, most már sikerült a Neptun tanulmányi rendszer hozzáférést ezzel a Jelszavak-app-al összekötnöm, iCloud szinkronizálás után bármilyen Apple eszközön be tudok lépni, nem kell az MS Authenticator-t megnyitnom a mobilomon :blush:

1 kedvelés

Erre nem tudok mit tanácsolni, a környezetemben mindenkinek működik.

Üdv! Én is megcsináltam a Password segítségével és a cikkben leírtak alapján, ámbár nekem másnap már nem adta ki a 6 számjegyű azonosítót. Újra kellene az Ügyfélkapu + regisztrációnál kapott QR kód beolvasása, hogy kapjak 6 jegyű azonosítót a már regisztrált ügyfélkapu + fiókomhoz. Pedig sikeres volt a regisztráció, sőt utána direkt kipróbáltam többször is a belépést egyből kiadta a password appban a kódot. De ma reggel már nem. Nem igazán értem miért.

a kép alapján ezt ma módosítottad – elképzelhető, hogy belépésnél a Safari rákérdezett, hogy frissítse-e, és arra rányomtál? a szerkesztésnél nincs lehetőséged a korábbi állapot visszaállítására?

Sajnos igen, legalábbis úgy emlékszem, a frissítésre rányomtam, picit kapkodva csináltam. Viszont korábbi állapotot nem látok a szerkesztésnél, csak azt, hogy jelszó módosítását, és hogy kérhetek újra QR-kódot. Ami kellene 6 jegyű kód azt nem adja ki.