Változtatott az Apple: már az éves díj nélkül is elérhetőek a fejlesztői béták!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2023/06/07/valtoztatott-az-apple-mar-az-eves-dij-nelkul-is-elerhetoek-a-fejlesztoi-betak/

Úgy tűnik, az Apple végleg elengedte azt a kérdést, hogy sokan gyakorlatilag jogosulatlanul használták a fejlesztői bétákat, mert mondjuk nem bírták kivárni a nyilvános bétát, mert az mindig a fejlesztői után válik csak elérhetővé, vagy csak nem akarták kifizetni a 99 dollárnak megfelelő éves díjat. Ez az esetek döntő többségében igazából teljesen lényegtelen csúszást takar…

Mindegy én letöltöttem egy beta profilt az egyik oldalról és azzal oldottam meg aznap este még. Jól is funkcionál eddig nem vettem észre extra hibát. Néha késik ez az, meg mintha feloldásnál makrancoskodott volna 1x, de azóta nem jött elő. 12mini

de minek? nem kell béta profil a 16.4 óta.

Ez is olyan mint az app kilovogetese az App Switcherbol: mindenki csinalja mert azt hiszi jobb lesz, de valojaban meg tobb “kart” is okoznak. Rossz szokas, lassan alkalmazkodnak a valtozashoz.

Amugy nem is ertem minek van meg profil (marmint az Apple reszerol).

Amugy ha mar profil: gondolom arra nincs bejaratott megoldas az idoszakos ujratelepitesen kivul, hogy a wifi diag profilt megse kelljen ujratelepiteni lejarat miatt. :grinning:

2 kedvelés

a fejlesztői központban nincs már profil ezekhez. vagy IPSW van, vagy alapból be tudod kattintani a bétát a Szoftverfrissítés alatt a Bétafrissítésekben.

egyedül a tvOS 17-hez van profil, bár ott meg pláne nem értem, minek, mert azon már korábban is volt az opció a béták bekapcsolására.

Tudom. En is fejlesztek. De valahonnan mindig elokerul valami. Nem mondtam, hogy hivatalos.

Akkor simán felajánlotta volna a profil nélkül is az utolsó 16.x beta után a 17 dev beta1-et?

elolvastad a cikket? ott vannak benne még a képernyőfotók is, hogy hol jelenik meg.

Akkor megint csak nem a kérdésemre adtál választ, feltűnt? Mivel alapból feltettem a 17 beta profiles-t ezért esélyem sem volt megtudni, mi lett volna ha, na ezért kérdeztem amit. Na meg mivel vkik feltették mégis az oldalukra a profilt gondolom ők sem tudták még akkor mi lesz, pedig vszinű jobban érthetnek a dolgokhoz nálam.

nem értem. teljesen világosan le van írva a cikkben a következő:

Az Apple alapvetően már az iOS 16.4-gyel átalakította azt, hogy hogyan is férhetünk hozzá a bétákhoz: megszüntette a külön béta profilt, ehelyett a Szoftverfrissítés opcióban jelenik meg (pár másodperccel a megnyitása után) egy külön menüpont, amiben az Apple ID-nkkal való belépés után férhetünk hozzá a bétákhoz.

ezt pedig még két képernyőfotó is követi a cikkben. nem értem, ez pontosan hogyan nem válaszolja meg a kérdésedet.

Segítek. igen v nem, ez megválaszolta volna ha az egyiket írod. Mivel nem vagyok fejlesztő és így nem tudom ha csak fent volt a 16 dev beta akkor is feldobta volna nekem azt ahogy a képen látható v kellett volna még mókolni vmit? A félreértések elkerülése végett, nálam ugye ott ahol a 17 developer beta írás van ott volt ugyanaz csak a 16-osé és alatta az ID-m amivel be vagyok jelentkezve és emiatt kérdeztem, hogy feldobta volna-e v sem?

tényleg nem értem. teljesen egyértelműen le van írva a cikkben.

Mindegy. Majd gondolom választ kapok erre a kérdésemre, amikor eljön a publikus beta ideje és a párom telóján majd megnézem, mert talán az is úgy működik mint ahogy ez a dev esetében ment volna, ha nem előzöm meg a letöltött és telepített 17 dev beta profillal.

Kedves parodnak mar most elerheto a 17 d1. Meg neked is. Profil ide-oda. Nyugodtan le is torolheted.

Neha tenyleg elolvashatnad a cikket ami alatt kommentelsz.

Te is amire válaszolsz. A párom publikust használ és az imént néztem ahogy olvastam ezt de nem érhető el és cikkből amit ugye nem olvastam, számomra az jött le, a publikus majd később jön, de az Apple is Júliusra ígérte.
Akkor most hogyan is van ez?

Bocs ha ebbol nem jott le, hogy mar betazik.

De amugy komolyan a menupontba ami a cikkben van mar ellatogattal?

Igen, public beta jovo honapban, de eddig a d1-rol volt szo! :slight_smile:

1 kedvelés

Ezt így kell érteni nem csak egy részét és így egészen érthető sztem, hogy publikozik.

Igen és mit is kellene ott látnom a 17 dev beta-n kívül?

Amugy meg ha mindenki mindent elolvasna akkor az is meglenne, hogy aznap este amikor ez a cikk még fasorban sem volt és a többi WWDC2023-as sem itt az oldalon, én már letöltöttem a profilt és fel is tettem a 17 dev beta 1-et, ergo most hogy ez itt megjelent kíváncsian kérdeztem , ha ezt nem tettem volna akkor is simán feldobta volna-e a szoftverfrissítésben nekem a 16 beta miatt (amit a profillal tettem rá végig 2022 Júniusa óta rendszeresen), de erre eddig kielégítő válasz nem érkezett, mindenki csak arra hivatkozik a cikkben le van írva, hát rohadtul de nincsen szvsz.

Koszonom.