Véleményem a 2018-as 13 hüvelykes Touch Bar-os MacBook Pro-ról

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/07/16/velemenyem-a-2018-as-13-huvelykes-touch-bar-os-macbook-pro-rol/

A 2018-as frissítés végre elhozta azt, hogy nem csak egy 15 colos gépeken tudunk érdemben dolgozni, hanem a 13-as gépek is megkapták a 4 magos processzorokat, ami hatalmas előrelépés. Végre az Apple úgy gondolkozik, hogy a Pro széria az (Apple) átlagon felül legyen (mondjuk úgy, behozta a konkurenciát), és olyan hardver elemeket rakott a gépekbe,…

Persze, hogy nem terjed az USB-C pendrive, mert visszafelé nem kompatibilis.
Részben emiatt nem váltottam az újabb újabb MAcBook Pro gépükre.

Azért az USB-C nem terjedése barokkos túlzás. Pendriveból valóban nincs sok, bár akad választék. Valószínűleg pendrivera van egyre kevésbé szükség.
Azért nézzük csak sorban:

  • az új laptopokon a legolcsóbb szutykukat leszámítva szinte kivétel nélkül megtalálható már a port
  • a mobil gyártók egyértelműen letették a voksukat a szabvány mellett és lassan már az alsóbb kategóriában is megjelenik, közepkategóriában már így is vadászni kell ha valaki microt szeretne látni
  • a monitor gyártók is letették a voksukat a szabvány mellett és valószínűleg követi majd ezt a sort a TV is, csak ott a sok szolgáltatói doboz miatt még a SCART is sok esetben elvárás, ott hosszú idő lesz leváltani
  • kamerákon is megjelentek már az USB-C portok (ezért is nevetséges az SD miatti hiszti, főleg MCS műhisztije a héten akinek a kameráján szintén van ilyen)
  • külső tárolók, powerbankok szintén vannak ilyen csatlakozóval

Szóval ha jól megnézzük, baromi gyorsan terjed az USB-C és valós az az elképzelés, hogy a közeljövőben ez lesz “a kábel” (meg a lightning persze…:roll_eyes::joy:). Persze aki a régi microA, microB csatalkozójú eszközeit akarja használni, vagy eljatsza, hogy bevásárol egy valag pénzert átalakítókat vagy töredék áron vesz kábeleket hozzá…

3 kedvelés

:peanuts:sin jot :joy:tem (inkabb :cry:tam) en is…

Pojáca, neki az a dóga, hogy pörögjön a neve, más kérdés, hogy a vlogját - picsogásait - olvasók/nézők fele hülyének nézi - kiröhögi - de az áhított nézettség megvan, és ez a lényeg, nemde?

2 kedvelés

Én az abban a videóban elhangzott hibákat még nem tapasztaltam (iPhone-nal kapcsolatban, nekem 8 Plus van). De amiket felsorolt, hogy többször újra kell indítani a telefonját vagy az Airdop hiba, iMessage napokig nem működik? Ilyenekkel én nem is találkoztam és a közvetlen környezetem sem. Újraindítással max frissítéseknél találkozok :slight_smile: ha ennyire **ar miért nem viszi vissza?

1 kedvelés

az USB-C visszafelé kompatibilis, USB 3.1-et is támogatja. nyilván a csatlakozó alakja más kérdés, de nagyjából 1 dollár egy USB-A > USB-C adapter.

Nagyon is igaza van sajnos többször előfordul hogy az Airdrop nem működik mac-en is nem egyszer ki be kapcsolgatom a wifit, hogy észrevegye a telefonom. Nem attól lesz pro egy gép csak, hogy telerakják a legújabb procival ssd-vel memóriával hanem azzal is hogy nem kell még 50.000- ezerért kábelt vennem amit cipelhetek magammal hanem ha van egy 1 millás fényképezőgépem akkor nyilván egyszerűbb az sd kártyát közvetlenül beledugni a gépbe nem hogy még különböző usb meg egyéb kurva átalakítókat cipeljek magammal. Azt kell mondjam hogy egy hatalmas vicc amit az  csinál. 2007 óta használok iphone telefont de az milyen ha veszel 1,3 milláért egy gépet meg 440 ezerért mondjuk egy iphone x-et akkor kell vegyek vagy egy átalakítót vagy egy usb-c lighting kábelt hogy össze tudjam dugni. Most Komolyan.

1 kedvelés

teljesen egyetertek :slight_smile:

Igen, neki az a fontos. De amúgy hazudott valamiben?

Pendrive problémára a legjobb megoldás az olyan pendrive, amin USB C és USB 3.1-es csatlakozó is van!

Már alig várom az őszi hisztizést ugyanezen emberektől :joy:

1 kedvelés

Mondjuk az elején, mert ha beledugja a számítógepe töltőkábelét a kamerába a másikat meg a számitógépbe, akkor az alapvető problémája is megszűnik…

Tényleg fogalmad sincs hogy miről beszélsz! átalakító kell ha bedugod a gépbe akkor nem tudod beletenni a tokba, nyilván a tok megfelelő zsebében tartja amit valószínű kivett mert otthon használta és nem rakta vissza. A kamerának sem usb-c csatlakozója van ha az lenne nyilván egyszerűbb dolga lenne. Ja tudom vegyen 2 átalakítót még 20 ezerért menjünk már a retkesbe de tényleg. Én dolgozom a géppel ezért megvettem a kimaxolt pro 15-ös gépet plus van iphone is nem keresek szarul de add már össze hogy mennyit kellene még költenem kábel kupacra amit utálok mert az alma nem hajlandó beletenni még egy hálozati csatlakozót sem amihez megint külön kábel kell ez azért nehogy már ne legyen vicc kategória. Pont ezért nem is váltok másik gépre ha ez beszarik egyszer akkor lehet hogy utána ha nem változik semmit a helyzet veszek egy windows gépet ami már most tudom, hogy szarabb lesz de legalább nem kell kábelkötegelővel járnom.

A kamerájának van usb-c csatalkozója.
Egyébként most sem kellene kábelkötegelővel járnod, de te is inkább veszel 50 ezerért három átalakitót, mint 5 ezerért két kábelt. Az ethernetben igazad van, az gáz, hogy lehagyják.

1 kedvelés

Miért kell összekötni a Macbookot az iX-zel?
Komolyan kérdezem.

Ne vicceljünk már kérem! Az USB C jó (persze sokkal régebben kellett volna kiadni), de mivel a régi csatlakozó évtizedek óta használatban van 90%, hogy ilyen kábelekkel fogsz találkozni még sokáig és igen rohadt frusztráló amiért átalakító kell a géphez amit 90% ban el fogsz “párszor” felejteni magaddal vinni.

A másik, hogy nem túl vékonyak ezek a gépek ? Nem “throttlingolnak” ?

A 128gb tárhelyet senki nem említi? 2013 óta enyhén szólva is illett volna emelni ezt… (ja hogy akkor nem hagynánk ott +260 ezer forintot…okés, igen, eszembe jutott hogy így áraz mostanában az Apple)

1 kedvelés

Esetleg több gigányi zenét, filmet akar rátenni. Igen, persze, ez lehetséges wifin keresztül is, csak közel sem azonos sebességgel. Vagy felteszi pl. iOS beta-t a telefonra, majd rájön, hogy visszatérne stabilra. Azt aztán próbálhatja gép+iTunes combo nélkül.
Tessék, pár indok. :wink:

Ah, ok, gondoltam, hogy ilyen mindennapos dolgok lesznek :wink: