Vélemény: két hónapja használom a HomePod minit, szerintem jelenleg ez a legjobb okos hangszóró!

Eredetileg itt jelent meg: Vélemény: két hónapja használom a HomePod minit, szerintem jelenleg ez a legjobb okos hangszóró! - Szifon.com

A HomePod miniről még november közepén írtam, és jóformán az elsők között rendeltem meg az Egyesült Királyságban és hozattam haza. Azóta is imádom és szerintem sokan bólintanak velem együtt azok, akik már használják, hogy ennél a terméknél simán rávágod a kicsi a bors, de erős jelzőt. :joy: A HomePod mini nem csak egy hangszóró, sőt,…

Mielőtt bárki beleállna az árazásba, nem lehet kihozni olcsóbban külföldről, csak ha Te mész ki érte dupla 2 hét karanténnal. Így ezzel kapcsolatba ne írjatok (ki fogom törölni, emailben nyugodtan írhattok ezzel), minden más jöhet, tippek trükkök 5letek :slight_smile:

A mai nap már másodszor írok, pedig nem szoktam, de bocsánat nem tudom megállni. A HomePod mini JÓ hangszóró. De hogy a legjobb, az messze áll a valóságtól. Persze értem, ez egy VÉLEMÉNY de az egész cikk messze csak egy leírás, a zenetudományi elemzéstől Nap-Föld távolságra van.

Ha valódi tesztet akartok:

De ha magyarul szívesebben olvastok:
av-online.hu

Ne legyetek már ennyire elfogultak, mert épp az ilyen “tesztektől” lesz hiteltelen az oldal. És ne fordítsatok annyit, van a saját kútfő is…

ez nem teszt, és nem is fordítás.

Mármint mit olvastál a DXOMARK HomePod mini tesztjéről vagy az av-online.hu HomePod mini tesztjéről. Mit írtak a srácok erről?

A DXOMARK egy halom technikai tesztet csinált, de nem nagyon láttam benne hogy összehasonlították volna a saját szegmensével, mert az Echo Studiot említi, ami 199 dollárba kerül és az konkrétan a HomePod mini duplája.

Az av-online, amit nagyvonalúan linkeltél pedig nem tartalmaz HomePod mini tesztet.

Nem baj, ha hozzászólsz, de akkor kérlek saját véleményed legyen, te próbáldad ki, hasonlítottad össze, nézted meg, fizettél érte stb. :slight_smile:

rosszul értelmezel.

Szvsz meg te értelmezted rosszul, mert az "legjobb okos hangszóró " alatt nem a hangzás hanem az összteljesítmény a lényeg. Ezt meg én nem bírtam ki, bocs!

Jó dolog ez a HomePod, én is vettem régebben egyet. Nekem van egy Google Nest HUB mellette, és hangminőségben a HomePod jobb, viszont sajnos bárhogy nézzük minden másban a Nest a jobb. Sokkal okosabb a Google asszisztense. Remélem a Sirit gőzerővel fejlesztik, mert lemaradnak.

Hello!

Pontosan miben jobb a Google? Azt elismerem, hogy a kijelző sokszor jól jöhet, de miben jobb még?

Annyi pénzért a legjobbnak kell lennie! Mindenáron!

Sziasztok!
Az Aqara rendszerről lesz esetleg egy hasonló összefoglaló? Nagyon érdekelne :slight_smile:

1 kedvelés

Inkább tartottad volna magadban ezt. Azért a Homepod mini nem csak egy hangfal és ár-érték arányban igenis a legjobb hangzású okoshangszóró ezt tényleg rengeteg összehasonlító teszt bizonyítja már az interneten. Ha neked zenehallgatásra kell és te a legjobb minőségben szeretnél zenét hallgatni otthon akkor fel se merül ezek közül egyik se amik dxomarkon vannak, de az árkategória is nagyon más. 100 euró a mini nem 150 nem 200 mutass egy olyan okoshangszórót ami 100 euró és jobb nála, és ne felejtsd el, hogy a homepod mini egy központ is.

1 kedvelés

Van 2 Mini a TV alatt stereoba kötve. Tény, hogy nem rossz, de mondjuk a csatlakozási másodpercekről és arról, hogy milyen lassú bizonyos esetekben, tényleg írhattál volna. :slight_smile:

Sokkal több parancsot ismer, és jobban meg is érti, plusz több zenei szolgáltatással működik. De összeségében nem könnyű a döntés, nekem is azért van kettő :smiley:

Nekem egyébként nem éri meg jobban, bár én Alexát használok és nem Google-t. Azt aláírom hogy több zenei szolgáltatót ismer, ez jogos. De ezen felül a legtöbb dolgot megtudok vele oldani. Egyébként Alexa-t használok én is mellette. :slight_smile: Mindkettő jól jön.

Spotify lejátszható vele? vagy még csak a apple music?

Sajnos még mindig nem :frowning: Mármint úgy értve natív módon. Egyébként nyilván ki tudod küldeni rá a Spotify-t.

Bő egy hónapja használom és meg tudom erősíteni, hogy egy kis szobában szinte nem hiszed el, hogy ez a kis jószág mire képes. Az egyiket az irodában használom így már két okos “otthonom” van. Ennek az Apple általi kezelése összességében jó. Nem lenne rossz azonban, ha a hely (wifi) észlelése alapján magától átálna vagy legalább lenne ilyen opció. Az irodában elkezdtem intenzíven használni telefonbeszélgetés kihangosítására használni, itt azonban az alapokon túl fura dolgokat produkál (14.4)

  • Miután az első hívást kirakom a HP minire, akkor nem értem, hogy miközben tartásba rakom az első hívót, a második bejövő hívást miért akarja alapértelmezetten a telefon normál hangszóróján megszólaltatni? Van pár ehhez hasonló furaság, ha kihangosítóként akarja az ember kezelni.
  • Van továbbá némi reakcióideje (kb 1-1,5 másodperc) mire átrakja a hangot

Automatikusan at all, de a rajta levo okos eszkozok alapjan. Tehat minel tobb HomeKit dologgal hasznalod annal jobban all at gps alapjan.

A vezérlőközpont esetében szerintem nem.
A Home-on belül most néztem, hogy igazad van az éppen aktuális helynél van egy iránytű jel, hogy érzékeli, hogy itt vagyok. Legközelebb megnézem az irodában, hogy a Home átáll-e, de nem így emlékszem. Igaz, hogy az irodában még csak a HP mini van semmi más.